Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. január 9., hétfő

11.604 - Egyhangú szavazattal: Patrubány Miklós a Magyarok Világszövetségének elnöke

** www.nemzetihirhalo.hu *************

Egyhangú szavazattal: Patrubány Miklós a Magyarok Világszövetségének elnöke

Január 7-én rendkívüli Küldöttgyűlést tartott a Magyarok Világszövetsége Budapesten, a Szövetség székházában. A titkos szavazás eredménye eloszlat minden kételyt, és fölöslegessé tesz minden kommentárt: a küldöttek egyhangú szavazattal erősítették meg a Magyarok Világszövetségének elnöki tisztségében Patrubány Miklóst. 

A rendkívüli Küldöttgyűlést az MVSZ Felügyelő Bizottsága kezdeményezése nyomán az MVSZ Elnöksége hívta össze, miután a Fővárosi Ítélőtábla 2011. november 29-én, egy formai hibára való hivatkozással megsemmisítette a Magyarok Világszövetsége 2008. évi tisztújításának elnök- és elnökhelyettes-választását. (Erre vonatkozó korábbi közléseink itt: 
http://www.mvsz.hu/sajtoszolgalat/20111202_helyreigazitas.html, és itt: 
http://www.mvsz.hu/sajtoszolgalat/20111129_igazsagellen.html
A három és fél év múltán megismételt titkos szavazás - az MVSZ Alapszabályában foglaltak szerint - három fordulóban zajlott. Az első fordulóban egy érvénytelen szavazat volt, a másodikban és a harmadikban, mindkét alkalommal egyhangúan, 87 szavazatot kapott az egyetlen jelölt, Patrubány Miklós

A küldöttek a második és a harmadik fordulóban ugyancsak egyhangúan, 87 szavazattal támogatták L. Németh Erzsébetnek az elnökhelyettes tisztségében történő megerősítését. 
Ezzel lezárult az a bizonytalanság, amelyet a november végén hozott bírósági ítélet okozott a 73 éves szervezet életében. 


Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének tisztségében megerősített elnöke meghatottan köszönte meg az egyhangú titkos szavazatban megnyilvánuló bizalmat. Jobbról Fuksz Sándor, balról Hompoth Zoltán, a Kárpát-medencei Térség alelnökei.

MVSZ Sajtószolgálat 

Megjegyzés: A Nemzeti Hírháló szerkesztősége gratulál a régi-új MVSZ-elnöknek!