Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. január 5., hétfő

1.531 - NYUGATI MAGYAR EGYHÁZ: A reformátusok csúfja, a magyarság szégyene.

 

Von: tor-bounces@uvmeparos.com [mailto:tor-bounces@uvmeparos.com]

Im Auftrag von ONTARIOI Egyhaz
Gesendet: hétf
ő, 2009. január 5. 02:59
An: Kutasi József

Betreff: Magyar Református Egyház építői Ontario, Kalifornia

 

NYUGATI  MAGYAR  EGYHÁZ

 

Kiadja: Magyar Református Egyház építői Ontario, Kalifornia. Email: NyuMaEgy@yahoo.com.                                                     2009. január 1                                                                                                                                                                                             & nbsp;

 

A reformátusok csúfja, a magyarság szégyene.

        

 

A Magyar Református Egyház történelmében egyedülálló, hogy egy püspök 18 évig kommunista választási módon akar püspök lenni. Ismeretes, hogy Sztálinnak, Rákosinak a választáskor nem volt ellenjelölt és így 99.5%-al lettek megválasztva. A Tiszántúliaknál akadhatott volna valaki, aki megmondta volna Bölcskeinek, hogy a látszat kedvéért jelöljön magához egy senkiházit vagy egy csavargó cigányt, akit úgy sem fognak megválasztani. Nem ez nem történt meg, Bölcskei Gusztáv biztos akart lenni; használta a kommunista módszert. A Reformárus Hírekből vettük át a közleményt, íme:

TISZÁNTÚLI EGYHÁZKERÜLET
Püspöki tisztre: Bölcskei Gusztáv
Főgondnoki tisztre: Imre Sándor
Lelkészi főjegyző: Derencsényi István, Sipos Kund Kötöny
Világi főjegyzői tisztre: Ardai András

        A fentiek szerint a Tiszántúli Egyházkerületben még ma is, alkalmazzák a kommunista módszert. Nem volt lehe-tőség másra szavazni mint Bölcskeire. Tulajdonképpen nem is volt választás, mert egyből nem lehet választani, tehát ezek szerint Bölcskei Gusztáv nem püspök. Remélhető, hogy Gyurcsány nem fog tanulni Bölcskeitöl s a következő választáskor egyedül az ő neve lesz a szavazó listán s meghosszabbítja csúfos uralmát még legalább 6 évre. Elvégre, amit szabad egy püspöknek az szabad egy miniszterelnöknek is, elvégre Magyarországon egyenlőség és demokrácia van. Bölcskei úr ezzel a becstelen tettével az egyházi törvényeket csúfolta meg, ledegradálta a püspökválasztást a cigányvajda, maffia és a kommunista színvonalra.  Ezek után hogyan várhatunk az Istentől segítséget egy jobb, boldogabb jövő építésében s a hívőktől megértést, felebaráti szeretetet, ha az egyházi vezető ily csalással szerzi meg állását. Bölcskei úr tetteivel bebizonyította, hogy nem méltó a püspöki tisztségre.

         Püspök úr! Az a püspökség, melyet ön hirdet: rombolás és gyűlölet saját keresztény magyar vértestvérei ellen. Az a püspökség melyet ön képvisel, kiveszi a magyar gyermek szájából a falatot, megöli a magyar jövőt. Az ön püspöksége, magyar pap, a magyarság halála, a keresztény pap, a kereszténység meggyilkolása. Ki fog ezek után hinni egy papnak, akinek ilyen a püspöke? Ki fog keresztény lenni, ha olyan a püspök van, mint ön? 12 év után, nem gondolt ön arra, hogy van a református papok között olyan, aki Istent s a hívőket szolgálja és az igazság útján egy jobb, boldogabb jövőt építene fel a magyarságnak? Erre se ideje sem lelkiismerete nem volt. Mi tudjuk, hogy van.

         Úgy látszik, hogy Bölcskeinek érdeke, hogy ne kerüljön a püspökség egy Istent és a hívőket szolgáló becsületes lelkész kezébe, aki úgy, mint a szlovákok, románok és a székelyek követelik; szembenézést a kommunizmus örökségével, átvilágítani, kivizsgálni az egyházi vezetők szerepét a kommunizmusban. December 30-án hozták nyilvánosságra, hogy Ján Holonic érsek, a szlovák ortodox egyház feje a kommunista titkosrendőrség ügynöke volt. A híradás szerint Ján Holonic 1982-től, amikor püspök volt Michalovcében, önként működött együtt a titkosrendőr-séggel, amiért pénzt és más díjazást kapott. Elődje Mikulás Kocvar neve szintén szerepel a titkosrendőrség ügynökök listáján. Nem kétséges, hogy a nevezett szlovák érsek nem Istent és a hívőket, hanem a Sátánt szolgálták. Nem az lenne-e a bölcs, az igazságos, hogy Magyarországon is, kivizsgálnák, átvilágítanák a püspököket, az egyházi főméltóságosokat, hogy voltak-e az ÁVO ügynökei, ártottak-e a hívő embereknek?

