Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. október 21., szerda

20.596 - Nemzeti Hírháló hírlevél > 2015 október 20.> Az USA háborúba sodorná Németországot

Nemzeti Hírháló hírlevél
2015 október 20.

Az USA háborúba sodorná Németországot
2015.10.19. hidfo.ru 

A német lakosság körében egyre nő az elégedetlenség, mert rájöttek arra, hogy az Egyesült Államok diktálja a német kormány politikáját, és háborúba akarja sodorni Németországot. Petícióval követelik az amerikai csapatok kivonását Németországból. 

Christoph Herstel német újságíró - ill. a kormány szaktanácsadója - szerint az emberek kezdik felismerni, hogy Németország régóta nem gyakorolhat független külpolitikát, ehelyett Washington szabja meg a kormány külpolitikai irányvonalát. Herstel szerint Washington hosszú távú stratégiája Európában, hogy fegyveres konfliktust akar kiprovokálni Oroszországgal, és ezzel évtizedekre szembefordítsa Németországot legerősebb térségi szövetségesével. 
A szakértő a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva kifejtette, hogy az amerikaiak minden téren szándékosan konfliktusokat próbálnak gerjeszteni, és szisztematikusan egy olyan helyzet előidézésére törekszenek, amelyben az európai országok és Oroszország közt tartós szembenállás, majd katonai konfliktus alakul ki. A németek azonban tisztában vannak az amerikai külügy ilyen törekvésével, ahogyan azzal is, hogy mindez élesen ellentétben áll a német és az európai érdekekkel. 
"A németek háborúval kapcsolatos félelme napról napra nő, mert közvetlen figyelemmel kísérik az amerikai külpolitika lépéseit. Azt látják, hogy az amerikaiak támogatják az Iszlám Államot, és háborút akarnak kezdeni Oroszország ellen. Rajtuk kívül senki nem akarja ezt a háborút, mindenki békés kapcsolatokat akar. Ezért egy petíciót indítottam annak érdekében, hogy a brit és amerikai csapatokat minél hamarabb kivonják Németország területéről." 


A napokban indított petíciót eddig több mint negyvenezren írták alá, ami szintén alátámasztja, hogy a német lakosság mindinkább aggodalommal tekint az amerikaiak háborús készülődésére. A szakértő szerint az Egyesült Államok egyik elsődleges törekvése Európában, hogy megakadályozza a Németország és Oroszország közti kapcsolatok fejlődését. Amennyiben sikerül egy fegyveres konfliktust előidézni Németország és Oroszország közt, Berlin arra kényszerülne, hogy biztonságpolitikai téren továbbra is együttműködjön az Egyesült Államokkal, és saját akarata ellenében egy Washington által diktált külpolitikai irányt kövessen. 
Herstel szerint a német lakosság egy "hosszú álomból ébred fel", ez a tendencia azonban egyre láthatóbbá fog válni a közeljövőben. A német lakosság mindinkább ráeszmél arra, hogy az ország elveszítette szuverenitását, és a német sajtó oroszellenes háborús uszításában egyértelműen megmutatkozik, hogy nem csak a kormány, de a sajtó is amerikai kézben van. Az újságíró szerint a lakosság már egyáltalán nem fogékony a külföldről pénzelt propagandára, és kétkedéssel fogadják nem csak az idegen kézben lévő médiamonopólium értékeléseit, de a tényszerű hírközlések esetében is kételkednek a közvetített információ hitelességében. 

Kapcsolódó: 
   A Demokratikus Koalíció az amerikai hegemónia fenntartását támogatja (hidfo.ru
   Törésvonal jön létre a NATO és a visegrádi országok közt (hidfo.ru
   Washington legfontosabb szövetségesei elkezdtek Moszkva felé fordulni (hidfo.ru
   Magyarország Szíria legitim kormányával kell tárgyaljon (hidfo.ru
   Hatalmas Pegida-tüntetést tartanak Drezdában, Orbánt is idézik - fotók (hvg.hu
   Orbán Viktor megérkezett Brüsszelbe, Merkellel is tárgyalt (fidesz.hu
   Civilizációk harca: frontok és gátak (szelsokozep.com
   Szlovénia beveti a hadsereget (origo.hu
   Refugees welcome (youtube.com
   Menekültválság: Merkel behódol a törököknek (privatbankar.hu
   Akinek nem tetszik a migráns-áradat, elmehet Németországból! (alfahir.hu
   Ezrek üzenik Merkeléknek Drezdából: "A saját népetek ellen vívott háborút el fogjátok veszíteni!"(kuruc.info




