Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. október 15., csütörtök

20.548 - A Nyugatnak le kell állnia Magyarország terrorizálásával > ​Nemzeti Hírháló hírlevél > ​2015. október 15. 13:50


Feladó: Nemzeti Hirhalo
Dátum:
​​
2015. október 15. 13:50
Tárgy: A Nyugatnak le kell állnia Magyarország terrorizálásával 
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>



​​
Nemzeti Hírháló hírlevél
2015 október 15.



Negyedmillióan a transzatlanti szabadkereskedelmi megállapodás ellen 
2015 10 10 euronews.com 

Több százezren vonultak fel Berlinben szombaton, hogy az Egyesült Államok és az Európai Unió között kötendő Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerség (TTIP) egyezmény ellen demonstráljanak. 


Angela Merkel még azelőtt szeretné tető alá hozni a szabadkereskedelmi megállapodást, mielőtt Barack Obama befejezné második mandátumát. 
Az egyezmény ellenzői szerint annak érvénybe lépésével Európába olyan termékek is kerülhetnének, amelyeket alacsonyabb egészségügyi és környezetvédelmi szabványok szerint állítottak elő, mint amilyenek az öreg kontinensen jelenleg érvényben vannak. 
Aktivisták szerint a szerződés érvénybe lépése esetén Európát elárasztanák a hormonokkal kezelt húskészítményeket és a génmódosított zöldségek. 
A vádakat az EU visszautasítja, mondván: azok csupán fantáziák. A kétoldalú egyezményt sokan azért is kritizálják, mert a róla szóló tárgyalások titokban, zárt ajtók mögött zajlanak. 
Kapcsolódó: 
   Amit az EU-USA szabadkereskedelmi egyezményről tudni kell (euronews.com


A Nyugatnak le kell állnia Magyarország terrorizálásával 
2015. október 13. MNO 

Lerántja a leplet a Nyugat gazdaságilag vezérelt képmutatásáról a magyar közgazdász. The West must stop bullying Hungary and Central Europe címmel jelent meg írása Hossó Andreának a CapX-en. 


Érdekes, hogyan került rivaldafénybe az általában csak mellékszerepeket játszó Közép-Európa, de ennél is érdekesebb, hogy míg az egyik pillanatban dicsérték, a másikban már komoly szidást kapott - kezdi cikkét a Londonban élő közgazdász. 
A görög válság csúcsán a közönséget elárasztották Közép-Európát dicsérő cikkekkel, melyekben mint követendő példát állították az önfejű Görögország elé. Ugyanakkor mikor Magyarország és szomszédjai megpróbálták kezelni a migránsok százezreinek megállíthatatlan rohamát, a kivételesek hamar a civilizált Európa szégyenévé váltak, hálátlan, szívtelen idegengyűlölő bagázzsá. 

A tápláléklánc alján: hajlongó kormányok és őrült profitok 
A közgazdász szerint Közép-Európa nem lehet példakép Görögország számára, inkább intő példaként kell állnia minden strukturális gazdasági problémával küzdő ország előtt. Athén ultimátumot kapott, hogy a megszorítások mellett adja át jövedelmező vagyontárgyait rövid távú likviditásért és az eurózónában való biztonság illúziójáért cserébe. 
Hossó itt a rendszerváltozás időszakát hozza fel példaként, mikor Közép-Európai kormányai hajlongtak a nemzetközi szervezetek által elhozott nyugati bölcsesség előtt, míg azok kaszáltak. Mindez azt eredményezte, hogy a régiós országok a globális vállalatok által dominált tápláléklánc alján helyezkednek el. Megjegyzi, hogy a görögök elé vetett csali, a magas növekedési ráta valójában annyit jelent, hogy a külföldi kézben lévő cégek óriási profitot lapátolnak ki az olcsó munkaerőnek köszönhetően. 

