Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. január 8., csütörtök

1.564 - A ma megjelent híradás szerint a győri kekszgyár sorsa tegnap végleg megpecsételődött

 A kekszgyár története 1900-ban kezdődött, mikor Köstlin Lajos győri polgár megvásárolta a Győr-szigeten lévő néhai malmot a korábbi tulajdonosától.

 

 

A ma megjelent híradás szerint a győri kekszgyár sorsa tegnap végleg megpecsételődött. A kekszgyár tulajdonosa aláírta a szerződést a vevőjével - az ingatlant egy éven belül kiürítik és átadják. A vevő nem óhajt a nyilvánosság elé állni, a vételárat sem árulják el.

Megbízható forrás szerint egy ingatlanfejlesztő cégről van szó, aki – mily’ meglepő- az épületek eldózerolásában és a terület más irányú hasznosításában gondolkodik. 

 

Beteljesült az, amit annak idején – mikor a gyárat a Danone megvette – mi is jósoltunk. A vevő célja az ígérgetésekkel ellentétben nem a gyártmányfejlesztés, hanem a jó adottságú terület megszerzése volt. A szitán átláttunk és akkori szórólapunkban – „Kekszgyári kapriccsó” – azt jósoltuk, hogy öt éven belül az egész (maradék) gyár eltűnik.

Ezúton kérünk elnézést, hogy majdnem egy évet tévedtünk. Ennek oka feltehetően az, hogy a Danone két éve a Kraft Foods-nak passzolta tovább a céget. Márpedig az ilyen aktus átvezetése nyilván időigényes és nagy gondosságot igényel. 

 

A gyárban valaha 2500 fő dolgozott, de a létszám gond nélkül leépült. Kekszet, nápolyit, ostyát már rég nem gyártanak, a Negro-gyártással még foglalkozó 50-60 fős maradék brigád az ipari parkba költözik majd ki.

 

A kekszgyár története 1900-ban kezdődött, mikor Köstlin Lajos győri polgár megvásárolta a Győr-szigeten lévő néhai malmot a korábbi tulajdonosától.

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------