         Mi, akiket szüleink megkereszteltek s megkonfirmáltunk, nyilvánosan vallást tettünk a Szentháromság egy Istenbe vetett hitről és megfogadtuk, hogy a Magyar Református Keresztény Anyaszentegyháznak holtig hűséges és engedelmes tagjai leszünk, nem ismerjük el Bölcskei Gusztáv kommunista, maffia típusú püspökválasztását, amely ellentétben van            a vallási, a demokratikus valamint az értelem szabályaival.

            Bölcskei Gusztáv nem lehet püspök az alant közölt indokok alapján:                                                                                                                         

1.       Bölcskei Gusztáv visszaélt hivatalával, koholt, hamis vádak alapján gonosz hadjáratot indított ifj. Hegedűs

Lóránt lelkész ellen. Most nem Rákosi, hanem Bölcskei folytat koncepciós pert, az igaz utat, az igazság feltárását követő lelkész ellen. Bölcskei vétkes mivel a Zsinat tagjait és a Református Egyházi bírságot hamis módon félrevezette és befolyásolta, hogy ítéljék el ifj. Hegedűs Lórántot a hamis vádak alapján. Ezek szerint Bölcskei Gusztáv nem alkalmas püspöknek.

2.       Bölcslkei Gusztáv megszegte az egyház törvényeit, mivel rosszindulatú, hamis módon felhasználta azt, ifj.

Hegedűs Lóránt lelkész alapvető emberi jogai megcsorbítására. Bölcskei évek óta gyűlöletes hadjáratot folytat ifj. Hegedűs Lóránt ellen. A Vértesaljai Református Egyházmegye bírósági tanácsa 2008. november 27-én Kápolnásnyéken tartott tárgyaláson másod fokon felmentette ifj. Hegedűs Lóránt református lelkészt a hamis vádak alól. A bíróság megalapozatlannak találta és elutasította a panaszosok, Bölcskei Gusztáv és Nagy Sándor zsinati tagokat rosszindulatú, hamis beadványát. Előzőleg, az egyházmegyei bíróság elnöksége 2008. áprilisában elutasította a Bölcskei Gusztáv és Nagy Sándor panaszbeadványát, mert véleményük szerint ifj. Hegedűs Lóránt nem viselkedett az egyház törvényeivel ellentétesen, amikor tavaly márciusban meghívta David Irvinget egyházközségébe, és az eljárási költségek – 345.440 forint – kifizetésére kötelezték Bőlcskei Gusztávot és Nagy Sándort. A fentiek szerint Bölcskei Gusztáv nem alkalmas a püspöki tisztség betöltésére.

3.       Az Egyházmegyei Bíróság másodfokon is, elutasította a felperesek alaptalan, rosszindulatú beadványát és

pénzbüntetésre kötelezte Bölcskei Gusztávot és Nagy Sándort. Nem kell, hogy börtönbe üljön, valaki, hogy büntetett előéletű legyen. A Bíróság megállapította, hogy a felperesek panasza alaptalan és pénzbüntetésre ítélte őket. Ezek szerint Bölcskei Gusztáv büntetett személy, s mint ilyen nem lehet püspök.

4.       A fenti pontok alapján, Bölcskei Gusztáv püspök, rosszindulatú, gyűlölködő, rágalmazását másodszor is

alaptalannak találta az Egyházmegyei Bíróság, mely szerint Bölcskei Gusztáv vétkes és felelős ifj. Hegedűs Lóránt anyagi és erkölcsi káráért, valamint hozzátartozói és az általa vezetett egyház erkölcsi káráért. Bölcskei tette előre megfontolt volt, azzal a gonosz szándékkal, hogy lejárassa ifj. Hegedűs Lórántot a nép előtt s eltiltsák lelkészi hivatásától. Bölcskei Gusztáv szándéka tudatos volt, azzal a céllal, hogy anyagi, érzelmi és erkölcsi kárt okozzon ifj. Hegedűs Lórántnak. Bölcskei Gusztáv szándéka nem csak embertelen, de ördögi volt, el akarta tiltani a fiatal lelkészt, Isten és a hívők szolgálatától. A fentiek szerint, Bölcskei Gusztáv nem alkalmas a püspöki tisztség betöltésére.

      5.   Bölcskei Gusztáv tudatos résztvevője annak a csalásnak, ami az árvízkárosultak juttatott pénzből új templomot és meleg-fürdőt építtettek. Ugyanis azon a tájon, ahol az árvíz volt soha sem volt templom s nem volt igény rá. Az adófizetők pénzét, ami az árvízkárosultak segítségére lett adva, hazug módon másra költötték, hogy abból egyéni hasznot szerezzenek. Ez a csalás nem csak a Zsinatra és az Egyházi bíróságra tartozik, hanem a polgári bíróságra is. De az említett fórumnak kötelessége kivizsgálni és eltávolítani az egyházvezetői közül azokat, akik a közpénzt a saját céljaik elérésére, hazug módon használják fel. Bölcskei Gusztáv ezzel a becstelen tettével szégyent okozott nemcsak a püspökségre, hanem a reformátusságra is. A fentiek alapján nem méltó a püspöki tisztség betöltésére.

