Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. június 9., vasárnap

17.134 - Saját települését is elárasztaná - visszautasította a segítséget a polgármester > 2013-06-08 22:56 nemzeti.net


Saját települését is elárasztaná - visszautasította a segítséget a polgármester 
2013-06-08 22:56 nemzeti.net 

Sajtos Sándor Imre. Jól jegyezzük meg ezt a nevet és ezt az arcot. Ő Tahitótfalu polgármestere, azé a településé, amelynek lakosai napok óta heroikus küzdelmet vívnak a hömpölygő Duna vize ellen. Homokzsákot töltenek, gátat emelnek, próbálják menteni, ami még menthető egy élet munkájából. Sok életéből... 
Tahitótfalu nagy bajban van: szombaton a víz egy gátat már áttört, házakat, pajtákat, pincéket árasztott el, eddig 35 embernek kellett elhagynia otthonát. De a nagy bajban nem maradt egyedül: érkeztek katasztrófavédők, honvédek, önkéntes tűzoltók Kárpátaljáról és az Egyesült Államokból (utóbbiért hála a Baptista Szeretetszolgálatnak), számos civil Duna-kanyaron innen és túl. És szombat délután egy 140 fős önkéntes csoport, akiket a Jobbik budapesti tagjaiból verbuvált. 
Utóbbi társaság azonban épp csak lapátot ragadott volna, amikor a polgármester közölte velük, hogy őket senki sem hívta, nincs szükség rájuk. Először csak hitetlenkedve néztek, hiszen munka lett volna bőven, majd szépen sorban elsomfordáltak. 
140 ember, akik nem csak pár jól beállított fotóért látogattak ki, amit aztán Facebookon lehet posztolni a haveroknak, hanem mert segíteni akartak. Azaz segítettek is, többségük napok óta kint van a gáton, mindenhol örömmel fogadták és megbecsülték őket. Mert még a legkreténebb, baltaarcú téeszelnök-ivadék faluvezetőnek sem jutna eszébe elküldeni dolgos kezeket, még ha azok börtöntöltelékek vagy haszonleső sztárpolitikusok is. 

Dr. Sajtos Sándor lett Tahitótfalu polgármestere 

Tahitótfaluban, a vasárnapi időközi polgármester választáson Dr. Sajtos Sándor Imre, a település korábbi alpolgármestere kapta a legtöbb voksot. Az 5200 lakosú község élén korábban a betegsége miatt nyugdíjba vonult Budai Mihály állt, akinek a munkáját az alpolgármester vette át. A függetlenként indult Sajtos Sándor mellett a televíziós műsorvezetőként ismertté vált, szintén független Pörzse Sándorra szavazhattak Tahitótfalu polgárai. A választásra jogosultak 42%-a járult vasárnap az urnákhoz, Pörzse Sándor 37, Sajtos Sándor pedig 63%-át kapta a szavazatoknak. Tegnap a választóbizottság hitelesítette az eredményt, a polgármesteri eskütételre a következő testületi ülésen, február 12-én kerül sor. (estv.hu