Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. május 2., péntek

835 - Lévay Atilla: Gyurcsány tudja, milyen 60-70 ezer forintért dolgozni

Von: Lévay Atilla [mailto:levaya@enternet.hu]
Gesendet: péntek, 2008. május 2. 18:30
An: Kutasi József
Betreff: Gyurcsány Ferenc és a Stockholm szindróma

 

Gyurcsány tudja, milyen 60-70 ezer forintért dolgozni

A kormányfő beszéde alatt többen összeverekedtek. Egy munkáspárti szimpatizánsnak támadtak neki a szocialista hívek, amikor szóvá tette Gyurcsány Ferenc gyanús vagyonosodását. A száz leggazdagabb magyar egyikének számító milliárdos kormányfő arról beszélt: ő érti a leginkább milyen 60-70 ezer forintért dolgozni havonta.
"Mi vagyunk azok, akik leginkább értjük, hogy mit jelent felkelni kora reggel 5 vagy hat órakor, és elindulni dolgozni akár 60-70 ezer forintért, s milyen az, amikor az embernek félnie kell attól, hogy még ez a munkahelye sem a legbiztosabb" – mondta május 1-jén felszólalásában Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.

(Ez az összeg Gyurcsány Ferenc kb. 4, azaz négy órányi jövedelme.)

-------------------------------------------------------------------------------------------

A Magyarok egy része az ország vagyonának mindenki számára látható gátlástalan szétrablása ellenére is Gyurcsány Ferenc és bűnbandája híve és amint látjuk, védelmezője.

Ez csak az u. n. Stockholm szindróma elhatalmasodásával magyarázható.

Ilyen szánalmas, agymosott állapotba süllyedt emberek, sajnos még ma is nagy számban élnek közöttünk!

ÉS ŐK IS SZAVAZNAK!

Lévay Atilla

*********************************

A Stockholm-szindróma egy stockholmi túszdrámáról kapta a nevét. Lényege, hogy a túszokés a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek általában – szeretetet kezdenek érezni kínzóik, rabtartóik iránt. Ez furcsa; józan ésszel azt hihetnénk, hogy gyűlölniük kellene őket. Általában ez így is van; olykor azonban nem ez történik. A Stockholm-szindróma olyankor léphet fel, amikor a sok bántás mellett a rab figyelmet, néha előforduló felületes kedvességet tapasztal a rabtartója részéről, ugyanakkor teljesen ki van szolgáltatva neki, az élet-halál ura felette.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------