Külföldi kézben a legjövedelmezőbb szektorok 
Példaként állítja a Glasgow-i Egyetem "nem igazán közismert, ám annál igazabb" tanulmányát, mely arra hívja fel a figyelmet, hogy Alex Salmond - az elbukott függetlenségi referendum után lemondott skót miniszterelnök - túlzásokba esett a skót gazdaság erejével kapcsolatban, hiszen a legproduktívabb vagyontárgyak, "sőt egész szektorok (olaj, bank, maláta, lazac)" külföldi kézben vannak. Mindez hatványozottan igaz Közép-Európára, s talán Magyarországra a legigazabb - hívja fel a figyelmet a közgazdász. Ez a gazdasági struktúra komoly makroökonómiai aránytalanságokat szül, melyek miatt a régió nem tud felkapaszkodni a gazdasági jólét magasabb szintjére. Ebben az értelemben tényleg tanulhatnak a görögök Közép-Európától, ahogyan a tengerész megtanulja elkerülni a zátonyokat - vélekedik Hossó. 

Könnygáz: Magyarország migránskérdésben is kitüntetett figyelmet kap 
Ennél is helytelenebb a régió vehemens nemzetközi lejáratása a migránskérdésben - írja a szakember. Kiemeli, hogy hazánk idegengyűlölőként való megbélyegzésétől és lefasisztázásától hangos a világ. A nemzetközi hisztéria szintjét a 2012-ben tapasztalhatóval állítja párhuzamba, mikor a sajtóorgánumok és közéleti személyiségek egymásra licitáltak a "rezsimváltásban", természetesen a demokrácia nevében. 
Magyarországot most azért rágalmazzák, mert megpróbálja az uniós szabályok szerint regisztrálni a bevándorlókat. Számtalan tudósítás jelenik meg arról, hogy a rendőrök könnygázt vetnek be, de arról egy sem, hogy a migránsok kövekkel dobálják az egyenruhásokat, ahogyan a francia rendőrök calais-i fellépéséről sincs annyi beszámoló. Magyarországon egyetlen tábort sem borítottak lángba, mint az oly sokszor megtörtént a németeknél. Itt teszi fel gunyorosan a kérdést a szerző, hogy nem kellene-e az európai értékek részét képeznie az objektív sajtónak. 

Nem létező szolidaritás 
A Közép-Európát ért vádak mind igaztalanok, mind álszentek - húzza alá Hossó Andrea, hozzátéve: a mostani menekülthullám a nyugati hatalmi játszmák eredménye. A közép-európai régió a közelmúltig külföldi uralom alatt nyögött, és nem igazán számít az unió erős emberének. Mégis most az európai szolidaritás nevében felszólítják, hogy osztozzon a kialakult nemzetközi politikai helyzet megoldásának terhében, melynek előidézésében semmilyen szerepet nem játszott. 

Ugyanakkor ezt a szolidaritást nehéz felfedezni a régebbi EU-s országoknál. A közgazdász itt megemlíti az osztrák és dán határzárat, valamint hogy a közösség ebben is elengedte a görögök kezét. "Miért köszöni meg Merkel a magyaroknak, hogy megpróbálják regisztrálni a migránsokat, ahelyett hogy hagynák eljutni őket Ausztriába, majd sajnálkozva hozzáteszi, hogy a dublini szabályok továbbra is érvényesek, így a nemkívánatos migránsok mehetnek vissza abba az országba, ahol regisztráltak?" - teszi fel a kérdést Hossó. Így a célországok szépen kiszemezgethetnék a képzett migránsokat, hogy betöltsék az üres álláshelyeket, míg a maradékot meghagynák Közép-Európának, amely különben is "túl homogén" - hívja fel a figyelmet később. 