Szijjártó: nyugatról jön az újabb migránsfenyegetés
Sztojcsev Iván 2015. 10. VG 

Rogán Antal letette a miniszteri esküt a mai parlamenti ülésen, később pedig szóba kerül a magán-nyugdíjpénztári vagyonok sorsa, a menekültek szűrővizsgálatra kötelezése és az NMHH gazdálkodása is. 

Ma miniszter lett Rogán Antal ból - a Miniszterelnöki Kabinetiroda leendő vezetője a mai parlamenti ülés elején tette le az esküt. Rogáné a harmadik Orbán-kormány tizedik minisztériuma. A kabinetiroda létrehozásáról múlt héten döntöttek, és ekkor írták át úgy a költségvetést is, hogy abban helye van az új tárcának. A már a nyáron elkészült 2016-os büdzsében egyelőre semmi jele annak, hogy eggyel több minisztérium volna, de a kormány már megígérte: hamarosan azt is módosítják
 
A most kezdődött négynapos parlamenti munkahét első napján az új miniszter eskütétele előtt Szijjártó Péter beszélt a menekültügyről: ezúttal a kvótarendszer elutasítása volt a külgazdasági és külügyminiszter fő témája. Szerinte a déli határon ugyan már nem érkeznek migránsok, a következő fenyegetés azonban nyugatról érkezik a kvótarendszerrel

A Fidesz, korábbi ígéretével szemben, nem az emberek pártjára állt, hanem összeszerelő üzemmé tette Magyarországot - erről beszélt Schmuck Erzsébet (LMP) napirend előtt. Rétvári Bence azt válaszolta neki: a zöld párt ötletei a minimumjövedelemről adóemelést hoznának.
 
Az MSZP-s Korózs Lajos is a szegénység elleni küzdelem világnapját választotta témájának: gyalázatnak nevezte, hogy a KSH nem publikál létminimum-kutatásokat, miközben a magyar háztartások 75 százalékának nehézséget okoz, ha egy nagyobb összegű váratlan kiadást kell finanszíroznia. Rétvári Bence szerint a képviselő önmagának mond ellent, hiszen mégis idézett KSH-adatokat (valójában a létminimum-adatokat nem fogják többé publikálni, a szegénységi adatokat igen). Rétvári azokat a korábbi adatokat idézte, amelyekből az látszik, hogy négy éve nagyobb volt a szegénység.
 
A KDNP-s Vejkey Imre a bürokráciacsökkentés terveit dicsérte. Szerinte az újjászervezés fő oka az, hogy "2010-ben a magyar választók megdöntötték a rendszert, és felhatalmazták a kormányt, hogy egy új társadalmi szerződést írjon". Kovács Zoltán államtitkár válaszában azt ígérte: jövőre tízmilliárd forinttal többet hagynak a magánszemélyek és a vállalkozások kasszájában az eljárások egyszerűsítésével.
 
Vona Gábor (Jobbik) a korrupcióról beszélt: szerinte a Fidesz korrupció tekintetében felülmúlta a szocialistákat. Ha egy párt ellenzékből kormányra kerül, akkor hiába ígérte korábban, hogy felszámolja a korrupciót, ő maga is korrupttá válik - mondta, majd megígérte, hogy ha kormányra kerülnek, felszámolják a korrupciót. L. Simon László államtitkár azt válaszolta neki: vagdalkozás helyett nevezzen meg cégeket, tegyen feljelentéseket. "Ez a parlamenti többség az, amely függetlenítette magát az oligarcháktól" - tette hozzá. 
Működik a magyar határzár - ezzel kezdte napirend előttijét Kósa Lajos. A Fidesz frakcióvezetője szerint most, hogy teljes a déli határszakaszokon a határzár, mögötte pedig katonák és rendőrök állnak, az illegális határátlépések száma drámaian lecsökkent. 
Ma délután három órán át faggatják a kormányt a képviselők: előbb két órás interpellációs blokkot tartanak, majd egy órán keresztül jöhetnek az azonnali kérdések. 

