Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. április 15., kedd

697 - Sajnos az is világosan látszik, hogy hozzáértő, következetes politikával is 10-15 év, míg a "bezzeg Gyurcsányizmus" következményeit felszámoljuk.

Von: Hírklub [mailto:hirlevel@hirklub.hu]
Gesendet: kedd, 2008. április 15. 16:10
An: Kutasi József
Betreff: http://hirklub.hu/?page=cikk&rovat=74&id=5959

 

Bezzeg Gyurcsány tudja


„Az ellenzék programjában az oldalszámokon kívül nincs adat. Reformok igen, megszorítások nem - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szombaton Pápán, a Veszprém megyei vállalkozók fórumán. Magyarországnak most nyugodt fejlődésre és felelős reformokra kell felkészülni - hangsúlyozta a kormányfő, megjegyezve: olyan reformokat kell végrehajtani, amelyek nem járnak együtt megszorításokkal.”

hirdetés

 

Nem tudom, hogy milyen világban él miniszterelnök úr? Valószínű, hogy álomvilágban. Most is a gazdasági gondok közepette ismét megtudhattuk, hogy milyen nagy a fasiszta veszély. De ki a Mussolini, vagy  Hitler? Ha olyan nagy ez a veszély akkor olyan bajkeverők, mint Tomcet vagy Budaházy és Toroczkai urak az előállításuk után pár órával miért vannak ismét szabadlábon? Kinek a zsoldjában állnak  ők?

A jelen nagy gyurcsányi találmány a baloldali polgárosodás programja. Óriási. Mint a fából vaskarika. Egy kis halvány emlékünk már erről a dologról. Az akkor úgy kezdődött, hogy akinek volt attól elvették, vagy bezárták. Most is van hárommillió szegény. Ha csak néhány meg nem írt  könyv címben foglalnánk össze a témát akkor a következőket írhatnánk meg: Az illegalitástól a hatalomig. A hatalomtól az alig ellátásig. Az alig ellátástól- na nem a rendszerváltásig- a privatizációig. Mert most már azt is tudjuk, hogy olcsóbb villanyáramot úgy lehet venni, mint fürdőgatyát nyár végén. Ámbár sok honfitársammal egyetemben még én sem tudtam olcsóbb áramot venni. Most meg újra a reformok . Immár az SZDSZ nélkül. Reformgőg és magasan hordott orr nélkül. Mibe fog ez kerülni?

A bevezetőben említettem néhány sort az új „Széchenyitől.” A megszorítások nem. Még emlékszem a pápai fenegyerek 2004. augusztus 30 . adott interjújára: „ Na de hát mi a frásznak kellene gazdasági megszorítás? Ez egy egészséges gazdaság. Több mint négy százalékkal növekszik. Növekszik a munkahelyek száma is, az export, én úgy látom, hogy Orbán Viktoron kívül itt senki nem lát gazdasági válságot, ő pedig azért lát, mert szeretne most már egy kis hatalmat is hozzá. Szóval éhes disznó makkal álmodik, én meg azt gondolom, nem gondolom, hogy van válság, és egyre értelmetlenebbnek tartom ezt a válsághangulat-szítást.”(MTV-1)

A „bezzeg Gyurcsány” lényege, hogy „stabil a gazdaság és nagy a jólét” szólamokkal ámítják az országot. Folyton azt ismételgetik, hogy „dübörög a gazdaság” meg „minket irigyel fél Európa.”  Ezzel megszerzik a megtévesztett választópolgárok szavazatát. Majd olyan megszorító csomagokat raknak a nyakukba, hogy belegebedjenek . Böszme ország.

Mert azt is világosan látjuk már, hogy bezzeg Gyurcsány időről időre újabb programcsomagokat bontott ki de egyiket sem vitte végig. Kapkodott, rögtönzött, kommunikált. Az ország meg szép lassan halad a csőd felé.

Magyarország felett a közgazdászok(Bokros, Békesi, Simon András) megtartották a konzíliumot. A kórkép kegyetlenül  pontosnak tűnik. Valakinek végre be kellene vállalnia a műtétet, mert a nagy tanakodásba a végén még belehal a beteg. A magyar beteg.

Békesi László volt pénzügyminiszter már húsvét előtt megmondta: Gyurcsány Ferenctől azt várták, csodát tesz. Alapjaiban változtatja meg a szocialista párt vezetőségének mentalitását, hogy Magyarország a modernizáció útjára léphessen. Ehelyett a Magyar Szocialista Párt egyszerűen ledarálta a kormányfőt: megrágta, azután kiköpte. Békesi szerint a szocialisták hatalmuk megtartásáért cserébe gond nélkül menesztenék Gyurcsányt.

Kivételesen egyet értek Békesi Lászlóval. Bezzeg Gyurcsány szinte mindenben hibázott. Abban sem volt igaza, hogy március 09-e után március 10. következik. Szerintem meg 2010 következik. Csak őszintén remélem, hogy minél előbb. Mert ez az ország érdeke.
 
Sajnos az is világosan látszik, hogy hozzáértő, következetes politikával is 10-15 év, míg a „bezzeg Gyurcsányizmus” következményeit felszámoljuk. Mert aki csodákat vár a következő kormánytól az nem realista. A kóklerkedés, és trükkök százainak kora lejárt, Magyarország jól felfogott érdekében.

Lőrincz Miklós

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------