Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. január 8., csütörtök

1.563 - Uniós képregény-verseny: Az Európai Bizottság Igazságügyek, Szabadság és Biztonság Főigazgatósága európai képregényversenyt indít „Európai Unió és európai polgárság" címmel.

 

Von: Monostori Csaba [mailto:monicsa@t-online.hu]
Gesendet: csütörtök, 2009. január 8. 20:46
An: Kutasi József
Betreff: Fw: Európai Bizottság képregény pályázata

 

Uniós képregény-verseny

Az Európai Bizottság Igazságügyek, Szabadság és Biztonság Főigazgatósága európai képregényversenyt indít „Európai Unió és európai polgárság" címmel.

A pályázati felhívást Jacques Barrot, az Európai Bizottság jogérvényesülésért, szabadságért és biztonságért felelős alelnöke hirdette meg idén először, és az EuroJeunes és ProPager-Ascii francia-lengyel szervezet irányításával valósul meg. A pályázati felhívás tulajdonképpen egy Európa szintű képregényverseny, amely Magyarországon az Úton Egyesület koordinálásában kerül megrendezésre. A benevezett képregények az Európai Unión belüli polgárság tematikáját kell, hogy megjelenítsék. Tehát, a résztvevők feladata, hogy egy egyénileg elkészített egyoldalas, szöveg nélküli képregénnyel pályázzanak, mellyel azt illusztrálják, hogy mit jelent polgárnak lenni az Európai Unióban. A verseny elsősorban a 16. életévüket betöltött, grafikát tanuló illetve rajzolni szerető ifjúságot célozza meg, akik az Európai Unióban élnek. Egy résztvevő több alkotással is indulhat.

A versenymunkák beküldési határideje 2009. február 27. Ezután a képregények egy formai szelekció után eljutnak a bíráló bizottság elé, a zsűri döntése után az első három helyezett részt vehet az április 3.-i hazai Díjkiosztó Ceremónián, és a média nyilvánossága előtt hivatalosan fény derül a helyezésekre. Az első helyezett munkáját tovább küldik Brüsszelbe az Európai Fordulóra; amennyiben bekerül az ottani döntőbe, úgy 2009. május 9., (Európa Nap) és május 11., közötti brüsszeli díjátadó ünnepségre kap meghívást, ahol az első helyezett 6000; a második 4000 és a harmadik helyezett 2000 eurót kap.

A verseny hivatalos honlapja - www.eurocartoon.eu Érdeklődni szintén lehet a verseny magyarországi koordináló intézményénél, az Úton egyesületnél a 06-30-676-3631- es telefonszámon.

--------------------------------------------------------------------------------------------------