Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. január 15., vasárnap

11.701 - A Nemzeti Erőforrás Minisztérium hírlevele > 2012. január 13. 15:01

Ez egy HTML üzenet. Olvasásához kérjük állítsa be levelezőjében a HTML levelek fogadását!

Feladó: Nemzeti Erőforrás Minisztérium <noreply@kormany.hu>
Dátum: 2012. január 13. 15:01
Tárgy: A Nemzeti Erőforrás Minisztérium hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


A NEFMI heti hírlevele 2012-01-13
Tisztelt Címzett!

Hírlevelünkben közöljük várható, aktuális heti eseményeinket, illetve egy összefoglalót legfontosabb múlt heti híreinkből. Legfrissebb pályázati kiírásainkat listázhatja a Pályázatokra és Álláspályázatokra kattintva, és megtekintheti egyeztetés alatt álló jogszabálytervezeteinket is.

Időszak: 2012. január 1-13.


Végső búcsú Garas Dezsőtől

Már életében halhatatlanná vált – emlékezett Garas Dezsőre Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter szerdán, amikor több százan vettek végső búcsút a Nemzet Színészétől a Farkasréti temető Makovecz-ravatalozójánál.

Ma búcsúztatják Garas Dezsőt

Ma búcsúztatják Garas Dezső Kossuth-díjas színművészt, a Nemzet Színészét, a Nemzeti Színház társulatának tagját a Farkasréti temető Makovecz-ravatalozójában, 14 óra 30 perckor.

Alkotó energia Debrecenben

Debrecenben mindig is érezni lehetett az alkotó energiát. Akkor is, amikor megépült a Nagytemplom, és akkor is, amikor 100 éve, 1912-ben megalapították a Debreceni Magyar Királyi Tudományegyetemet. A város akkor nem csak a tudásba, hanem a jövőjébe fektetett be - fogalmazott köszöntőjében Halász János parlamenti államtitkár, aki egykor maga is az egyetem hallgatója volt.

Megújul a Nemzeti Kulturális Alap

Megújult a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) kuratóriumi rendszere, a kollégiumok száma ezzel együtt kilencre csökkent - jelentette be Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter pénteken, az NKA által szervezett sajtóreggeli keretében.

Minden pénzt a bérekre!

Az első egyeztetést tartották a szakmai szervezetekkel a Nemzeti Erőforrás Minisztériumban az egészségügyi bérek rendezéséről a szakmai szervezetekkel - tájékoztatta a sajtó képviselőit Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár.

Szócska Miklós: Rengeteg embert kell megmentenünk

Kiírták a közösségi szintű népegészségügyi programok finanszírozására a legújabb pályázatokat a TÁMOP 6.1.2 keretében – jelentette be Szócska Miklós a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) Egészségügyi Szakosztálya rendezésében megtartott "Szimpózium a nemdohányzók védelméről" szóló konferencián. Elmondta: a „Ne szívj tovább” kampánnyal több embert lehet megmenteni, mint bármely más intézkedéssel.

A gyógyszerrendelést, kiváltást érintő változásokról

A gyógyszerrendelést, kiváltást érintő 2012. március 1-jétől hatályba lépő változások – a sajtóban megjelent – téves értelmezése miatt a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkársága szükségesnek tartja az alábbiak tisztázását.

Egészségügyért Felelős Államtitkárság: évente több milliárd forint spórolható meg az egyhavi gyógyszerkiváltással

Évente több milliárd forint spórolható meg az egy hónapra elegendő gyógyszermennyiség kiváltásával, de megmarad az a lehetőség, hogy a beteg különleges élethelyzetére tekintettel, amelyet az orvosnak dokumentálni kell, több hónapra egy vényen történjen meg a gyógyszer felírása és kiváltása - közölte az egészségügyi államtitkárság szerdán az MTI-vel.

Európai kormányok az egészségtelen élelmiszerek ellen

A Kanadai Orvosszövetség Hivatalos Lapja november 22-ei számában hangsúlyosan foglalkozott a magyar kormányzat által bevezetett népegészségügyi termékadóval, és kiemelt további európai országokat is, ahol az új adófajta bevezetésével az egészségtelen élelmiszeripari termékek visszaszorítását kívánják elérni.