Fellazítani a nemzetállamokat 
Hossó Andrea hangsúlyozza, hogy Nyugat-Európa évtizedeken keresztül gazdasági és politikai érvekkel megtámasztva ösztönözte a bevándorlást. A dolgozni vágyók nagy száma alacsonyan tartja a béreket, ami lendületet ad a versenyképességnek, ahogyan azt a fősodratú közgazdaságtan előírja. Politikailag pedig könnyebb egy "kevert" társadalommal fellazítani a lejárt szavatosságúnak titulált nemzetállamot, mely szemben áll a globalizált világ, valamint az arctalan, nemeztek fölötti bürokrácia által irányított, számonkérhetetlen EU céljával. A közgazdász felhívja rá a figyelmet, hogy a politikai elit és a média irtózatos erőfeszítései ellenére sem sikerült lenyomni a maszlagot mindenkinek a torkán, ami oda vezetett, hogy 2010-ben maga Merkel mondta ki, hogy a multikulturalizmus megbukott

Végre megmutatja a régiónk, hogy van tartása 
A közgazdász felhívja a figyelmet a nyugati politikai elit kétszínűségére, mely learatja a migrációból adódó "főként gazdasági" előnyöket, miközben próbálja elkerülni a társadalmi felhördülést, "szemét a következő választáson tartva". Így inkább előszedi "az általában könnyen kioktatható" Közép-Európát, mely most kezdi megmutatni, hogy mégis van tartása. 

Nem tartozunk semmivel 
Úgy tűnik, hogy nem tudják elfogadni, hogy Közép-Európa országai maguk válasszák meg migránspolitikájukat. Mintha vissza kellene fizetniük állítólagos ajándékokat - különféle támogatások, bebocsátás az EU-ba - azáltal, hogy elfogadják a törvényeket, amelyeket a "feletteseik" kigondolnak számukra. A valóság azonban az, hogy a régió országainak ilyenfajta tartozásuk sincsen - hívja fel a figyelmet a szakember. A közép-európai országokat geopolitikai és gazdasági okok miatt nyerhettek felvételt az unióba, amihez a szolidaritásnak vajmi kevés köze van. A nyugati országok egy "cordon sanitaire"-re [jelentése itt: ideológiai határ - a szerk.] és egy igen jövedelmező gazdasági játszótérre tettek szert. 

Itt az ideje, hogy felfogják végre: ezeknek a jóval szegényebb országoknak egyszerűen nincsen meg az anyagai hátterük ahhoz, hogy megbirkózzanak egy ilyen méretű beáramlással. A szakember felhívja a figyelmet: az, hogy valakinek több pénze van, nem jelenti azt, hogy tévedhetetlen, és nem ad előjogot arra, hogy megszabja másoknak, milyen társadalomban éljenek. Itt felrója az unió szégyenteljes szerepét a srebrenicai mészárlásban is. 

Kényszerítés 
Hossó szerint a Közép-Európával és Magyarországgal szemben tanúsított hozzáállás mögött egy sokkal mélyebb és aggasztóbb probléma áll, miszerint az EU képtelen közös stratégiát kialakítani, mivel nincsen egységes identitása és érdeke. Ez azért komoly probléma, mivel egy közös érdekekre épülő európai szövetség a közös érdekünk. 

Ezt a célt csak akkor lehet elérni, ha a nyugat-európai vezetők elismerik, hogy az európaiak közös érdekek mentén együttműködő nemzetállamokat szeretnének, nem pedig "kényszerítést". Be kell látniuk, hogy az EU nem csak északból és délből áll, hanem Közép-Európából is, amelyet egyenlő félként kéne kezelni. Közép-Európa nem kér abból, hogy külső hatalmak - legyen az keleti vagy nyugati - megmondják, hogyan éljék az életüket. Valódi közös európai érdekünk, hogy a nyugat felhagyjon Közép-Európa terrorizálásával - zárja gondolatait a közgazdász. 


Brüsszeli nagymutyi Európa bőrére 

"Németországban ezentúl Angela Merkel kancellár hivatalából irányítják a menekültválság kezelését, és meghatározatlan ideig valamennyi kormányülésen napirendre veszik a témát" - adta hírül német kormányzati dokumentumra hivatkozva két nappal ezelőtt a Magyar Távirati Iroda. Ezzel elérkezettnek tartjuk az időt a magyar nemzet figyelmét felhívni arra a brüsszeli jogtiprásra, amellyel a Jean Claude Juncker vezette Európai Bizottság és fő szövetségesei legyúrták az EU tagállamainak torkán az Európára irányított invázió kötelező menekült-kvótáit. 


