Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. november 2., szerda

21.575 - Péteri Attila Árpád: Miért kell az embereket, jobb sorsra érdemes Hazánkban, anyagi téren kiszolgáltatottá tenni?


Feladó: Attila Árpád Péteri
Dátum: 2016. november 2. 2:04
Tárgy: PAÁ - Bérek-Nyugdíjak
Címzett: jozsef@kutasi.eu


Miért kell az embereket, jobb sorsra érdemes Hazánkban, anyagi téren kiszolgáltatottá tenni? Milliókat vegetálási szinten tartani, évtizedek óta! Kormányoktól, pártoktól függetlenül!
Gyakorlatilag a II. VH. befejezése óta.
Hisz a legtöbb munkavállaló becsülettel adózik, fizeti a járulékokat, tehát gazdagítja az állami büdzsét. Joggal vetődik föl sokakban a kérdés, ha egy életen át adózok, akkor hogy a fészkes fenébe nem tudják biztosítani illetékeseink, az emberhez méltó megélhetést? Bárhol is dolgozzon valaki.
A magyar szellem, kreativitás, köztudottan a világ élvonalában áll. Amióta eleink lejöttek a fáról!
Itt az idő, hogy radikális paradigma váltást hajtsunk végre, a társadalom megújítása és főként a meggyógyítása terén. Hisz hosszú évtizedek óta, súlyosan beteg. Amióta nyakunkra jöttek idegen diktatúrák, '45- és '56 után egyaránt, majd '90-ben beköszöntött ugyan egy új világ, ám ennek ellenére, mindmáig félig leláncolt rabokként éljük mindennapjainkat. Akárhová is vetette, vagy veti a sors, az embernek fia-lányát.
Meggyőződésem, ennek az áldatlan állapotnak, sürgősen véget kell vetni!
A megoldást elsődlegesen a bérek és nyugdíjak rendbetételével lehet és kell megvalósítani. Mégpedig az állami költségvetés igénybevételével. Magyarul, ne csak a közhivatalok béreit rendezzék tetszésük szerint, törvénybe iktatva, képviselőink, a kormánytagok, élen a maguknak megszavaztatott -a jelenlegi fizetések és nyugdíjakhoz mérten, jóval magasabb összeggel- hanem az átlagemberekét is, a tisztességes megélhetés garantálása érdekében.  Ne feledjék az ország irányítói, hogy a XXI. sz.-ban élünk. Cáfolhatatlan tény, hogy az emberi méltóság  megtarthatósága jegyében, annak magasabb szintre emelése, minden józanul gondolkodó, népének érdekeit szem előtt tartó államvezetésnek, szent kötelessége kell legyen. Haladéktalanul!

ÜTÖTT AZ ÓRA!
Az emberek türelme véges! Ennek szellemében, bátorkodom egy megfontolandó javaslattal élni, e régóta vajúdó, szőnyeg alatt tartott problémánk feloldhatóságáért!
Magyarul, olyan törvényt kell megalkotni a T. Házban, amely lehetővé teszi a rugalmas bérezés és nyugdíjkifizetés módozatait. Létre kell hozni egy Országos Bérügyi Hivatalt (OBH), amelynek munkatársai minden bejelentett aktív dolgozó adatait jegyzik, ellenőrzik, „karban" tartják.
Folyamatosan figyelemmel kísérve, ki mennyit keres, hol dolgozik? Akinél nincs meg a megélhetéshez nélkülözhetetlen, nettó  fizetés, ez manapság minimum 300 ezer Ft/hó, ott az állam automatikusan kiegészítené a jelenlegi havi összeget, erre a kötelező erejű, 300 ezer Ft-ra!
A nyugdíjakat illetően is ez lenne a minimum összeg. Akinek több van, az legyen boldog vele, de nem tartható tovább a lakosság túlnyomó többségének, mesterségesen ellehetetlenült állapotban tartása.
Minden nyugdíjasnak, aki 300 ezer Ft alatti összeget kap havonta, e hivatal automatikusan kiegészítené és átutalná, kézbesítené címére, az aktuális különbözetet.
Leszámítva azokat, akik, soha életükben, noha megtehették volna -szándékosan- nem dolgoztak.
Ezek a személyek és akik segélyen élték le életüket, bármilyen okból, azoknak 85 ezer Ft/hó kegydíjat fizethetne az állam, nyugdíjkorhatára elérésétől számítva. Függetlenül az aktív korában kapott havi összegtől!
E kifizetések első hallásra egyeseknek soknak tűnik s előjönnek azzal, hogy „mibűl" fizessen az állam ennyi juttatásokat? A válasz egyszerű, nyilvánvalóan az adóbefizetésekből kiegészítve, akik, erre rászorulnak.
Ha van pénz stadionokra, kerítésre, migránsokra, olimpiára, /a migránsok kivételével nem ezek ellen szólva/, akkor a dolgozó és a munkában megfáradt emberekre is legyen emberhez méltó járandóság!
Amely belátáson alapuló politikai döntés kérdése csupán, az emberséges hozzáállás mellett!
S jó lenne, ha azt is belátnák e kérdéskör kapcsán, az esetleges méltatlankodó okoskodók, hogy az a pénz, amit az embereknek kifizetnek pótlólag, nem vész el, mert hamar be- ill. visszakerül az állami gépezetbe, a vásárlások útján. A forgalom megnövekedésével!
Ugyanis, ahol elköltik a plusz pénzt, a fellélegeztetett, friss levegőhöz jutó, kiéhezett embertársaink, azok után a hozzá jutók úgyszintén adóznak, így veszteség senkit nem érne. Csak felgyorsulna a gazdaság, a kis- és középvállalkozóknak is több pénz maradna fejlesztésekre, működésük megkönnyítésére, némi tartalék tőkeerő  gyanánt és a munkásaik, dolgozóik is könnyebben élhetnének, megszabadulva a napi filléres gondoktól. De ezt már nálam okosabb emberek régen elmondták, a legkülönbözőbb TV csatornákon, továbbá cikkek formájában, az írott sajtóban. Csak oda kellene végre figyelni rájuk!

Nem is szólva a nyugdíjasok százezreinek elnyomorítása megszűnéséről, amely jelenleg elképesztő emberi sorsok okozója a „Vagy egyek, vagy gyógyszert vegyek?" - hétköznapi aggályok és számukra jelenleg megoldhatatlan, mindennapos gondok miatt.
Ettől szabadíthatnánk meg a társadalmat, aminek eljött az ideje!
ÉBRESZTŐ, FELELŐS ESKÜT TEVŐK, AKIK A HAZÁRA ÉS ANNAK NÉPÉRE ÉRTENDŐN  ISMÉTELTÉTEK EL AZ ESKÜSZÖVEGET  ELŐOLVASÓ SZAVAIT, A T. HÁZBAN !
Hogy tudtok nyugodt szívvel ágyba feküdni esténként, felébredni reggel és tükörbe nézni, a jelenlegi állapotok közönyös elviselésével és ébren tartásával?!
Szégyelljétek magatokat, ha nem változtattok rajta, sürgősen! /Amíg nem késő!/
Másfél év múlva választások lesznek, ne gondoljátok, hogy örökre a T. Ház lakói maradhattok, ha így viselkedtek a választóitokkal, az ország jóhiszemű lakosságával, akiknek a jelenlegi biztos megélhetéseteket köszönhetitek!

Ne feledjétek azt sem, a SORS FORGANDÓ!                                                                                                  
-PAÁ-