Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. június 19., szerda

17.202 - "Titkos levél bizonyítja, hogy az Orbán-kormány nem a devizahitelesek pártján áll"


"Titkos levél bizonyítja, hogy az Orbán-kormány nem a devizahitelesek pártján áll" 
2013. június 18., kedd, 13:07 HVG 

agrármutyi? yes!Az MSZP arra a levélre reagált, amelyet a PSZÁF vezetője a sokasodó bankellenes perek miatt aggódva írt a Kúriának. Szász Károly potenciális bankpánikról írt. Aszocialisták szerint a levél a hatalmi ágak függetlenségének tagadására mutat rá. 

Orbán Viktor a hitelesek helyett a bankok pártján áll - írta kedden közleményben Török Zsolt, az MSZP egyik szóvivője. 
Ezt láttuk az elmúlt három évben, hiszen Orbán Viktor és tolvajkormánya a Kósa-Szijjártó-féle forintbedöntéssel kezdte működését, a bajba jutott devizahiteles családok valódi segítése helyett a mai napig csak méregdrága vagy látszatintézkedéseket tett. A devizahitelesek kálváriája egyébként nem 2010-ben, hanem 2001-ben kezdődött, amikor az Orbán-Járai páros lehetővé tette a lakossági devizahitelezést, az önkormányzatok 2006 utáni devizaeladósodása is a fideszes városvezetőknek köszönhető - olvasható a közleményben. 
A végtörlesztés és az árfolyamgát bevezetése, vagy a rózsadombi árakon épített, de ma is üresen álló ócsai szellempark után már egy titkos levél is bizonyítja, hogy az Orbán-kormány nem az igazán nagy bajban lévő devizahitelesek, hanem a gazdag családok és a bankok érdekeit tartja szem előtt - véli Török Zsolt. 
A végrehajtó hatalom alá rendelt PSZÁF által a legfelsőbb bíróságnak címzett levél nemcsak az Orbán-kormány igazságtalan társadalompolitikájára mutat rá, hanem a jogállamiság elmúlt három évben elszenvedett súlyos sérüléseire, a hatalmi ágak függetlenségének tagadására is - áll az MSZP állásfoglalásában. 
Az MSZP nagy tisztelettel kérdezi a Kúriát, hogy visszautasította-e már a független magyar igazságszolgáltatás elleni durva támadást, illetve, ha már megszületett a válasz a PSZÁF levelére, mikor hozza azt nyilvánosságra? - írta Török Zsolt. 

Kapcsolódó: 
   Készülnek a bírák a devizahiteles perekre 
   PSZÁF - Hallgat mint süket disznó a búzában 
   PSZÁF-elnök: már megint a kiskapukat keressük 
   Októberben teljesen felszámolhatják a PSZÁF-ot 
   A kormány légiflottát állít fel