6.       Bölcskei Gusztáv püspök tudtával van iskolatársa, Szabó Sándor csalással az Ontariói Egyháznál. Szabó

 Sándor soha nem kapott lelkészképesítési oklevelet. Mint menekült érkezett Ontarióba. Ott, az Egyházi és a bevándorlási törvényeket kijátszva, (egy jellemtelen ügyvéd segítségével) csalással, 35 ezer dollárért megvette a papi állást. Szabó Sándornak nem volt pénze, az összeget részletekben csalással vették ki az egyház pénztárából. A tagság nagy része az egyház lakótelepén lakott, ezek tiltakoztak Szabó Sándor csalásai és hazugságai ellen. Ezeket kilakoltatta a lakásukból, más egyháztagoktól megvonta a tagsági jogukat. Szabó Sándor bérgyilkosságra bérelt fel embereket, hogy öljék meg az újtemplom tervezőjét, ki az öregek pártjára állt. Szabó Sándor hamispap, kifosztotta, tönkretette az egyházat. Mindkét templomot és a kultúrtermet idegeneknek adta ki bérbe, a lakásokat nem a rászorult öregeknek, hanem barátainak idegeneknek adja ki. Szabó Sándor egy évben több mint 84 ezer dollárt számolt el egyéni költségeire az erkölcstelen, börtönt érdemlő pénztáros segítségével. A fentiek tudatosítva voltak a Zsinattal és Bölcskei püspökkel, akit nem volt hajlandó kivizsgálást indítani a csalások és a törvényszegések ellen. Később a hamispap, Szabó meghívott  Bőlcskeit Ontarióba. Bölcskei nem teljesítette az egyházi törvényben előírt kötelességét, nem volt hajlandó meghallgatni az egyháztagok panaszát. Ez magával hozza, hogy Bölcskei baráti látogatásra jött nyaralni, és az egyház pénzét nem használhatták fel költségei fedezésére. Ez a közpénz jogtalan felhasználása, ami bűntény. A fentiek alapján Bölcskei Gusztáv nem alkalmas a püspöki tisztségre.

       7.    Bölcskei Gusztáv püspök visszaélt hivatalával, amikor az egyháztagok tudta és beleegyezése nélkül üzletet kötött a Westel vállalattal, hogy a Nagytemplom egyik tornyára adó-vevő antennát állítsanak fel. (még szerencse, hogy nem a sarló-kalapács vagy a vörös csillagot engedte volna a püspök feltenni a Nagytemplom tornyára). Az antenna következményeként a templom híres nagy orgonája időnként zárlatot kap, egy a legváratlanabb helyzetben, pl. koncert kellős közepén és esküvőkön. Nem jött nyilvánosságra, hogy Bölcskei személyileg mily juttatást kapott az üzletért, de a templomlátogatók száma nagyban lecsökkent. Az Isten házának tornyai mindenkor az Éggel való kapcsolat közvetítői. Ebből a püspöki "üzletből" nyilvánvaló az is, hogy ott az Éggel való kapcsolat már régóta hiányzik, ami sajnos kihat az egész országra. Mivel Bölcskei, a templom tornyát jogtalanul, üzleti célra, másra használja, mint amire eredetileg építették, bizonyíték, hogy nem alkalmas a püspöki tisztség betöltésére.

    Vétkeznénk Isten és a hívő reformátusok ellen, ha nem tiltakoznánk Bölcskei Gusztáv püspöksége ellen, aki palástolja tette tetteit. Ide vonatkozik Jézus tanítása, „Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok! Olyanok vagytok, mint a fehérre meszelt sírok, amelyek kívülről szépnek látszanak, belül azonban holtak csontjaival és mindenféle undoksággal vannak tele. Így ti is kívülről igaznak látszotok az emberek előtt, de belül tele vagytok képmutatással és gonoszsággal”.  Ugyancsak SZENT NÍLUS PRÓFÉCIÁJA „Abban a korban az emberek a dőzsölés és a nagy bűntettek túlburjánzása miatt el fogják veszíteni a Szentlélek kegyelmét, amit a keresztségben kaptak. Nem lesz többé lelkiismeret-furdalásuk sem. A templomoknak nem lesznek többé jámbor pásztoraik, akik félik Istent. Jaj azoknak a keresztényeknek, akik abban a korban fognak a földön élni! El fogják veszíteni a hitet, mert nem lesz többé, aki meggyújtsa nekik az igazság fényét.                                           A kiadvány hiteléül: Bogár Gyula

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------