Lukács Zoltán (MSZP) arról interpellálta Orbán Viktor t: mivel indokolja az állami cégvezetők béremelését? Ha pofátlannak tartották 2010-ben a kétmillió forint feletti fizetéseket az állami cégeknél, akkor most ugyanezeknél a vállalatoknál az ötmillió forint feletti béreket minek nevezné? - tette fel a kérdést. A miniszterelnök helyett L. Simon László válaszolt, aki azt mondta: 2010-et megelőzően volt igen magas az állami vállalatok vezetőinek fizetése. A államtitkár az ÁSZ-elnökre hivatkozott, aki azt mondta: hatékonyabb lehet az állami cégek működése, ha jobban megfizetik a vezetőket. 

A szintén MSZP-s Tóth Csaba a Városliget sorsát választotta témájának. Rétvári Bence azt felelte neki: ha régen mindenki úgy gondolkodott volna, mint most a szocialisták, akkor a Városliget környékén sem a Szépművészeti Múzeum, sem az Állatkert, de még a Hősök tere sem épült volna meg. A Városligetnek mindig is része volt a kulturális funkció - mondta. 

A jobbikos Szilágyi György a sportban lévő korrupcióról interpellált. A legjobb példa erre szerinte a felcsúti, ahol 3,8 milliárd forintból egy szuperstadion épült, majd a tao-n keresztül közel 9 milliárd forint vándorolt a klub alapítványához. Rétvári Bence azt válaszolta neki: az, hogy kik kerülnek a sportegyesületek vagy a szövetségek élére, az nem a kormány döntése. Szerinte Szilágyinak annyi a baja, hogy nem Jobbikhoz kötődő politikusok vezetik a klubokat és a szövetségeket. A Jobbik másik interpellációját Apáti István mondta el, szintén a korrupcióról, méghozzá az online pénztárgépek rendszerét kialakító cégekről - Tállai András erre válaszolta azt: "az még nem korrupció, hogy egy cégnek az árbevétele egy állami jogszabály-átalakítás miatt növekszik". 

Az LMP-s Széll Bernadett azt a kérdést tette fel: hány embert kárpótoltak azok közül, akiket kirúgtak, hogy visszavegyék közmunkásként. Összesen 2303 emberről tudunk, akiknek így szüntették meg a munkaviszonyát - idézte a Belügyminisztérium adatait. Pogácsás Tibor erre a kérdésre nem válaszolt, helyette arról beszélt: jelen pillanatban nincs lehetőség arra, hogy mindenki közmunka nélkül is munkához jusson. A cél az, hogy minél többen visszakerülhessenek az elsődleges foglalkoztatásba - tette hozzá. 

Utána több törvényjavaslat bizottsági beszámolóit vitatják meg - ezekről holnap délelőtt szavaznak. Sorra fognak kerülni a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap 2011 és 2015 közti beszámolói; a kérdésről, hogy mire költötték el az államosított magán-nyugdíjpénztári befizetéseket, nemrég egy rekordrövid ülést tartottak, csak nyolc képviselő akart hozzászólni a témához. Szintén a mai programon szerepel a menekülteket szűrővizsgálatra kötelező egészségügyi törvény, valamint tőkepiaci és biztosítási szabályok vitája. Ha ezeken túljutottak, az NMHH-ra térnek át: előbb a szervezet 2014-es beszámolóját, majd a 2016-os költségvetését vitatják meg. 

