Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. június 1., hétfő

2.650 - Alulírott Kalmár László, 1055. Budapest, V. Falk Miksa u. 12. alatti, és Gonda László, 1065. Budapest, VI. Hajós u. 25. alatti lakosok, a 2006 szeptemberében..........

Petíció a legfőbb ügyésznek az MSZP feloszlatására

TISZTELT LEGFŐBB ÜGYÉSZSÉG! (Dr. Kovács Tamás Legfőbb Ügyész Úr részére)

 

Alulírott Kalmár László, 1055. Budapest, V. Falk Miksa u. 12. alatti, és Gonda László, 1065. Budapest, VI. Hajós u. 25. alatti lakosok, a 2006 szeptemberében alakult Kossuth téri civil mozgalom néptribunátusának nevében azzal a kéréssel fordulunk a tisztelt Legfőbb Ügyész Úrhoz, hogy vizsgálja felül a Magyar Szocialista Párt (székhelye: 1081. Budapest, VIII. Köztársaság tér 26.) működését, majd az 1989. évi II. törvény 14. § (2) bekezdése alapján

 

INDÍTSON KERESETET A MAGYAR SZOCIALISTA PÁRTTAL SZEMBEN,

 

és a KGD2001.298-ban foglaltaknak megfelelően indítványozza az 1989. évi II. törvény 16. § (2) bekezdésének d) pontja alapján, hogy a bíróság a Magyar Szocialista Pártot

 

OSZLASSA FEL,

miután annak tevékenysége az egyesülési jogról szóló törvény 2. § (2) bekezdésébe ütközik.

(2) Az egyesülési jog gyakorlása nem sértheti az Alkotmány 2. §-ának (3) bekezdését, nem valósíthat meg bűncselekményt és bűncselekmény elkövetésére való felhívást, valamint nem járhat mások jogainak és szabadságának sérelmével.

A Magyar Szocialista Párt - továbbiakban: MSZP - utoljára 2007. február 24-én módosított, jelenleg hatályos alapszabályának 2. § 4. pontja szerint a szabadság, az egyenlőség, az igazságosság és a szolidaritás értékein alapuló társadalom megteremtését tekinti céljának. A 2. § 5. pontja alapján az MSZP lényegében politikai érdekképviseleti szervezet, amely "a saját munkájukból élők" politikai képviseletét hivatott ellátni: "Küzd a szegénység és az elmaradottság felszámolásáért, a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentéséért." A <>3. § 1. pontja szerint "tevékenységét az Alkotmány és az alkotmányos jogrend keretei között végzi. A 3. § 3. pontja szerint "tagjai a közéleti tevékenységüket a társadalom erkölcsi követelményei szerint, a jogszabályok következetes betartásával, a közérdeket érvényesítve végzik."

Már korábban is előfordultak esetek, amikor az alapszabály 3. § 3. pontjában foglaltakkal szöges ellentétben viselkedtek a tagok: otrombán és elítélendő módon viccelődtek a holocaust áldozataival, loptak, csaltak, hazudtak. Mindez azonban egyrészt szórványosan fordult csak elő, másrészt az MSZP látványosan kizárta soraiból az alapszabályt megsértőket. Az utóbbi két évben azonban az említett jelenségek hirtelen exponenciálisan kezdtek szaporodni, és ma már nem csupán egy-egy "átlagos" tag esetében fordultak elő, hanem egyre inkább a párt közép- és felső vezetésében ténykedő "káderek" körében jelentkeznek. A csalás, sikkasztás, vesztegetés, hűtlen kezelés, jogosulatlan gazdasági előny szerzése, stb. mára már mondhatni vezérlő elvvé vált az MSZP-ben.

A mellékelt kimutatás szerint 10 MSZP prominenst már jogerősen elítélt a bíróság, további 8 esetében van első fokú elmarasztalás, 13 további prominens ügye már bírói szakban van, és 22 eset - nagyszámú MSZP-tag és "MSZP közeli" vállalkozó érintettségével - még nyomozati szakban van. (A kimutatás a május 31-i állapotot rögzíti, a beadás pillanatában már valószínűleg kiegészítésre szorul majd, hiszen az MSZP tagok bűncselekményeinek exponenciális szaporodása mára már olyan szintre emelkedett, hogy gyakorlatilag szinte minden nap indul egy újabb eljárás valamelyik MSZP prominenssel szemben. Ráadásul a kimutatás nem is tartalmazza azokat az eseteket, amelyekben az elévülés után derültek ki a bűncselekmények, és így az elkövetőket - köztük magát Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt is - nem lehetett már felelősségre vonni.)

A bűncselekmények jellege gyakorlatilag jól meghatározható körben mozog: minden esetben lényegében köztulajdon, állami vagyon magánkezekbe juttatására irányulnak, és szinte minden esetben bűnszövetségben követik el őket, amin belül mindegyik szereplő vagy MSZP prominens, vagy legalábbis "MSZP-közeli" kedvezményezett. Mára ott tartunk, hogy az MSZP-ben gyakorlatilag kétféle tag létezik: amelyik már lebukott, és amelyik majd ezután fog lebukni.

