Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. február 4., péntek

8.344 - Orbán Viktor, miniszterelnök tartott sajtótájékoztatót ma nyugdíjügyben. > Orbán Viktor csak a kormánymédiának nyilatkozik

Feladó: Dr. Somogyfoki György

Dátum: 2011. február 3. 20:55
Tárgy: "Attila unokái vagyunk, nem hagyhatjuk, hogy nemzetünket bűnöző hordák legyilkolják."
Címzett: jozsef@kutasi.eu


Orbán Viktor csak a kormánymédiának nyilatkozik

2011, február 2

A miniszterelnök sajtótájékoztatója teljes mértékben leképezte a médiatörvényt. Orbán Viktor csak a kormányoldali médiának mer válaszolni.

Orbán Viktor, miniszterelnök tartott sajtótájékoztatót ma nyugdíjügyben. Az öntömjénezésen és a népvakításon kívül semmi érdemleges nem hangzott el. A sajtó képviselői jelentős számban képviseltették magukat a rendezvényen. A barikad. hu két témában szerette volna megszólaltatni a kormányfőt.

Két kérdésünk az alábbi lett volna, a feltételes módot nem véletlenül használjuk:

1. Orbán Viktor még miniszterelnök jelöltként azt nyilatkozta: „Magyarországon töbmillió ember fizetésének 70-80 százalékát felemésztik a közüzemi díjak, ezért a nemzeti ügyek kormánya az első perctől kezdve azért fog dolgozni, hogy a fizetések minél kisebb része menjen el a rezsiköltségekre. Korábbi nyilatkozata tükrében mire véljük a kormány legújabb áramár emelését?

2. Európában egyedül Silvio Berlusconi jelentette ki azt, amit Orbán Viktor legutóbbi interjújában, hogy szeretné Izraelt minél előbb uniós tagállamnak tudni. Az közismert tény, hogy az olasz miniszterelnök botrányai ellensúlyozására tette ezt a kijelentést. Orbán Viktor ismerve az izraeli befektetők botrányait – például Sukoró vagy a Club Aliga ügyében – miért mondta ezt?


Sajnos kérdéseinket nem tudtuk feltenni, mert Szijjártó Péter, szóvivő csak kormányoldalról- MTV, Hír Tv, Magyar Hírlap-, illetve a kiegyensúlyozottság látszatát keltve a Népszabadság újságíróinak adott lehetőséget kérdezni. Ám ők is csak „alákérdezhettek” a miniszterelnöknek, ugyanis amikor a Népszabadság munkatársa a médiatörvénnyel kapcsolatban érdeklődött, Szijjártó Péter csak ennyit mondott: „Csak a nyugdíjból készültünk”. Választ kérdésére nem kapott.


Hát valahogy így néz ki a narancsköztársaság elképzelése a hiteles tájékoztatásról és a média szerepéről.

http://www.barikad.hu/orb%C3%A1n_viktor_csak_korm%C3%A1nym%C3%A9di%C3%A1nak_nyilatkozik-20110202