Kapcsolódó: 
   Portik szerint Pintér tette zsebre a legtöbb pénzt az olajozásból (hirpress.hu
   Vajnára küldték a NAV-ot (atv.hu
   Az Átlátszó cikkére hivatkozva kezdeményeztek vagyonosodási vizsgálatot Andy Vajna ellen (atlatszo.hu
   Orbán a Jobbiknak: Hogy ízlik a zsoldoskoszt? (index.hu
   Kádár Gyula utolsó írása Erdély oláh bevándorlóiról és alsóbbrendűségi érzésből fakadó magyargyűlöletükről 
   A szabadkőművesek utasítják az EU-t: Nyissátok meg a határokat egyre több bevándorló számára(mvsz.hu
   A magyar kormány nem akarja alkalmazni a kvótákat (magyartudat.com
   Integráció? Saját családja gyilkolja meg, aki sikeresen beilleszkedne (hidfo.ru

 
Az alakváltó új miniszter, mikor minek van öltözve


Európa bedarálásának pokoli terve: szabadkőművesek parancsolták meg az illegális migránsok betelepítését?!
2015. szeptember 24. csütörtök Délhír 

Nagy port kavart az a bizalmas dokumentum, amely váratlanul napvilágot látott a horvát médiában. Az derül ki belőle, hogy a migránsok tervszerű betelepítését a szabadkőművesek rendelték el, vagy legalábbis komoly szerepet játszanak ebben a folyamatban. 


Eddig a maszonéria titkos társaságainak egyetlen tagja sem kérdőjelezte meg a dokumentum hitelességét. 
Huszonnyolc szabadkőműves nagypáholy írta alá azt a nyilatkozatot, amely Európa korlátok és szabályok nélküli betelepítését irányozza elő. 
Az aláírók között szerepel egyebek között a francia, az osztrák, a belga, a horvát, az ír, az olasz, a luxemburgi, a lengyel, a portugál stb. nagypáholy. Sőt, még Törökország női (!) nagypáholya is. 
Az említett okirat szerint a szabadkőművesek nemcsak azt várják el az európai államok vezetőitől, hogy maradéktalanul fogadják be az összes migránst, hanem ennél sokkal többet: hogy tartósan beépítsék őket társadalmaikba. 
Szembeötlő, hogy a világ szabadkőművesei és az Európai Unió legtöbb tagállamának vezetői és politikai bürokráciája között sohasem mutatkozott ekkora egység és összhang. 


A horvát média által közzétett dokumentumban a szabadkőművesek megindokolják pokoli szándékukat. Eszerint a betelepítésre azért van szükség, hogy a "nemzetek egoizmusán" végleg felülkerekedjék a "közérdek" (amelynek a meghatározása ez esetben elmaradt). 
A maszonéria páholyai követelik, hogy az összes európai határ nyitva maradjon, mert különben ismét "felélednek a nacionalizmusok Európában, márpedig az erre irányuló törekvéseket csírájukban el kell fojtani". 
David Miliband, az egyik legbefolyásosabb szabadkőműves, aki tagja a Rockefeller által létrehozott hírhedt Trilaterális Tanácsnak (nemzetek és kormányok feletti szervezet, amely a multinacionális cégek és bankok sötét, sátáni abszolút birodalmát képviseli és jelképezi) még 2007-ben kijelentette, hogy az Európai Unió a leendő világállam modelljeként kell, hogy működjön, magába foglalva a Közel-Kelet és Észak-Afrika államait. 
Miliband (akinek az öccse egyébként Nagy-Britannia külügyminisztere volt) azt is mondta, hogy az említett cél elérése érdekében, akár "puhább" vagy keményebb erőszakot is lehet alkalmazni. 
Most láthatjuk, hogyan fest mindez a gyakorlatban. 
Érdekes, hogy a Tovarniknál levő egyes horvát újságírók elmondták, ők már egy évvel ezelőtt tudták, hogy Sidnél befogadóközpont épül. 
Nagyon úgy fest, Magyarország nemcsak a közel-keleti "megélhetési" bűnözőktől és dszihadistáktól védi a hazát és Európát, hanem egyúttal a világszintű félelmetes, démoni háttérhatalomtól is. 

Dnevno.hr portál nyomán K. P. 

Kapcsolódó: 
   Megnyitották a horvát-szerb határt a menekültek előtt (euronews.com
   A szlovénok is kénytelenek voltak könnygázt használni (alfahir.hu
   Miért nem akarják megtalálni az embercsempészeket és az "Iszlám Állam" pénzelőit? (youtube.com
   ENSZ felszólítás a babamentő inkubátorok megszüntetésére (magyarno.com
   Merkel Orbánnak: "az nem lehet, hogy az emberi méltóság csak azt illeti meg, aki keresztény" (index.hu


Ha Európa kisepri a migránsokat, itt kő kövön nem marad
Káncz Csaba, 2015. október 19. Privátbankár 

Hamarosan megindulhatnak a kitoloncolások Európából. Nem tisztázottak a logisztikai részletek, de zavargások kitörése előre borítékolható. Egy vezető amerikai republikánus szerint felkelésekhez fog vezetni Merkel politikája Németországban. 


