Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. április 12., szombat

653 - Isten kegyelméből megtartottuk a Szent Ferenc Alapítvány baráti körének a virágvasárnapi lelkigyakorlatát, Csíksomlyón március 14-16 között.

Von: Csaba Böjte [mailto:bojtecsabaofm@gmail.com]
Gesendet: szerda, 2008. március 19. 12:42
An: Kutasi József

Betreff: Szent Ferenc Alapítvány baráti köre!

 

Kedves Testvérek!

 

Isten kegyelméből megtartottuk a Szent Ferenc Alapítvány baráti körének a virágvasárnapi lelkigyakorlatát, Csíksomlyón március 14-16 között.


Bátran mondhatom, számomra is, de úgy láttam, hogy mindenkinek nagy élményt jelentett a találkozás. Jó volt egyben látni sok olyan embert aki nagycsaládunk gondjait, bajait próbálja a hátán hordani szeretettel jósággal. Ilyen sok támogatónk talán sosem volt ilyen nyugodt csendes körülmények között egy épületben.  Jó volt együtt imádkozni gyermekeinkért, népünkért a keresztúton, vagy szentmisét bemutatni a Szalvator kápolnánál , ahogyan a csatolt képeken is láthatjátok.

 

Jó volt esténként elbeszélgetni, megismerni a közös feladatokon túli embert, ki a közös szeretet útja mellett, éli a maga személyes életét is, járja sokszor a kisebb, nagyobb keresztútját. Számomra örömöt jelentett, ahogyan az általános, támogatói, keresztszülői, angyali arc, személyes vonásokat kap a közös,a személyes beszélgetésekben, gyónásokban. Így már nem csak csapat vagyunk, hanem egy élő nagycsalád sok sok gyerekkel. Ha valakit megismerünk, csak akkor tudjuk igazán szeretni, vele össze tartozni. Így mélyül el a "szövetségünk az életért".  

Számomra külön örömet jelentett a csíksomlyói Mária közelsége, az a szentmise, melyet, az ő szentélyében mutathatunk be, hiszem, hogy anyai szíve, nagycsaládunk legfőbb védelmezője, közbejárója az élő Isten előtt. Jó volt az esti szentségimádásos csendben a kegytemplomban megfogalmazni kéréseinket, elénekelni szép, ősi Mária énekeinket.  


A lelkigyakorlat élő része volt a kilenc Szovátai gyerek, akik énekükkel, furulya szóval, vidám gyermeki jelenlétükkel igazán sajátságossá tették nem csak a szentmiséket, szertartásokat, a lelkigyakorlat egész ideje alatt. Virágvasárnap bevonultak az életünkben a Tusnádi gyerekek is, akik viszonozták a szombat délutáni látogatást. Kis előadásukkal, vidám csacsogó jelenlétükkel láthatóvá tették, hogy kikért is imádkozunk, dolgozunk egész éven át, a Szent Ferenc Alapítvány nagycsaládjában.


Nehéz volt az elválás, sokan arra kértek, hogy már most foglaljuk le a házat a jövő évi Virágvasárnap előtti napokra, és szervezzük meg a Szent Ferenc alapítvány támogatóinak 2009-es nagyböjti lelkigyakorlatát, mindazoknak, kik szeretetből, jóságból, élő hitből "szövetséget kötöttek az életért". Úgy gondolom, hogy ennek semmi akadálya nincs, mert én is nagyon fontosnak látom, az alkalmi, ünnepi találkozás mellett egy ilyen csendesebb, imádságos együttlétet. 


A lelkigyakorlat számomra is erőt és fényt jelent a nagyhét szorongató félelmei közepette. Remény, hogy csendes magányos, vagy akár a nagycsaládunk keresztútján lassan, de biztosan a dicsőséges húsvét hajnala felé haladunk, és ezen az úton egymás számára, Simonok, Veronikák lehetünk.


Kívánok minden testvéremnek, egy összeszedett, csendes, elmélyült nagyhetet, hogy legyen erőnk akár átdöfött szívvel is, feltámadni Jézussal, és tovább menni a szeretet útján.

Szeretettel, csaba t. 

www.magnificat.ro

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------