Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. január 10., szombat

1.570 - Lányi András: Magyarországon a politikai élet megszűnőben. Nincsenek népmozgalmak; nincsenek társadalmi csoporttörekvések; amelyek céljaik képviseletében részt követelnének a közhatalomból. Magánérdekek vannak és tömeghisztériák.

Von: Kovács István [mailto:opusstone@hfcnetwork.hu]
Gesendet: péntek, 2009. január  9. 22:07
An: Kutasi József

Betreff: Lányi András az Élőlánc elnökségének tagja most optimista, vagy pesszimista?

 

Boldog Új Országot[KI1]  !

 

A régi elveszett[KI2]  .

 

Magyarországon a politikai élet megszűnőben. Nincsenek népmozgalmak, nincsenek társadalmi csoporttörekvések, amelyek céljaik képviseletében részt követelnének a közhatalomból[KI3]  . Magánérdekek vannak és tömeghisztériák. A meggyőződések nyilvános vitáját a kölcsönös gyalázkodás és rágalmazás váltotta fel. A nyilvánosság csatornáit kisajátította a két agyaglábú kolosszus: a bal és a jobb[KI4]  .

 

A régi Magyarországot az időközönként nevet és világnézetet váltó szocialista párt kormányozza rövid megszakításokkal hatvan esztendeje. Szociáldemokraták, amennyiben a szocializmusból a demokráciába átmentett hatalmukat őrzik: a törvénykerülő kormányzást a piackerülő kapitalizmus kiépítésére használják. Parlamenti ellenzékük, a FIDESZ egymaga óhajtja képviselni a posztszocialista rablógazdálkodás sokféle ellenzőjét és kárvallottját, az egymással összebékíthetetlen irányzatok azonban kioltják egymást. A parlamenti kisebbség a többségnél sokkal inkább - csak világos, pozitív mondanivalóval arathat sikert[KI5]  .

 

Az ország csődbe jutott. Behódolásunk a szabadkereskedelmi világrendnek valamennyi szomszédunknál nagyobb anyagi és erkölcsi veszteséggel járt. Sehol ennyi munkanélküli, magányos, beteg, depressziós embert nem találunk. Sehonnan nem áramlik külföldre ennyi jövedelem; a hatalom kedvezményezettjei és vazallusai Európában sehol nem tartják így a markukban a magángazdaságot és a közintézményeket. Nagyobb igaza sosem volt népnek, hitványabb Nérók még sehol sem éltek írta a költő majd száz esztendeje, s mi mostaniak irigykedve gondolunk vissza Ady Endre korára[KI6]  .

 

A félelem, a félelem szülte gyűlölet nem teremt közösséget[KI7]  . Az új többséget nem lehet sem összetrombitálni, se kedvezményekkel toborozni. Annak úgy kell kisarjadnia roncshazánk réseiben, hogy az omladékot észrevétlen benője. Lassú honfoglalás lesz, a civilizációnk globális ámokfutásába belerokkant központoktól a legtávolabb, a végeken kezdődik majd.

 

Tegnap még más világ volt, s mi, tegnapelőtti emberek elhittük, mert nagyon akartuk hinni, hogy az ellenállás[KI8]   szelleme fölkelthető, hogy a silány, elképesztően rossz minőségű gaztettek sokasága, mint a hánytató, mozgásba hozza a nemzet életösztönét. Az Élőlánc Magyarországért ökopárt ebben a reményben alakult. Azóta tapasztalhattuk, hogy a hozzánk hasonlóképpen gondolkodók mindenütt kisebbségben vannak[KI9]  . Csalódott, elkeseredett embert Magyarországon milliószámra találtunk, de olyat, aki közeli változást remélne, alig[KI10]  . Aki bízna a közös fellépés értelmében, még kevesebb akad. Az új Magyarország egyelőre ki se látszik a régi alól.
(...)

Az Élőlánc Magyarországért elnöksége nevében,


Lányi András
[KI11]  


2009. január 1
[KI12]  .

 

 

 

Köztudomású, hogy egyes Civil Szerveződések magukat értelmiséginek vallott képviselői, és az őket támogató közírók, látszólag szép és fontos ügyekben képviselik a társadalom

érdekeit, értékeit, de a megfogalmazások mögött felsejlik az egykori, magát rendszerváltó pártnak hazudott szdsz sorsa, és befolyása e szervezetekre. Ne fedjük, hogy anno, a

hamis szólamokkal félrevezette polgárok zöme, miképpen sorakozott fel a mára elkorcsosult párt mögé!

 

Kiderült, az szdsz az ország legkorruptabb képviselőivel büszkélkedhet, röf fentő Kuncogó, Kókadt a "magyar puma feltalálója", horn de gábor hol képmutatóan igazmondó, valójában egy valódi élősködő háttérember, azután ott van még a maoista eszmékkel büszkélkedő, mai napig ki nem vizsgált tengerparti nyaralója építési ügyeiről elhíresült polgármester (nevét még leírni is szégyellem), a magyarkodó hisztis bálint, eörsi és pető a bauerral, nemzetét megnyomorító volt ÁVH-s szülök csemetéi, akik azt élvezik, hogy most nem fizikailag mint szüleik, hanem, hanem erkölcsileg, gazdaságilag miképpen tudnak lezülleszteni benünket.

Úgy érzem, úgy gondolom, hogy az Élőlánc néhány képviselője e brancs valódi kiszolgálója lett.

 

Nyilatkozataikat, főleg ha az politikai színezetű, igencsak fenntartással fogadjuk. Szóval inkább kételkedjünk bennük!

 

Kovács István

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 Lányi Andrással szemben a társadalom bízik egy szebb, boldogabb, erkölcsileg megtisztult Magyarország kialakulásában!

 Miért hagyták?

 Tavalyi nyilatkozata szerint a Magyar Gárda egy fasiszta szervezet. Eddig az ellenkezője a bizonyított

 Vajon melyiket képviseli?

  Eddig is kiolvasható volt tevékenységéből, hogy L.A szdsz segítőjeként  nyilatkozgatott

 Ez a mondata ellentmond L.A. második mondatának. Ha a népnek igaza van, akkor mégiscsak létezik közösség, és létezik olyan szervezet akinek tevékenységében a nép reménykedik! Vajon melyik ez a szervezet?

 Ez megint ellentmond L.A.  előző mondatának. A kettő együtt értelmezhetetlen.

  Ellenállás? Mit ért ez alatt vajon L.A.? Csak nem az szdsz-re gondolt?

 Már megint az szdsz-re gondolt?

  Remélem, csalódást fog okozni L. A.-nak és az egyre reménytelenebb, pesszimistább Élőlánc tagokkal szemben a közeli változásban reménykedők közössége ,a kisebbségek (cigányság, zsidóság, magyarság) által zsarolt TÖBBSÉG őszinte véleménye!

  Az észrevételeket én, azaz Kovács István tettem, nehogy L.A  megsértődjön, hogy másnak más a véleménye, mint amit Ő szeretett volna elfogadtatni.

Erre már volt példa, amikor PIROS tiszta lelkiismerete szerint döntött kapcsolatukról.

 2009. január 9.