A neokonzervatív brit The Times napilap még a hónap elején kiszivárogtatott egy titkos dokumentumot, amely szerint az EU belügyminiszterei már konkrét részletekről döntöttek az Európát elárasztó menekültek és migránsok kiutasításával és kitoloncolásával kapcsolatban. Eszerint a Frontex, az EU határőrizeti szerve külön speciális egységet hoz létre a kitoloncolások gördülékeny végrehajtására. 
A nemzeti rendőrségek és igazságügyi szervek is részt vesznek az akcióban. A Frontex-akciónak elrettentő hatással kell majd lenniük azok milliók számára, akik Merkel kancellár nyári elszólása után pakolni kezdték batyujukat és Európában képzelik el a jövőjüket. 

Logisztikai rémálom 
Egyelőre teljes homály fedi azt, hogy miképpen gyűjtenék be és raknák föl a gépekre azokat, akik nem óhajtanak visszatérni. Korábbi esetek azt mutatták, hogy a milliós muszlim közösségek rendbontásokkal válaszoltak a rokonok és hittársak kiutasítására. Párizs elővárosai (banlieues) lövöldözésekig menő felfordulást láttak korábbi hasonló eseteknél. 

A kitoloncolás számlája milliárd eurós nagyságrendű lesz, amint a charter-járatok elindulnak a Nyugat-Balkán felé, de akár Törökország felé is azon migránsokkal, akik hamisan vallották magukat szírnek. Az előzetes becslések szerint félmillió migránsra a kitoloncolás várhat. Az irtózatos számlát pedig valakinek ki kell majd fizetni. Pedig ahogyan a múlt héten az Európai Bizottság elnökétől, Junckertől megtudhattuk, már most 2,3 milliárd euró hiányzik abból az összegből, amelyet a tagállamok különféle formában a migrációs válság kezelésére felajánlottak, de egyelőre nem fizettek be. 

Az év első kilenc hónapjában mindenesetre 710 000 illegális migráns lépett be az EU területére, amely több mint kétszerese a tavaly teljes évben belépett 282 000 főnek. Az Európai Unió nemrég tette közzé a Törökországnak felajánlott migrációs akciótervét, amelynek értelmében pénzügyi forrásokkal és egyéb intézkedésekkel segítené Ankarát a menekültek fogadásában és ellátásában, míg a török kormány ezért cserébe erősítené határvédelmét és javítana menekültügyi eljárásain. Ankara ugyanakkor egyelőre nem fogadta el a tervet, ráadásul Nihat Zeybekci török gazdasági miniszter úgy nyilatkozott, hogy országa bár szívesen fogadná az EU-s pénzügyi támogatást, az önmagában még nem jelentene megoldást a menekültválságra. 

A menekült-káosz az EU-ban tehát tovább tart és kevés jele van annak, hogy a tagállamok vezetői harmonizálni tudnák álláspontjukat, vagy akár kommunikációjukat a potenciális migránsok felé. Ez pedig olyan improvizált válaszokat szül, mint amilyenek Budapest, Zágráb vagy Ljubljana részéről láthatunk. 

Az amerikai republikánusok elborzadva figyelik Merkelt 
A német hírszerzés (BND) adatai szerint pedig már így is mintegy négymillió illegális migráns él az EU-ban, főként Franciaországban, Nagy Britanniában és Németországban. Németországban ráadásul a törvény bünteti azon egészségügyi dolgozókat, akik nyilvánosságra hozzák, illetve a hatóságokat értesítik arról, hogy illegális migránst kezeltek. 