Van az Európai Uniónak két egymáshoz nagyon hasonlító nevet viselő, és ezzel az átlagpolgárokat könnyen megtévesztő döntéshozó testülete. Az egyik neve Európai Tanács, a másiké az Európai Unió Tanácsa. Bármennyire is furcsán hangzik, a két testület egyáltalán nem ugyanaz, mások alkotják, és ami a legfontosabb, egészen más szabályok szerint hozzák meg döntéseiket. 

Az Európai Tanácsot az uniós tagországok állam-, illetve kormányfői mellett az Európai Bizottság elnöke valamint az Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője alkotja. Ülésein azonban csak az állam- és kormányfők rendelkeznek szavazati joggal. Az Európai Tanács döntéseit konszenzussal és annak enyhébb formájával, az egyhangú szavazással hozza. Ez utóbbiban a tartózkodás nem akadályozhatja meg a döntéshozatalt. Az Európai Tanács is ismeri a minősített többségű döntéshozatalt, ám minden egyes ország képviselője kérheti a konszenzusos döntést, ami vétójoggal ruház fel minden egyes tagállamot. 

A másik testület, az EU Tanácsa, amelyet a tagállamok szakminiszterei alkotják. Ebben a testületben a tagállamokat képviselő miniszterek a főszabály szerint nem rendelkeznek vétójoggal. A döntések elfogadásához rendszerint elég az úgynevezett minősített többség. Ahhoz, hogy valamely tagállamok megakadályozhassák egy döntés elfogadását, legalább 4 tagországnak nemmel kell szavaznia. Feltételt jelent az is, hogy e 4 tagország népessége együttesen legalább 35%-át alkossa az EU teljes lakosságának. 

Ha visszagondolunk napjaink legégetőbb ügyére az egész Európát sújtó invázióra, amelyet annak kitervelői és támogatói álságosan menekülthullámnak neveznek, emlékszünk arra, hogy ebben a minden egyes európai állam számára a legkiemeltebb prioritást jelentő ügyben, a kötelező migráns-kvóták ügyében nem az állam- és kormányfők tanácsa, hanem a bel- és igazságügyi miniszterek tanácsa döntött. (!?) Tehát nem az Európai Tanács, hanem az Európai Unió Tanácsa!? 
Az eredmény ismert. A lengyel belügyminiszter árulással felérő pálfordulása ellenére megvolt a betolakodók befogadására kötelező kvóták elutasításához szükséges 4 tagállam (Magyarország, Csehország, Szlovákia és Románia) szavazata, de hiányzott a második feltétel. A negyvenmilliós Lengyelország nélkül a kötelező migráns-kvótákat elutasító országok lélekszáma elmaradt az EU népességének 35%-tól. 

Ám a bevezetőben említett jogtiprás nem a lengyel pálfordulás kierőszakolásában áll, hanem abban, hogy az Európát érő legnagyobb kihívást, a milliós nagyságrendű invázió kérdését átsorolták a másodlagos jelentőségű ügyek közé. Kivették a döntéshozatalt és ezzel együtt a vétójogot a tagállamok kezéből, az Európai Tanács helyett, kiszolgáltatva ezt az ügyet az Európai Unió Tanácsa kénye szerinti többségi szavazatnak! 

Az invázióval szemben a magyar kormány által követett politikát helyeslő Magyarok Világszövetsége döbbenten figyeli, hogy Magyarország ezt a jogtiprást szó nélkül hagyta. Egyedül Robert Fico szlovák kormányfő tiltakozott az eljárás ellen, bíróság elé idézve az Európai Bizottságot. Robert Fico már a belügyminiszterek szavazásának napján bejelentette óvását, és azt, hogy az Szlovákia számára érvénytelen: betolakodó-kvótákat Szlovákiára kényszerítő EU-s határozat számukra semmis. 
Azzal, hogy Németországban Angela Merkel kormányfő magához ragadta a "menekültválság" kezelését, cáfolhatatlanul lehullott a lepel a brüsszeli jogtiprásról: a kötelező kvóták kérdése nem a belügyminiszterek, hanem az állam- és kormányfők jogkörébe tartozó ügy. Az Európai Bizottság által az európai államok bőrére kierőszakolt döntés de jure semmis. 

