Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. július 1., szombat

22.345 - Munkáspárt: ​A magyar háztartások 72 százaléka 10 évesnél idősebb autóval közlekedik, > 2017.06.30.


Feladó: Munkáspárt Információs Iroda
Dátum: 2017. június 30. 14:54
Tárgy: Munkáspárt hírlevél 2017.06.30.
Címzett: jozsef@kutasi.eu

Boldog születésnapot, pandamacik!

Egy éves születésnapjukat ünneplik Kínában a panda-ikrek, Jianjian és Kangkang, Örülnek az ajándéknak, a friss bambusz "tortának." (http://news.xinhuanet.com)

Bővebben...


Kiért is dolgozik Gyurcsány Ferenc?

"Mi azokért dolgozunk, akik hajnalban kelnek fél ötkor. Akik munka után második, harmadik munkát vállalnak. Akik esténként sírnak, hogy nincs elég pénz kifizetni a gyerekek szakkörét. Azokért fáj a szívem, akik évek óta nem voltak nyaralni. Én értetek dolgozom, a DK értetek dolgozik! "(https://www.facebook.com)

Bővebben...


Kinek jó a közös európai hadiipari piac?

"Az Európai Tanács mielőbbi megállapodást sürget az európai védelmi ipari fejlesztési program létrehozásáról szóló javaslatról, hogy a program megvalósítását minél hamarabb meg lehessen kezdeni, még mielőtt középtávon szélesebb körű programokat lehetne előirányozni. Az Európai Tanács felszólítja a tagállamokat, hogy határozzanak meg a védelmi képességek fejlesztését célzó megfelelő projekteket az Európai Védelmi Alap és az európai védelmi ipari fejlesztési program vonatkozásában." – nyilatkoztak az EU-tagállamok vezetői a múlt héten. (http://www.consilium.europa.eu)

Bővebben...


Sikeres sztrájk a szlovákiai Volkswagenben

Volkswagen szlovákiai leányvállalata közölte vasárnap, hogy sikerült megállapodnia a bérek emeléséről a cég legnagyobb taglétszámú szakszervezetével, s ezzel véget ért a hat napja kezdődött részleges sztrájk. A megállapodás értelmében a német autógyártó szlovákiai dolgozói júniustól 4,7 százalékos béremelést kapnak, amelyet 2018 januárjától újabb 4,7 százalékos, majd 2018 novemberétől további 4,1 százalékos béremelés követ. A szakszervezet eredetileg két év alatt 16 százalékos bérfejlesztést követelt, szemben a cég 8,7 százalékos ajánlatával. (http://ujszo.com)

Bővebben...


A magasabb bért ki kell harcolni

A rendszerváltás után az volt a cél, hogy 20 éven belül a bérek érjék el a nyugat-európai színvonalat, de az első 20 évben csak még jobban lemaradt az ország, ezért úgy fogalmazott: ideje lépéseket tenni a felzárkózásért. (http://www.napi.hu)

Bővebben...


Nem kérünk a Sorosokból!

Orbán Viktor kiemelte: Soros György "egy kiterjedt maffiahálózatot működtető spekuláns, aki Európa békéjét és jövőjét veszélyezteti". Soros György mindent el fog követni, hogy Magyarországon olyan kormány legyen, "amelyik úgy táncol, ahogy ő fütyül", amelyik lebontja a kerítést és megnyitja a határokat az illegális bevándorlók előtt. (http://www.kormany.hu)

Bővebben...


Ne akarjuk Oroszországot legyőzni!

205 évvel ezelőtt, 1812. június 24-én kezdődőt Napóleon hadjárata Oroszország ellen. A kor legnagyobb hadseregével, 647 ezer katonával lépett Oroszország földjére.  457 ezer katona hallt meg a hadjárat során, 110 ezren fogságba estek, és csak 80 ezren tértek vissza francia földre. (https://1812.tass.ru)

Bővebben...


Munkáspárt: támogatjuk a Tesco-dolgozók tüntetését

A Tesco dolgozóinak demonstrációját jövő szombaton 12 órától tartják Budapesten, a Fogarasi úton lévő Tesco áruház előtt - mondta Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke kedden Budapesten a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetével (KDFSZ) közösen tartott sajtótájékoztatón. Bubenkó Csaba, a KDFSZ elnöke közölte: már több mint 8000 dolgozó támogatta aláírásával a demonstrációt. (http://mti.hu)

Bővebben...


