Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. április 2., szerda

549 - ...védje meg pártja EU tagságunk fenntartását indokló álláspontját egy velem folytatott, nyilvános, érvütköztető vitán!

Von: "Halász József dr." [mailto:hjozsef@pannoniatv.hu]
Gesendet: szerda, 2008. április 2. 10:51
An:
janos.koka@parlament.hu; szerkesztoseg@szdsz.hu; szdsz@szdsz.hu; "http://szdszxii.fw.hu"@pannoniatv.hu; szdsz.ahetker@chello.hu; szdsz20ker@freemail.hu; hir@szksz.hu; Hirhalo Admin; kollegazsoka@gmail.com; vidamargit@gmail.com; fetzerjanos@gmail.com; gykaszib@t-online.hu; molnarpal@t-online.hu; pecsy.gabor@t-online.hu; perjes@agt.bme.hu; tatarnet@freestart.hu; gyerzsebet58@citromail.hu; szire1@t-online.hu; gabriella.beki@parlament.hu; andras.bohm@parlament.hu; matyas.eorsi@parlament.hu; gabor.fodor@parlament.hu; erzsebet.geberle@parlament.hu; ferenc.gegesy@parlament.hu; jozsef.gulyas@parlament.hu; peter.gusztos@parlament.hu; hankofarago@parlament.hu; gabor.horn@parlament.hu; zoltan.kis@parlament.hu; kalman.kovacs@parlament.hu; gabor.kuncze@parlament.hu; imre.lakos@parlament.hu; balint.magyar@parlament.hu; lajos.molnar@parlament.hu; ivan.peto@parlament.hu; klara.sandor@parlament.hu; gabor.vilagosi@parlament.hu antal@jozsef-kutasi.de
Betreff: NyíltlevélKókaJánosnak

 

Tisztelt Kóka János úr!

 

A kialakult társadalmi-, politikai-, gazdasági- és (ennek következtében bekövetkező) kormányválság valódi okát az a közérdekű adat teszi nyilvánvalóvá, amely megismerése a Magyar Köztársaság minden állampolgárának az Alkotmány 61 §-ában biztosított joga.

 

A valódi ok az, hogy Magyarország egy föderatív államszövetség (az EU) tagja. Az EU ugyanis gyakorlatilag Európai Egyesült Államok, amelyben ígért, de - az államszövetség jellegéből eredően - soha meg nem valósuló az a három alapelv (szubszidiaritás, demokrácia és szolidaritás), amely az államok és nemzetek önrendelkezési jogának gyakorlását biztosíthatná. Ennek bizonyítására szíves figyelmébe ajánlom „Az önigazgatás (szubszidiaritás) Pajzsa a Magyar Modell” c. tanulmányomat (http://eunyet.hu/hirlevel/azonigazgataspajzsa.doc), amelyet az EU Parlament Függetlenség/Demokrácia Képviselőcsoportja felkérésére írtam. Ennek a képviselőcsoportnak a bizonyítékai szerint az EU évi 6 000 milliárd eurót vesz el a tagállamoktól és csak 1 000 milliárd eurót ad vissza. Arányaiban ugyanerre a következtetésre jutottam a Külügyminisztérium, az MNB és a KSH adatainak elemzésével: 5 500 milliárd forint az évi, EU tagság következében bekövetkező veszteségünk, amiből csak 1 000 milliárdot kapunk vissza, vagyis évente 4 500 milliárd forinttal károsítja Magyarországot az a tény, hogy az EU tagjai vagyunk.

 

Sajnálattal tapasztalom, hogy az EU Alkotmány szerepét betöltő Lisszaboni szerződést és az EU tagságunk tényleges hatását az országgyűlési képviselők sem ismerik. A helyzetet súlyosbítja, hogy a Lisszaboni Szerződést akkor (2007. december 17-én) erősítette meg a Magyar Köztársaság Országgyűlése, amikor még az egységesített szöveg nyilvánosságra sem került, vagyis a képviselők nem is ismerhették.

 

Tisztelt Elnök úr!

 

Jens-Peter Bonde úrnak, az EU Palament Függetlenség/Demokrácia Képviselőcsoportja elnökének megkeresésére rövidesen együttműködési kapcsolatot épít ki a Képviselőcsoport a Szent Korona Szolgálatot teljesítő személyek választási pártjával, annak érdekében, hogy fokozzuk annak az európai összefogásnak az erejét, amely az Európai Unió, mint föderatív államszövetség konföderatív államszövetséggé átalakítását tűzi ki céljául.

Ennek megfelelő programmal indulunk a 2009. évi EU Parlamenti képviselőválasztáson,

 

A március 9-i népszavazás azt bizonyította, hogy a magyar választók 83 %-a elutasítja a liberalizmust, a föderatív államszövetségben testet öltő diktatúrát, amelynek következménye a költségvetési hiány, ami a konvergencia-programot kiváltotta.

Ezért jogos és szükséges a választókat megismertetni az EU tagságunk tényleges következményeivel, vagyis lehetővé kell tenni a közérdekű adatok megismerésére vonatkozó alkotmányos joguk gyakorlását.

 

Ezért – úgy is, mint az EU Parlament egyik Képviselőcsoportja által támogatott tevékenység magyarországi képviselője – felszólítom arra, hogy 

 

védje meg pártja EU tagságunk fenntartását indokló álláspontját egy velem folytatott, nyilvános, érvütköztető vitán!

 

Abban az esetben, ha elutasítja vitakihívásomat, azt bizonyítja, hogy pártja választóit továbbra is megfosztja alkotmányos joguk gyakorlásától, és nem meri összemérni az EU Parlamentben is támogatott, államszövetség-típus átalakításra vonatkozó vélemény érveivel az Ön és pártja által képviselt érveket.

 

Kelt Szegeden, 2008. április 2-án.

 

Tisztelettel:

Dr. Halász József

6701 Szeged, Pf. 2443.

30/6163894, info@szksz.hu

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------