MVSZ Sajtószolgálat (mvsz.hu

Kapcsolódó: 
   PAÁ nyílt levele Orbán Viktorhoz: illegális migráns ügyben (szabadibela.hu
   Szent háborút hirdetett az Iszlám Állam Oroszország és az Amerikai Egyesült Államok ellen (blikk.hu
   Idáig 2,8 milliárd forintunkba került az illegális bevándorlók ellátása (magyartudat.com
   Bőven akad gond a déli határainkat védő rendőrök felszerelésével (alfahir.hu
   Megvan a migránsimádat magyarázata: utasították az újságírókat (magyaridok.hu
   Nógrádi György: Merkel így emelkedhet a mennyekbe (youtube.com
   Jelenlétében küldték el melegebb éghajlatra Angela Merkelt párttársai (alfahir.hu
   Medián: rendkívül erőssé vált a menekültekkel szembeni idegenkedés a magyar társadalomban(demokrata.hu
   Mennyit keres az "iszlám állam" a kőolaj értékesítéséből (pravda.ru
Az USA ürességet bombázza, eközben az ISIS naponta kap 34-40 ezer hordó olaját. Ez egy nap alatt 1,5 millió dollár bevételt jelent. 



Lovas István: A Maccabi olimpia budapesti megrendezése kontraproduktív, "a gigantikus pénzeken megvásárolni remélt hála rendre elmarad" 
2015. október 14. kuruc.info 

A kormány bejelentette, hogy Budapesten rendezik meg a 2017-es a Maccabi játékokat, más nevén a zsidó olimpiát. 


A balliberális oldalon egyetlen szó bírálat nem hangzott el, ami természetes. Most nem jutottak eszükbe a fedél nélküliek, a szegények, az éhezők és az egészségügy. Sajátos, hiszen hónapok óta Sztálin-orgonával lövik azt a szándékot, hogy Magyarország adjon otthont a 2024-es nyári olimpiai játékoknak. A jobboldali sajtó hallgatása Maccabi-ügyben sajnálatos. Azért ennyire nem kellene... 
Jusztin Ádám, a Maccabi VAC elnöke még 2013-ban a Szombat című hetilapnak adott interjúban arról is beszámolt, hogy a Makkabi Világjátékokon zsidó sportolók részvételét várják el a szervezők. - Ha nem zsidó sportoló szeretne indulni, akkor azt a szövetségtől kell kérvényezni, ezt azonban, nagyon alapos indoklás hiányában, el szokták utasítani - magyarázta. 
A közelmúlt rendkívül költséges, hasonló vénájú udvarlási eseményei azt bizonyítják, hogy a gigantikus pénzeken megvásárolni remélt hála rendre elmarad. 
Az igen költséges holokauszt-emlékév mérlege totális kudarc. A nyugati sajtóban rendre jelentek meg jelentések arról, hogy a magyarországi zsidó szervezetek azt bojkottálják, miközben két kézzel tették zsebre a nekik juttatott állami támogatást. A mai nap (tegnap, azaz kedden - a szerk.) "csupán" három nyugati sajtótermék emlegette fel a magyarországi antiszemitizmust. 
A teljesen felesleges Szabadság téri tényemlékmű (német megszállás) olyan forró ügy lett, hogy éjjel kellett leleplezni. A rendőrség pedig nem meri eltakaríttatni a köré szórt szemetet. Arról nem is szólva, hogy lényegesen egészségesebb lenne emlékműveket emelni dicsőséges történelmi eseményeknek. De nem a szobrokkal szúfolt Szabadság téren, ahonnan haladéktalanul el kellene takarítani a "dicsőséges" szovjet megszállás obeliszkjét. Amelyet felszabadítási emlékműnek csúfolnak. Ahogyan egy ilyen emlékművet az észt fővárosból is kipucoltak. 
A harmadik holokauszt-múzeum (Sorsok Háza) befejezetlen épülete is a csőd mementójává vált. Ahogyan az első (Páva utca) vagy a második (Hódmezővásárhely), ez sem hozott semmiféle engesztelést, azaz, elsősorban, kevesebb "antiszemita" vádat hazánk ellen. Csak viszályt. 
Így lesz ez a Maccabi játékokkal is, amelyeket eddig Izraelben rendeztek. Kivéve egy európai változatát, amelyet idén rendeztek a történelmének ledolgozásáért 70 éve sikertelenül igyekvő Németországban. 
A budapesti Maccabi játékok egyetlen borítékolható eredménye az lesz, hogy egy illetékes majd kijelenti: "A magyar kormány nem antiszemita, de mindent meg kell tenni a jövőben is, hogy..." Értsd: adófizetői pénzeket adni. 
A nyugati sajtóban pedig továbbra is naponta jelennek meg majd Magyarországról cikkek ilyen jelzők aláfestésével: szélsőségesekkel kacsingató kormány, populista, idegengyűlölő, antiszemita és társai. 
Megéri? (A kérdőjel iróniát jelez.) 