Amerika sorakozót fúj

Az amerikai képviselőház csaknem egyhangú szavazással megerősítette kedden a NATO kölcsönös védelmi garanciáját, amelynek értelmében az észak-atlanti szövetség valamennyi tagja védelmet nyújt a másiknak, bármelyiket is érje támadás. A 423:4 arányú igenlő szavazattal elfogadott határozat a szövege szerint "ünnepélyesen megerősítette" az Egyesült Államok változatlan elkötelezettségét a NATO kölcsönös segítségnyújtást rögzítő 5. cikkelye iránt.  határozat egyúttal felszólítja valamennyi NATO-tagországot, hogy 2024-ig bruttó nemzeti össztermékének (GDP) legalább két százalékára növelje védelmi kiadásait. (http://mti.hu)

Bővebben...


Ausztria: nem tudnak mit kezdeni az iszlám tömegekkel

Ausztriai közvéleménykutatáson a válaszadók 76 százaléka úgy foglalt állást, hogy az iszlám kultúra nem tartozik Ausztriához, mindössze hét százalék szerint része az országnak. (https://888.hu)

Bővebben...


Migránshullám: fulladoznak az olaszok

Az olasz kormány nem engedi be az olasz kikötőkbe a nem olasz zászlóval közlekedő hajókat, mivel az elmúlt három napban 13 és félezer migráns jutott be ezen az úton Olaszországba. (http://derstandard.at)

Bővebben...


Magyarország: mikor lesz új autónk?

A magyar háztartások 72 százaléka 10 évesnél idősebb autóval közlekedik, a lakosság által használt gépkocsiknak csupán 7 százaléka nevezhető újnak, azaz legfeljebb 5 évesnek - derült ki a Bárdi Autó országos, reprezentatív kutatásából. A háztartásokban használt autók csupán 7 százaléka 5 évesnél fiatalabb, a 6-10 éves autók aránya 21 százalék, 35 százalékuk 11 és 15 év közötti, 37 százalékuk pedig 15 évesnél is idősebb. A háztartások által használt gépkocsik átlagéletkora 13,7 év. (http://mti.hu)

Bővebben...


Mi vagyunk az Ön hangja

Cseh és Morvaország Kommunista Pártja megkezdte kampányát az október 20-21-i parlamenti választásokra. Mi vagyunk az Ön hangja! Mi mondjuk ki, amit Ön gondol. (http://volby.kscm.cz)

Bővebben...


Jönnek az amerikai halászsasok

Az USA tengerészgyalogsága Sydneytől nem messze tartott hadgyakorlatot az MV-22B-Osprey típusú gépek bevetésével. (https://media.defense.gov)

Bővebben...


NATO-gyilkosok menjetek haza!

PAME görög szakszervezet országos rendezvényt tartott Szalonikiben, ahol a NATO-agressziók, a háborúk ellen tiltakoztak és követelték, hogy Görögország ne vegyen részt a NATO-akciókban. (http://inter.kke.gr)

Bővebben...


Medveválság Romániában

A településekre rendszeresen bejáró medvék miatt kialakult helyzet tarthatatlanná vált, a szaktárcával való kommunikáció zsákutcába jutott, ezért erőteljesebb fellépésre készülnek. A négy leginkább érintett megye – Brassó, Hargita, Kovászna és Maros – elöljárói és a szakmai szervezetek képviselői július 5-én a minisztérium elé vonulnak – jelentette be tegnap Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. (http://erdely.ma)

Bővebben...


Egy pitiáner az USA-ban

Washingtonba látogatott Ujhelyi István szocialista európai parlamenti (EP-) képviselő, ahol arról biztosította az amerikai adminisztráció több vezetőjét, hogy az MSZP-s Botka László vezette "következő kormány" meg fogja erősíteni Magyarország nyugati, demokratikus elkötelezettségét. A képviselő a találkozókon rámutatott, hogy "Orbán Viktor és a Fidesz illiberális, putyinista ámokfutása az elmúlt években mélypontra süllyesztette Magyarország transzatlanti kapcsolatait", de a Botka-kormány "vissza fogja állítani hazánk becsületét a szövetségeseink előtt".(http://mti.hu)

Bővebben...