Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. október 30., vasárnap

21.563 - A MVSZ Ószandecen tartózkodó küldöttsége találkozott a városba látogató Andrzej Duda lengyel államelnökkel


Feladó: MVSZ Sajtószolgálat
Dátum: 2016. október 30. 18:13
Tárgy: Ószandec: Patrubány Miklós és Andrzej Duda kézfogása
Címzett: jozsef@kutasi.eu

MVSZ Ószandecen tartózkodó küldöttsége találkozott a városba látogató Andrzej Duda lengyel államelnökkel. Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke két petíciót is átadott a lengyel államelnöknek, az MVSZ Trianon-ellenes Igazságot Európának! (Sprawiedliwości dla Europy!) című dokumentumát és az Esterházy János rehabilitálását kérő indítványt, amelyet a korábbi cseh külügyminiszter, Karel Schwarzenberg javaslatára a Visegrádi Négyek tárgysorozatára ajánl.

Hat nappal a budapesti magyar-lengyel csúcs után Ószandecen találkozott a Magyarok Világszövetségének elnöke Lengyelország államfőjével, aki abból az alkalomból érkezett ifjúkorának városába, hogy a Városi Tanács őt díszpolgárrá avatta.
Kettőjük első kézfogására az MVSZ elnökének vezetésével 1999-ben Szent Kinga tiszteletére állított székely kapunál került sor, ahol a városba érkező köztársasági elnököt a város elöljárói és az MVSZ küldöttsége fogadta.
Ezt követően részt vettek a Szent Kinga által alapított klarissza kolostorban végzett szentmisén, ahol felszentelték a város új zászlaját, amelyen Szent Kinga alakja látható. Megtörtént a bejelentés, mely szerint a Vatikán hivatalosan is Ószandec védőszentjévé nyilvánította Árpád-házi IV. Béla lányát, Szent Kingát.
A petíciók átadására délután került sor, azt követően, hogy Andrzej Duda államelnök átvette Ószandec díszpolgári címét.
Ószandec Városi Tanácsa tavaly Patrubány Miklóst is kitüntette az Ószandec városának és közösségének szolgálata című arany kitűzővel.



Fotók: Tarczi István 
MVSZ Sajtószolgálat
9033/161030