Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. január 9., péntek

1:567 - Varga László, az Erdélyi Magyar Kereszténydemokrata Párt volt elnöke, még aktív elnök koromból személyesen ismerem és mélyen tisztelem Dr. Bokor Imre professzor urat, de nem tudom a címét.

 

Von: Varga Laszlo [mailto:varga@rdslink.ro]
Gesendet: péntek, 2009. január 9. 09:36
An: Kutasi József
Betreff: A Magyarok Világhimnusza > Csodálatos felvételek és képek!

 

Tisztelt Kutasi József Úr!

 

Varga László, az Erdélyi Magyar Kereszténydemokrata Párt volt elnöke, még aktív elnök koromból személyesen ismerem és mélyen tisztelem Dr. Bokor Imre professzor urat, de nem tudom a címét. Azért Önt kérem meg,

legyen szíves közölni vele részemről a következőket:

 

Egy nemzetnek sincs olyan szép himnusza, mint nekünk, magyaroknak. Emellé egyenesen sértés odatenni egy ilyen szemetet, mint az itt közölt Világhimnusz. Maga a megszólítás: Lehet, hogy az emigráltak számára már természetes a "Halló" megszólítás, de az itthoniak, főleg a tiszta magyar nyelvre és hagyományainkra olyan féltő gonddal vigyázó erdélyiekre annyira fülsértő ez a primitív amerikanizmus, hogy még egyszerű magánbeszélgetésben sem fogadnók el, nemhogy magyar himnusz igényű költői műben.

 

A szöveg naiv, igénytelen, magyartalan. Kölcsei mellé semmiképpen nem szabad egy ilyen fűzfapoézist odatenni, semmiféle érzelgős indulat jegyében! Az erdélyi értelmiség nevében mély tisztelettel kérem a Professzor urat, ahelyett, hogy önmagát kompromittálná vele, használja arra nem kis tekintélyét, hogy irtsa ki ezt a förmedvényt a köztudatból.

 

Őszinte tisztelettel: Varga László. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------