Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. április 11., péntek

645 - Széles Gábor szélnek eresztette a régi szerkesztőséget és nacionalistákat vett fel a Fidesz holdudvarából

Von: Tharan Marianne [mailto:tharan.marianne@vnet.hu]
Gesendet: péntek, 2008. április 11. 17:33
An: Kutasi József

Betreff: Fw: Stellungnahme

 

Kedves Barátaim,

 

Alábbi cikk (ez az összefoglaló)  jelent meg ápr. 2-án ebben a német sajtótermékben.

 

SÜDDEUTSCHE ZEITUNG

sueddeutsche.de

 

A liberális német politikai napilap Michael Frank tudósításában arról ír, hogy „Magyarországon rendszeresen paramilitáris csoportok vonulnak végig városokon és falvakon; hazafias dalokat üvöltöznek; a romák és a zsidók ellen folytatnak hecckampányt. A liberális egyesülési jog védi őket". A hét végén a Magyar Gárda ismét felvonult, fekete egyenruhában. Ellenségképeik  etnikai kisebbségek, a zsidók. A lap tegnapi száma szerint szombaton Tatárszentgyögyön „üvöltöztek" hazafias dalokat és Árpád-sávos zászlókat lobogtattak, mint ahogyan a nyilaskeresztesek tették a II. világháború idején. Míg Sólyom László, Gyurcsány Ferenc és Demszky Gábor felemeli  szavát, a jobboldali nacionalista ellenzék vezetőjének nehezére esik világosan állást foglalni. Hallgatnak a hatóságok és az igazságszolgáltatás. Eközben a korábban liberális Magyar Hírlap tulajdonosa, Széles Gábor szélnek eresztette a régi szerkesztőséget és nacionalistákat vett fel a Fidesz holdudvarából, valamint jobboldali szélsőségeseket. Paul Lendvai azt írta a lapról, hogy az „a Stürmer és a Pravda" elegye. A szerző ezután hosszan támadja Bayer Zsoltot, akinek cikke ellen még Kende Péter „politológus" is tiltakozott.

 

Feltételezem, Ti is felháborodtok ezen. Felesleges ezeknek a hazugságokat tételesen megcáfolni, lepereg róluk, nem ezért fizetik őket. Kb. ezt irtam le nekik alábbi levélben, és megkérlek, hogy továbbitsátok a szokásos módon. Természetesen, lehet mást irni, sőt, az a legjobb, ha minél többféle levelet kapnak. De addig is, tudatni kell velük, hogy vannak még magyarok, akik kikérik maguknak a megrágalmazást. - Ki a jobboldali nacionalista ellenzék vezetője? És mi közük hozzá, hogyha itt vannak nacionalisták? Az ő marxistáik jobbak? Na mindegy. Pimasz a német sajtó nagyon.

 

Köszönettel,

Marianne

 

Tehát a menet:

 

- továbbitásra klikkelni

- legvégén aláirni

- ezt a cimet a cimzetthez beirni redaktion@sueddeutsche.de

- csillagól felfelé mindent kitörölni

- elküldeni.

 

 

 

******

 

Artikel von Michael Frank über Ungarn am 2. April 2008

 

Sehr geehrte Redaktion,

wir verstehen schon, dass Sie für die Veröffentlichung solcher Lügen gut bezahlt sind, wir haben auch Verständnis dafür, dass Sie überhaupt keine moralischen Skrupel kennen, wenn Sie die uralten, überholten Prinzipien der Presse ignorieren wie Objektivität, Tatsachenkonformität, ehrliche Berichterstattung. Es ist eindeutig, dass für Sie Ungarn kein Land, die Ungarn kein Volk darstellen, die solche gemeine Verleumdungen verletzen. Darüber haben Sie noch keine Gedanken verloren, gell? Nein, für Sie sind Ungarn der Abschaum, den man frei beleidigen, diffamieren, in schlechten Ruf bringen kann. Im Namen des Liberalismus ist das IHNEN erlaubt.

Wir wollen Ihre Lügen da nicht einzeln widerlegen, sie nehmen davon sowieso keine Kenntnis, die Tatsachen interessieren Sie überhaupt nicht. Wenn Ihnen der Paul Lendvai und der Kende als Referenz dienen, und sich nicht die Mühe nehmen nachzuschauen, wer diese Personen sind, bitte schön. Unwissen schützt aber nicht vor Torheit!

Weiterhin alles Gute!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------