Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. február 2., szerda

8.329 - Narancsos forradalom után: Nem Gyurcsány, hanem Toroczkai felel a Tv-ostromért (videóval)

* www.nemzetihirhalo.hu *************
Narancsos forradalom után: Nem Gyurcsány, hanem Toroczkai felel a Tv-ostromért (videóval)
Lehetséges, hogy tízmilliós kártérítést kellene fizetnie a HVIM vezérének a TV-ostrom miatt.
2011/01/27 - 14:56 SzKR

Toroczkai László felel a 2006 őszi MTV-ostrom során a rendőrségi eszközökben okozott károkért, mondta ki a gusztustalan köztársaság bírósága jogerősen csütörtökön, a narancsos forradalom után fél évvel, miközben a hatalom felelősségre sem vonta Gyurcsány Ferencet.

A tárgyalás (2011.01.27.) galériája itt található.

A BRFK azért indított tízmilliós kártérítési pert a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke ellen, mert álláspontja szerint a férfi szervezője volt a Szabadság téri eseményeknek, és így felel is az ott történtekért. A vád szerint Toroczkai 2006. szeptember 18-án a Kossuth téren arra szólította fel a demonstrálókat, hogy vonuljanak át a Szabadság térre petíciójuk beolvasásához, közben egyébként csak ismertette, hogy a székházból kilökdösték őket és hogy ő még egyszer átmegy.

A bíró által felolvasott, megrendelt ítélet, valamint Toroczkai László személyes meglátásai:
http://vimeo.com/19277056

Korábban az első fokon eljárt Fővárosi Bíróság kétszer is elutasította a BRFK érvelését és keresetét (még az MSZP éra alatt), ezzel szemben a tábla csütörtöki, narancsos forradalom utáni, másodfokú határozatában azt mondta ki, hogy Toroczkai igenis a spontán gyülekezés szervezőjének tekinthető, és ebbéli minőségében a károkozókkal együtt felel a bekövetkezett károkért.

A polgári per a kártérítés összegszerűsége vonatkozásában bizonyítással folytatódik majd első fokon. Toroczkai a szóbeli indokolás távozott az illegitim és hazug köztársaság tárgyalóteremből és újságíróknak kijelentette, hogy miután a bíróság "napolást követően hirdetett határozatot", nyilván egyeztette azt valakikkel.

(Index nyomán Szent Korona Rádió)

    * Tv-ostrom per: heten kaptak felfüggesztett börtönbüntetést
    * Újra bíróság előtt Toroczkai László TV ostrom ügyben