Nyilvános könyvtárak jegyzéke

A Kultúráért Felelős Államtitkárság közzéteszi a nyilvános könyvtárak aktualizált címjegyzékét.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium saját halottjának tekinti Garas Dezső színművészt

2011. december 30-án elhunyt Garas Dezső Kossuth-díjas színész, a Nemzet Színésze.

Az oktatási államtitkárság köszöntötte a diákolimpikonokat

Kitüntetett perce az az államtitkári munkának, amikor nemzetközi versenyeken győztes diákokat köszönthetek. Ezek a fiatalok azt teszik, ami dolguk: sikeresen építik önmaguk és hazájuk jövőjét – mondta Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár csütörtökön, a 2011. évi nem hagyományos nemzetközi tanulmányi versenyeken győztes diákolimpikonok köszöntő ünnepségén.

Közel 50 ezer támogatott férőhely a felsőoktatásban

A Kormány elfogadta a felsőoktatási keretszámokról szóló előterjesztést, a számokat Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár ismertette kormányszóvívói tájékoztatón csütörtökön.

Hoffmann Rózsa államtitkár köszönőlevele

Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár levélben mond köszönetet mindazoknak, akik javaslataikkal, hozzászólásukkal, üzeneteikkel és munkájukkal támogatták a Nemzeti köznevelésről és a Nemzeti felsőoktatásról szóló törvény megalkotását.

Az ISU elnöke a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje kitüntetésben részesült

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára is részt vett azon a kitüntetési ünnepségen, ahol Ottavio Cinquanta, a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) elnöke Schmitt Páltól, Magyarország köztársasági elnökétől átvette a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjét.

Családi tudakozó - Szociális tájékoztatás, tanácsadás

A Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság tájékoztató füzetei és az alábbi leporellók nyomtatott formában ingyenesen kaphatók a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szociális és Munkaügyi Ügyfélszolgálati Irodájában Bp. V. Akadémia utca 3. szám alatt (H-Cs: 9-15, P: 9-13), illetve megrendelhetők postai úton: 1373 Budapest, Pf.: 609.

Szociális üdültetési programot indít a kormány

A MOM Művelődési Központban tartott “Cafeteria 2012” konferencián Soltész Miklós államtitkár jelentette be, hogy az Erzsébet-utalvány forgalmazásának bevételéből hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között élő embereket fognak támogatni pályázatok segítségével.

Változás a Családbarát Munkahely-pályázat feltételeiben

Ezúton tájékoztatjuk a Családbarát Munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatása című pályázat nyerteseit, hogy a 2011. évi pályázati felhívásban foglaltaktól eltérően – az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 52. § (1) bekezdése, valamint az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Korm. rendelet 78. § (2) (3) bekezdésben foglaltak alapján – az elnyert támogatás összegét vegyes, elő és utófinanszírozás keretében használhatják fel.

Pályázatok idősek aktív szabadidőtöltésére, melyekre várjuk a befogadó közösségek pályázatait!

2012 az Aktív Idősödés és a Nemzedékek Közötti Szolidaritás Európai Éve. Ennek jegyében a Nemzeti Erőforrás Minisztérium megbízásából a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet két pályázatot írt ki.

Jogszabálytervezetek

A terhességi-gyermekágyi segélyben és gyermekgondozási díjban részesülők számára nyújtott jövedelempótlékról szóló kormány-előterjesztés tervezete

Az egyes egészségbiztosítási tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló kormány-előterjesztés tervezete

Az egészségügyi szolgáltatások nyújtásához szükséges szakmai minimumfeltételekről szóló ESzCsM rendelet és az egészségügyi szolgáltatók és működési engedélyük nyilvántartásáról, valamint az egészségügyi szakmai jegyzékről szóló EüM rendelet módosításáról

 

Álláspályázat

Pályázat a Miskolci Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. vezetői (ügyvezető igazgatói) munkakörének betöltésére