Kapcsolódó: 
   Németország után hazánkon a megaláztatás sora: Orbánék zsidó olimpiát akarnak Budapestre (kuruc.info
   A Mazsihisz "kérte", és megadatott: a kolozsvári zsinagóga is a mi adónkból újul meg (kuruc.info
   Megbüntethetik a cigányozó Echo Tv-t (nepszava.hu
   "Nem utálom Magyarországot, de nem, de nem" (lovasistvan.hu
   Netanjahu bejelentette legújabb palesztinellenes intézkedéseit (kuruc.info
   Feldmájer: A muszlim bevándorlás veszélyt jelent a zsidóságra - a kereszténység nem kerül veszélybe(alfahir.hu
   Kezdődik! Itt az iszlám állam kereszteseknek címzett hadüzenete (alfahir.hu


Hatalmas! Orbán barátja gazdagodik a pénztárgépek és a NAV közötti adatforgalmon 
2015. 10. 13. 17:35 Alfahír 

Úgy tűnik, hogy akik Orbán Viktor miniszterelnök rokoni, baráti, haveri köreihez tartoznak azok számára semmi nem lehetetlen, azok számára megnyílnak az állami aranybányák kapui - mondta el Apáti István a Jobbik alelnöke szerda délutáni, budapesti sajtótájékoztatóján. 


Az ellenzéki politikus szerint a jéghegy egyik csúcsa a Mobil Adat Kft., mely 2012 decemberében alakult. Ez a dátum önmagában "gyanús", hiszen a cég létrejöttének dátuma egybeesik az online pénztárgépekkel kapcsolatos rendelet nyilvánosságra kerülésével

