Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. október 7., péntek

21.454 - Csaba Lőrincz: A 3 milliós Magyarország miniszterelnöke nem engedi népszavazásra az Olimpiát

2016.okt.05.
Írta: Csaba Lőrincz

A 3 milliós Magyarország miniszterelnöke nem engedi népszavazásra az Olimpiát

"Olimpiát rendezünk, ha beledöglünk is." És ne legyen kétségünk, ha 2024-ben Budapesten kerül megrendezésre az Olimpia, legfeljebb mutatóban marad, mint kihaló állatfaj magyar állampolgár. Már abból a 3 millióból, aki Orbán szerint a magyarok 98%-át jelentik.

Hogy velünk - Orbán által hontalanná nyilvánítottakkal - mi lesz, rejtély, eltűnünk, vagy elvándorlunk. végső soron nem számít. Mi inkább fontos, hogy A hitleri babérokra áhítozó Orbán és hű csatlósai inkább szavaztatnak valami ellen, amit előzőleg a Grazi szökevény már elfogadott, mintsem egy olyan hatalmas költségvetésű beruházásról, amit a leggazdagabb államok is sorra mondanak vissza. A 444.hu munkatársa járt utána ennek:

  • A Nemzeti Választási Bizottság szerdán 9:2 arányban elutasította a 2024-es olimpia megrendezéséről szóló népszavazási kezdeményezést.
  • A testület szerint a kérdés nem volt elég egyértelmű, mert azt a látszatot keltette, mintha az olimpiai pályázat visszavonását jelentené.
  • Másrészt a rendezésről szóló törvény eltörlése olyan szervezetalakítási kérdést is érintene, amiről nem lehet népszavazni.

Pár héttel azelőtt, hogy Róma is kiszállt a 2024-es olimpia megrendezéséért vívott versenyből, Erdélyi Katalin, az Átlátszó újságírója meg akarta adni az esélyt arra, hogy a nép döntsön arról, akar-e olimpiát rendezni, ezért országos népszavazási kezdeményezést nyújtott be a Nemzeti Választási Bizottságnak.

A kérdés azt a törvényt torpedózta volna meg, amit az Országgyűlés a rendezési szándékról hozott:

Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a XXXIII. nyári olimpiai és XVII. nyári paralimpiai játékok pályázatáról és rendezéséről szóló 2016. évi LVIII. törvényt?

Magyarán a kormány kategorikusan kijelentette, hogy a nép nem szavazhat arról, amiről akar. Ez azért is kínos, mert egy demokráciában igenis az emberek döntését korlátozza, hogy nem dönthet arról megéri-e, bírja-e vállalni azt a bizonyaosan várható plusz adóterhet, amit olimpia szervezése és lebonyolítása ró rá. És most egy kis matek:

Ha 7,2 millió magyarnak nem volt erre pénze, 3,2 milliónak ugyan honnan a francból lenne?

A fideszfanok válaszait a televana@om.hu címre várjuk.