A fentiek alapján megállapítható, hogy az MSZP az alapszabályában rögzített, fentebb idézett céloktól valójában teljes mértékben eltérő célok érdekében tevékenykedik, a "népképviseleti" tevékenységet csupán álcázás célzatával jelölte meg az alapszabályában, ezt csupán egyfajta "fedőtevékenységként" mímeli - mámolja. Az utóbbi két évben történtek, és különösen az a folyamat, ami a párt megsemmisítő vereségének közeledte okán mára tetőfokára hágott, nyilvánvalóvá teszi, hogy az MSZP valójában nem népképviseleti szerv, hanem álcázott bűnszervezet, amelynek valódi célja a nemzeti vagyon MSZP-tagok zsebébe juttatása, illetve külföldre menekítése. Vélelmezhető, hogy az MSZP tevékenysége ténylegesen már korábban is erre irányult, csak a bűnszervezet vezetői - a kádári MSZMP-s örökség egyik alapelvének jegyében - egyfajta ésszerű óvatosságot írtak elő éppen annak érdekében, hogy ne tűnjön fel a párt valódi célja. Amikor azonban tényleges népképviseleti tevékenység hiányának okán, és a helyette valójában folytatott intézményesített rablás következtében az ország az államcsőd szélére került, a fiktív népképviseletei szerv elveszítette a becsapott támogatói többségét. A tagoknak szembe kellet nézni azzal, hogy a napjaik meg vannak számláva, ugyanakkor még jócskán akad ellopnivaló. Így a prominens tagok részéről megkezdődött a halálos verseny az idővel. Amiatti félelmükben, hogy netán valamiről lemaradnak, valamit már nem lesz idejük ellopni, amit pedig még jó lenne ellopni, elveszítették korábbi józan mértékletességüket, és mára már a következményekkel sem törődve, gátlástalanul és, és ész nélkül lopnak, sőt akár most már egymást is félrelökik - vagy éppenséggel meg is gyilkolják! -, hogy a zsákmányhoz férjenek. Ennek pedig törvényszerű következménye a lebukások számának exponenciális növekedése, az, hogy előbb havonta, aztán hetente, ma már naponta - holnap pedig talán már óránként - bukik le egy-egy MSZP-prominens.

Jelezni kívánjuk, hogy a Magyar Köztársaság Ügyészsége kezdeményezésére nemrég első fokon feloszlatta a Magyar Gárda Egyesületet a Fővárosi Bíróság azzal az indoklással, hogy az egyesület eltért az alapszabályában rögzített elvektől, céloktól és tevékenységi körtől, tevékenysége pedig 2 esetben - írd és mondd: nem több, mint 2 esetben! - az egyesülési jogról szóló törvény 2. § (2) bekezdésébe ütközött. (Tegyük hozzá: ez az "ütközés" egyik esetben sem valósított meg bűncselekményt, és volt az éremnek másik oldala is: az egyesület számos esetben látott el karitatív, szociális, társadalmilag elvitathatatlanul hasznos tevékenységet is!) Ezzel szemben az MSZP nem 2, hanem több ezer esetben sértette meg az egyesülési jogról szóló törvény 2. § (2) bekezdésében foglaltakat, és ezek közül több, mint 50 bűncselekményt is - egy esetben még gyilkosságot is! - megvalósít. Ugyanakkor az MSZP esetében az éremnek nincs másik oldala: az utóbbi két évben egyetlen egy társadalmilag hasznos ténykedése sem volt az MSZP-nek. (Káros annál több!)

A előbbiekben részletezettek alapján kérjük a tisztelt Legfőbb Ügyész urat a beadványuk elején megjelöltek megtételére.

Budapest, 2009-05-31
tisztelettel: ...



Melléklet:
       
Benedek Fülöp többszörös hivatali visszaélés
Nyékes Béla 300 milliós csalás
Verók István  hűtlen kezelés
Deme Gábor  társtettes gyilkosságban, sikkasztás
Lázi Ferenc hűtlen kezelés
Hunvald György hivatali visszaélés
Orbán István vesztegetés, hűtlen kezelés, sikkasztás, közúti baleset okozása
Juhászné Lévai Katalin  köz- és magánokirat hamisítás
Halmai Katalin ügyvédi visszaélés
Pintér István  vesztegetés és más bcs.
Szűcs István magánokirat hamisítás
Tóth József hűtlen kezelés
VI. ker. MSZP frakció hűtlen kezelés
Szilvásy György személyes adatokkal visszaélés
   Nem MSZP tag, de a párt országod listájáról jutott képviselői mandátumhoz, amiről miniszteri kinevezése után lemondott
Kálmán András hűtlen kezelés
ÁPV Zrt. És jogutódja NNyI nyomozás az ÁSZ jelentése alapján
Bábolna Rt. NNyI nyomozás hűtlen kezelés miatt
FHB Jelzálogbank privatizáció NNyI nyomozás hűtlen kezelés miatt
Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft. NNyI nyomozás hűtlen kezelés miatt
MALÉV privatizáció NNyI nyomozás hűtlen kezelés miatt
MOL privatizáció NNyI nyomozás hűtlen kezelés miatt
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------