Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. november 10., csütörtök

11.002 - Luxuscsőd Vitézy módra

* www.nemzetihirhalo.hu *************
Luxuscsőd Vitézy módra
2011, november 9 - 19:40 Blikk nyomán - barikad.hu

Miközben a BKV csődközeli állapotban vergődik és állami támogatásban bízik, a céget is irányító Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csaknem minden tizedik dolgozója luxusautóval furikázhat.

A BKK megalapításáról 2010 októberében döntött a Fővárosi Közgyűlés. Igazgatója Vitézy Dávid (26) lett, aki korábban alapítója volt a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesületnek.

Korábban írtunk már a fiatal BKK-vezérigazgató családi kapcsolatairól. Vitézy Dávid a Lauder Javne Zsidó Közösségi Iskolában érettségizett és mindössze tavaly szerzett diplomát a BME Gazdaságtudományi karán.

Lapunk értesülései szerint a 60 millió forinttal alapított BKK-t, mely hivatalosan csak január elsején kezdte meg működését, már néhány hónappal később tőkeinjekcióban kellett részesíteni, mivel a menedzsment bérköltségei néhány hónap alatt felemésztették a cég tőkeállományát. Az igazgatóságba egyébként Vitézy egykori iskolatársai közül is többen kerültek be.

A Blikk birtokába került dokumentumok szerint a BKK most egy 12 autóból, konkrétan Skoda Superb gépkocsiból álló flotta bérléséről írt alá szerződést, melyből tíz már meg is érkezett a társasághoz. A járművek a piaci árakon felszereltségüktől függően 7-12 millió forintba, havi bérleti díjuk 200-400 ezer forintba kerülhet. A BKK egyébként összesen valamivel több, mint száz főt foglalkoztat, nem nagyon derül ki, miért van szüksége minden tizedik dolgozójának ilyen felső középkategóriás járműre, amiket egyébként a kormánytagok is használnak.

Személyi kadásokra tehát bőven rendelkezésre állnak még források kormányzati szinten, miközben az állam lassan már az alapfeladatait sem tudja ellátni.