A Mobil Adat Kft. biztosítja a kapcsolatot a NAV és az online pénztárgépek között. A szolgáltatás havidíja 1500 Ft. Mivel a SIM-kártyát be kell forrasztani a készülékbe ezért a pénztárgép megvásárlásával a mobilnetet biztosító távközlési szolgáltató mellett is elkötelezi magát a kereskedő. 
A jobbikos országgyűlési képviselő elmondta, hogy a Mobil Adat Kft. 2013-ban csupán 89 millió forintos forgalmat bonyolított le, de 2014-ben ennek az összegnek már majdnem tizenhétszeresét: másfél milliárdosat. Ugyanezen idő alatt a cég adózás utáni nyeréségét sikerült 1,3 millió forintról 226 millió forintra növelni. Így ameddig tavalyelőtt nulla forint osztalékot fizetett a Mobil Adat Kft., tavaly 200 millió forint került innen az egyértelműen Orbán-kegyencnek nevezhető Garancsi Istvánhoz, a cég egyik résztulajdonosához. 
Apáti szerint a Mobil Adat Kft. cégtörténete is érdekesen alakult. Elmondta, hogy az alapítás után a kezdeményezés az Orbán Viktor vejéhez tartozó baráti kör egyik tagjától átkerült Garancsi Istvánhoz. Ebben az időben Orbán vejének bátyja a NAV informatikai főosztályvezetője volt, akinek egykori főnöke Vágujhelyi István a NAV elnökhelyettes volt. Vágujhelyi sportbarátja pedig Hauser Gábor, a Mobil Adat Kft. másik résztulajdonosa. 
Apáti szerint az állami - esetleg testreszabott - jogalkotás által megteremtett extraigény nélkül a Mobil Adat Kft. nem tudott volna ilyen sikereket elérni. A politikus hozzátette, hogy a Mobil Adat Kft. bevétele ugyan egy szolidabb tétel - a Simicska Lajos, Mészáros Lőrinc vagy Nyerges Zsolt által felhalmozott vagyonokhoz képest - de egy átlagember ekkora keresetre vagy megtakarításra egy teljes élet alatt nem lenne képes. A jobbikos országgyűlési képviselő úgy látja, hogy aki Orbán Viktorral összerúgja a port, annak "csillaga leáldozik", de aki rokoni, baráti, haveri köreihez tartozik annak ez hosszabb távon is kifizetődik. 
Apáti kifejtette, hogy lehet mondani azt, hogy papíron minden rendben, de az akkor is érdekes, hogy mindig Orbán Viktorhoz annak mindenféle rendű-rangú ismeretségéhez vezetnek a szálak. 
Apáti ezzel kapcsolatban utalt Mészáros Lőrinc felcsúti mangalicatelepjeire illetve Andy Vajna államilag biztosított kaszinóüzletére, amivel együtt több ezer alkalmazott lett munkanélküli. 
A NAV szeptemberben közleményben figyelmeztet arra, hogy amennyiben a kereskedő nem köt olyan szerződést, amellyel biztosítani lehet a pénztárgép és az adóhatóság közötti kommunikációt vagy a szolgáltatás díját nem fizeti meg, úgy mulasztási bírsággal sújtható. Ennek összege 1 millió forintig terjedhet. A SIM modul letiltásra kerülhet, véglegesen, így az online pénztárgép is alkalmatlanná válik az előírásoknak megfelelő használatra. A pénztárgép ismételt használatára csak új AEE-modul megvásárlásával és beszerelésével kerülhet sor, melynek egyszeri költsége az üzemeltetőt terheli. 
A Mobil Adat Kft. tehát tényleg egy leleményes bevételi forrást jelenthet a kormány kegyenceinek. Orbán Viktor barátai gazdagodnak, miközben a magyar kiskereskedőket keményen és többszörösen is megbüntetik.

Kapcsolódó: 
   Bíróság vizsgálja Váradi András rejtélyes halálának körülményeit (origo.hu
   Az ügynökakták megnyitását évek óta leszavaztató Orbán "válasza" az ügynökvádra felér egy beismeréssel (kuruc.info
   Bayer Zsolt sajnálja, hogy nem ő a Fidesz kampányfőnöke (index.hu
   Épp ott pusztított a tűz, ahová a kormány építkezne (alfahir.hu



Micsoda véletlen! Hát nem leégett a csarnok ma hajnalban? 

A hír: Porig égett a Testnevelési Egyetem atlétikai csarnoka Budapesten, a XII. kerületi Alkotás úton csütörtök hajnalban. Lángolt a mellette álló ötemeletes irodaház is, a környéket egy időre lezárták, a kollégiumból kiküldték a diákokat. 




