Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. január 9., péntek

1.565 - Morvai Krisztina, és Vona Gábor aktuális témákról és közös országjárásuk tapasztalatairól számoltak be!

Von: Nemzeti Hirhalo [mailto:hirhalo@fw.hu]
Gesendet: csütörtök, 2009. január 8. 20:29
An: Kutasi József (094223)
Betreff:
új politikai erőre van szükség.

Az ország érdekeit képviselő új politikai erőre van szükség

A Nemzeti Kávézóban tartott sajtótájékoztatót a Jobbik


dr. Morvai Krisztina, és Vona Gábor aktuális témákról és közös országjárásuk tapasztalatairól számoltak be.

A két aktuális téma, melyet érintettek, a IX.kerületi (Ferencváros) időközi választás, valamint Izrael Gáza elleni agressziója. Ezzel kapcsolatban dr. Morvai Krisztina nyílt levelet, Vona Gábor a Jobbik elnökeként és a Magyar Gárda Egyesület nevében petíciót nyújtott be az izraeli nagykövetnek, valamint gyertya gyújtással egybekötött demonstrációt tartottak a Palesztin Nagykövetség előtt.

Morvai Krisztina történelmi tettként értékelte Novák Előd bátorságát, akinek sikerült, az 1947- es, "kékcédulás" választásokra emlékeztető a rossz hagyományt, szokásrendet megtörnie a Ferencvárosban, az időközi választások kapcsán. Megdöbbentő, hogy mennyire életünk részévé váltak a büntetlenül elkövetett választási csalások, és azoknak nincs semmilyen következménye. A napokban 30 nap közmunkára ítélte a 2002-s választási csalás ellen tiltakozó Budaházy Györgyöt a Bíróság. Nem azokat, akik abban vétkesek. S most is azon háborodnak fel és kiabálnak a visszaéléseket elkövetők, hogy Novák Előd, a visszaéléseket nyilvánosságra hozta.

Izrael palesztinok elleni háborúja kimeríti az emberiség elleni bűncselekmény tényét. Az Európa Parlament képviselőjeként feladatának és kötelességének tekinti, hogy ez ellen jogászként is felemelje a szavát. Az emberiség ellen elkövetett bűncselekmények esetében "egyetemes joghatóság" van az egész világon, ami azt jelenti, hogy a háborús bűnözőket, mint a jelenlegi izraeli vezetőket is, a világ bármely pontján, bármely ország, bíróság elé állíthatja. E cselekmények elkövetői és felelősei 5 -10 év börtön, minősített esetben, amennyiben halált is okoztak, életfogytiglan tartó börtönbüntetéssel sújthatóak.
Az emberi jogok melletti elkötelezettség jegyében küldetése kiemelt részének tekinti, hogy EP képviselői megválasztása után is ezért küzdjön.
Több jogász társával együtt még januárban feljelentést tesznek Izrael állam és katonai vezetői ellen, a palesztinok ellen elkövetett háborús bűncselekmények miatt. A feljelentést a Legfőbb Ügyésznél teszik meg. Az igazságtétel értelmében ez azt jelenti, ha a bűnösök hazánkba jönnének, le kell tartóztatni őket, már a repülőtéren.

Az országjárás tapasztalatait összegezve elmondta: A 20 évvel ezelőtti "rendszerváltást" az emberek többsége visszatekintve úgy éli meg, hogy semmilyen lehetősége nem volt beleszólni, hogy milyen elvek mentén alakuljon át a hazája. A feje felett, és az érdekei ellen döntöttek. Kívül rekedtek és teljesen kiszolgáltatottá, másodrangú állampolgárrá váltak a saját hazájukban.
A privatizáció az MSZMP utódpártjának és körének, valamint a külföldről idejött multinacionális cégeknek az érdekeit szolgálta, úgy a vagyonszerzés, mint a kedvezményes adók, és a munkások korlátlan kizsákmányolása kapcsán, s nem utolsó sorban a magyar érdekek figyelmen kívül hagyásával is. A vidéken élő emberek, - akik között jelentős az MSZP támogatottsága - most kezdenek rádöbbenni, hogy mi is történt velük és az országgal. Míg egy áruházi kispénztárosnak minden fillér hiányért azonnal felelnie kell, az ország vezetői felelőtlenül és büntetlenül tékozolják el, ill. privatizálják a nemzet vagyonát.

A hasznot privatizálják a maguk hasznára, a vesztességet pedig államosítják a lakosság kárára. Vagyis a Király meztelen! Hibáikat nem ismerik el, a felelősséget nem vállalják, elszámolni nem óhajtanak, bocsánatkérésre meg nem is gondolnak.

Ezért új politikai erőre van szükség. A kisemberek érdekeinek védelmére, az elorzott nemzeti vagyon visszaszerzésére, a magyar vállalkozások egzisztenciális támogatására, az EU-s pályázati pénzek tisztességes és ellenőrizhető felhasználására.

Tény, hogy harmadik országbeli gyarmattá váltunk, jogfosztottak és kiszolgáltatottak lettünk.
A Jobbik ezért szakmai munkacsoportokat hoz létre kutatási célból, hogy tavasszal már konkrét javaslatokkal álljon elő.

Vona Gábor beszámolt az országjárás 25 állomásán tapasztaltakról, ahol 12-15.000 lakos vett részt. 400 főnél nemigen voltak kevesebben egy-egy találkozón, ahol az ünnepi hangulat, a reménykedés, a pozitív hozzáállás volt a jellemző. Ezek mellett kisebb csoportos találkozások és helyszíni látogatások is voltak, ahol pl. piacon, az emberekkel beszélgettek.

Négy téma köré csoportosította mondanivalóját:

1./ Az emberek elfordultak a politikától, az életükben tapasztaltak alapján

2./ Akik még nem fordultak el a politikától, azok is reményt vesztettek, kiábrándultak, letargikus állapotba kerültek.

3./ Hitelességi válság van jelenleg az országban, mert a politikai pártok, a politikusok elvesztették a hitelességüket. Véleménye szerint a Jobbik az egyetlen olyan párt a mai magyar közéletben, ahol a szavak és a tettek egységet képeznek. Ez a Jobbik igazi tőkéje. Nem tagadják, sőt hangoztatják, hogy nemzeti, keresztény értékrendet vállaltak fel és képviselnek hitelesen.

4./ A politikusok mellébeszélnek. Ez ma már egyre több ember előtt egyértelmű.

     Köztudott, hogy az SZDSZ a leghatározottabb kommunista ellenességből mint változott érdekeinek megfelelően liberálissá, és politizál nemzetközi-liberális érdekek mentén.
     Az MSZMP-ből lett utódpárt, az MSZP hol szociáldemokrata voltát hangsúlyozná, hol nemzetközi érdekek mentén halad, és szolgál.
     A Fidesz-PP útja is többfelé vezetett, míg liberálisból napjainkig eljutott. S ma hol van? Mit képvisel?

5./ Az MDF egy mondatban jellemezhető: Több a köpönyege, mint a tagja.

2006 óta, amióta a Jobbik elnökévé választották, meggyőződése, hogy egy olyan új radikalizmusra van szükség, mely érzékeny az emberek és a nemzet problémáira, és azokat fel is vállalja, egyben megoldást keres és kínál a problémák megoldására.
Egyértelműen Magyarország érdekeit képviseli. Erre vállalkozik a Jobbik.

Orbán Éva

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------