Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. június 3., szerda

2.670 - A Klebelsberg Emléktársaság és a Tormay Cécile Kör a hagyományos Klebelsberg Napok keretében tanulmányi vetélkedőt hirdet

Tudományos Diákkörök figyelmébe ajánljuk!

 

A Klebelsberg Emléktársaság és a Tormay Cécile Kör a hagyományos Klebelsberg Napok keretében tanulmányi vetélkedőt hirdet a 16-26 éves korosztály számára az alábbi címmel:  A Napkelet folyóirat és Tormay Cécile élete, munkássága

 

Az első helyezett díja:        40.000 Ft  +  jutalmak

A második helyezett díja:     30.000 Ft  +  jutalmak

A harmadik helyezett díja:   20.000 Ft   +  jutalmak

 

Javasolt irodalom: Hankiss János: Tormay Cécile; Bujdosó könyv I.-II.; Tormay Cécile: Emberek a kövek között/A régi ház (e kettő közül választani lehet); és a Napkelet 1923-25 közötti évfolyamából elsősorban Klebelsberg Kuno és Tormay Cécile írásai. A könyvek megvásárolhatóak a kereskedelemben, megrendelhető  kedvezményesen   a lentebb megadott elérhetőségen keresztül. A Napkelet hozzáférhető a Parlament könyvtárában (augusztust kivéve) és az OSZK-ban, némely antikváriumokban.

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy a korábban megadott honlap helyett (mivel a szolgáltató megszűnt) www.tormayc.webs.com   honlapról letölthető bőséges szakirodalom felhasználását is elfogadjuk. Ezen megtalálhatók Tormay munkái, a róla szóló tanulmányok, cikkek és kritikák. A honlap szellemiségével nem ellentétes egyéb anyagok is fölhasználhatók a forrás föltűntetésével.

 

Az első  fordulóban írásbeli  dolgozatot kérünk  2009. szeptember 25-ig  „Tormay és Klebelsberg kapcsolata – A Napkelet folyóirat”  címmel (max. 5000 leütés szóközökkel) a tormaykor@gmail.com  címre. A dolgozat megírásához legkönnyebben az interneten találnak anyagot.   

 

A vetélkedő második fordulójában, október 9-én, pénteken Tormay Cécile születésének másnapján a versenyzők írásban válaszolnak a feltett kérdésekre. Színhely Budapest, II.kerület. Nevezési díj 1000 Ft

 

A döntőbe – melyet 2009. november 14-én, szombaton  tartunk a Klebelsberg Kúriában - a legjobb versenyzők kerülnek, akik szakmai zsűri és közönség előtt, szóbeli kérdések formájában válaszolnak. A kérdések vetített képek, bejátszások és a helyszínen tartott fölolvasások, zenei betétek között hangzanak el. A döntőbe jutott versenyzők mindegyikét szeretettel látjuk a Tormay Napok egy választott előadásán, továbbá a fogadáson. A legfölkészültebb versenyzők lehetőséget kapnak folyóiratokban való megjelenésre.

 

Kérjük rendszeresen figyeljék a www.tormayc.webs.com honlapot, melyről friss információkat kaphatnak a jobb fölkészüléshez! Érdeklődni lehet a Tormay Cécile Kör címén: tormaykor@gmail.com és a 0630-513-92-99-en.

------------------------------------------------------------------------------