Ha még egyszer valamelyik kampánystratéga kitalálja, hogy reggeltől estig azt kell szajkózni, hogy keményen dolgozó kisember, akkor bemegyek, és mindenkit felpofozok. Már égett a bőr a pofámról, jöttek a fideszes politikusok, és ezt ismételgették. Olyanok voltunk, mint a kretének. (Index - Bayer Zsolt) 


Rettegett amerikai csatarepülőgépek fognak Magyarországon állomásozni 
2015. 10. 14. Alfahír 

Tucatnyi amerikai A-10-es csatarepülőgép és több száz főnyi kiszolgáló személyzet érkezik rövidesen Magyarországra - tudta meg a Magyar Nemzet. 


A harci gépek és az őket kiszolgáló katonák 2 hónapig állomásoznak majd a pápai és a kecskeméti légibázisokon, s használják majd a hajmáskéri lőteret is. Ez lesz Jugoszlávia 1999-ben történt bombázása óta az amerikai légierő leghosszabb jelenléte Magyarországon. 
Az akcióról a kormány saját hatáskörében dönthetett az ukrajnai válsággal összefüggő, Oroszországgal szemben foganatosított NATO-intézkedések, az Atlanti elszántság (OAR) fedőnevű szövetségi hadművelet égisze alatt. 
A lap szerint a gépek telepítése nem szerepel a 2015. évi, határátlépéssel járó csapatmozgások engedélyezéséről szóló 1763/2014-es kormányrendeletben. Annak a múlt héten, október 8-án keltezett módosításába azonban bekerült egy sor: "Amerikai OAR gyakorlat" a negyedik negyedévre, ezer fővel. 
Washington csak rotációs rendszerben küldhet gépeket Közép-Európában, így nem sérti meg ugyanis az Oroszországgal 1997-ben kötött egyezményt, amely tiltja a haderő állandó állomásoztatását a térségben. 

A csataterek ura 
A varacskos disznónak csúfolt csúnyácska A-10-est a hidegháborúban fejlesztették ki, kifejezetten tankok és egyéb páncélozott járművek levegőből történő megsemmisítésére. Erre azért volt szükség, mert a szovjet harckocsik hatalmas létszámbeli fölényben voltak a NATO erőkkel szemben, ezt pedig valamilyen módon ellensúlyozni kívánták. 
Az A-10-es a '91-es Öbölháborúban mutatta meg, mit tud a csatatereken. Fő fegyverzetével, a GAU-8 Avenger gépágyúval és az AGM-65 Maverick rakétákkal hatalmas pusztítást vitt véghez az iraki csapatok páncélosai között. A szegényített uránt tartalmazó 30 milliméteres lövedékek a T-55-ös és T-72-es harckocsikat is harcképtelenné tették. 


Ennyi maradt egy iraki konvojból 1991-ben, az A-10-esk támadása után

Tankok is érkeznek 
Még augusztusban számoltunk be arról, hogy mintegy ötven amerikai katonai járművet, közöttük 4 M1 Abrams harckocsit és nyolc M2 Bradley gyalogsági harcjárművet telepíthet állandó jelleggel Magyarországra az Egyesült Államok. A hozzájuk tartozó amerikai kezelőszemélyzet érkezne csupán ideiglenesen hazánkba. A tárolásra és karbantartásra amerikai pénzből újítanák fel a tatai laktanya egyes létesítményeit, a századszintű gyakorlatok céljaira a helyi, szomódi lőteret, a zászlóaljszintűekre pedig a várpalotait. 


M1 Abrams tankból is érkezik pár

A Magyar Nemzet arra vonatkozó kérdésére, hogy ehhez mit szólna Oroszország, Hende Csaba, akkor még honvédelmi miniszter az alábbi nyilatkozatot tette: 
Az ide telepítendő erő nagysága ugyanis jelképesnek tekinthető, s Magyarország nem "frontország", azaz nem határos Oroszországgal. Betű szerint nem sérülne az 1997-es NATO-orosz alapokmány sem, amely "jelentős" erők állandó jellegű telepítésének a mellőzését irányozta elő. 
Videó: https://youtu.be/9lD5QqsVofg 
Kapcsolódó: 
   Amerikai katonák gyakorlatoznak magyar földön (kuruc.info


A-10-es harcigépek Afganisztán felett