Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. február 2., szerda

8.328 - Felszámolási eljárást kezdeményezett a Tesco-Globál Áruházak Zrt. ellen a cég 13 gépkocsivezetője,/...

* www.nemzetihirhalo.hu *************
Felszámolást kezdeményeztek a Tesco ellen
2011. február 2. 16:48 MNO - KA

Felszámolási eljárást kezdeményezett a Tesco-Globál Áruházak Zrt. ellen a cég 13 gépkocsivezetője, valamint a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ). A kezdeményezést azonban a cég minden alapot nélkülözőnek tartja.

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) közleményben tudatta szerdán az MTI-vel, hogy az eljárást azért kezdeményezte a gyáli logisztikai központjának 13 dolgozója, mert a társaság három évre visszamenőlegesen tartozik nekik a rendelkezésre állási díjak kifizetésével. Ezenfelül követelik a társaságtól a rendelkezésre állás ideje alatt elrendelt munkavégzésért járó rendkívüli munkavégzésért járó díjukat is. A szakszervezet közleményében ismerteti: a Tesco az úgynevezett frissárukiszállítást végző mintegy 220 gépkocsivezetőjének több száz millió forinttal tartozik. Közülük egyelőre 18-an szólították fel a vállalatot az elmaradt pótlékok kifizetésére, és 13-an kezdeményeztek a társaság által elismert rendelkezésre állási díj miatt felszámolási eljárást.

Emellett több munkavállaló sérelmezi, hogy hét hónap alatt több mint ötszáz órát túlórázott, még sem fizetnek neki. Egyikük szintén felszámolási eljárást kezdeményezett a céggel szemben, amely két ügyvédi felszólításra sem reagált, noha a követelést nem vitatta - teszi hozzá a közlemény. A szakszervezet információi szerint a bíróság január 21-én küldte ki a kereskedelmi cégnek a felszámolás megindításáról az értesítést. A Tescónak az értesítés kézhezvétele után nyolc napon belül kell reagálnia. Amennyiben nem fizet, úgy a bíróság megállapítja a fizetésképtelenségét, és megkezdődik a mintegy 128 milliárd forint jegyzett tőkéjű cég felszámolása - mutatott rá a KDFSZ közleményében.

Az MTI kérésére a Tesco minden alapot nélkülözőnek minősítette a kezdeményezést. Közölték: "A vállalat kétszáz hivatásos sofőrje közül mindössze húsz jelezte, hogy tárgyalni kíván a bérstruktúra és az ehhez kapcsolódó kifizetések kapcsán. A tárgyalások jelenleg is folyamatban vannak, és a Tesco arra törekszik, hogy minden érintett fél megelégedésére szolgáló megoldás szülessen." (MTI)