Őrültségnek nevezte Merkel kancellár menekültügyi politikáját az amerikai republikánus elnökjelölt-aspiránsok népszerűségi listáját vezető Donald Trump üzletember. Trump annak a véleményének adott hangot, hogy Németországban felkelésekhez fog vezetni a több százezer idegen ember befogadása. "Én mindig azt gondoltam, hogy Merkel igazi nagy vezető" - mondta Trump, de hozzátette, hogy amit a kancellár jelenleg tesz hazájában, az "őrült dolog". 

Az USA-ban közel 12 millió illegális bevándorló él, főként mexikóiak. Hazatoloncolásuk amerikai források szerint több száz milliárd dollárba kerülhet. Trump első számú célja, hogy az illegális bevándorlást megszüntesse, lezárja a déli határt és erődítményszerű kerítést építsen mintegy 1500 kilométeren. Mindezt Mexikóval óhajtja kifizettetni. Ki akarja söpörni az országból az illegális bevándorlókat, ráadásul megváltoztatná az alkotmánynak azt az 1868 óta hatályos pontját, amely szerint az országban születettek automatikusan amerikai állampolgárok lesznek. 

Káncz Csaba jegyzete 

Kapcsolódó: 
   A bevándorlásellenes jobboldal győzött Svájcban (kuruc.info
   Egyre többen osztják a magyar kormány álláspontját (youtube.com


Oroszország megfenyegette Izraelt: Lelőjük a gépeiteket, ha még egyszer Szíria közelébe repültök
2015. október 20., kedd Al-Alam - Új Világtudat 

Az orosz légierő Szíriában működő harci gépei izraeli vadászbombázókat kényszerítettek arra, hogy változtassanak irányt, amikor megpróbáltak az arab nemzet légterébe lépni kémkedés céljából. 


Az izraeli Yedioth Ahronoth libanoni diplomáciai forrásokat idézve azt írta, hogy az esemény múlt pénteken történt, miután az orosz radarok észlelték a cionista harci gépeket, miközben próbáltak közel repülni Szíria területéhez
"Az orosz harci gépek azonnal blokkolták az izraeli vadászgépek útvonalát, miközben Akkar régió felett repültek Észak-Libanonban, és egyértelmű figyelmeztetést küldtek, hogy tüzet nyitnak rájuk, ha megsértik a szíriai légteret," - mondta a forrás. 
Az iráni HispanTV weboldala szerint az izraeli harci gépek feladata az volt, hogy kémkedjenek a Tartusz kikőtőjében dokkolt orosz hajók mozgásáról, mely 255 kilométerre északra található a szír fővárostól. 
Az izraeli vadászgépek megpróbálták "megnézni" a Latakia légibázis harci gép mozgását is, hogy felderítsék az "állítólagos libanoni Hezbollahnak történő fegyverszállítást," - számolt be az izraeli oldal. 
A forrás elmondta, hogy az izraeli hadsereg harci gépei megváltoztatták útirányukat, hogy elkerüljék a konfrontációt az orosz vadászgépekkel. 
Az orosz és az izraeli kormány nemrég kötött megállapodást, hogy elkerüljék a véletlen összecsapásokat az izraeli hadsereg és az orosz erők között, melyek Szíriában állomásoznak. 

Kapcsolódó: 
   Oroszország démonizálása a háborúhoz vezető út (transform.hu
   Putyin: Mi nem fölényeskedünk Sziriában, mi a terrorizmussal harcolunk (youtube.com
   Oroszország szállíthatja a berendezéseket és helikoptereket az egyiptomi Mistral hadihajókhoz(oroszhirek.hu
   Figyelmeztetés: migránsok százezreit eresztheti Európára Törökország, ha nincs alku (valasz.hu
   Isztambul közelében 18 terrorista képzőt működtet az ISIS (imolaoggi.it



A színlelt terroristaveszély - és Oroszország démonizálása
october 20, 2015 unz.com - Facebook 

A fősodratú médiában nemrég megjelent egy hír, azt bizonygatva, hogy az USA mindent megtesz a globális biztonság érdekében. A hír szerint az FBI és a kelet-európai hatóságok az elmúlt öt évben négy alkalommal akadályozták meg, hogy orosz kapcsolatokkal rendelkező csempészek nukleáris anyagokat adjanak el az ISIS-nek. Ezúttal Moldáviában csaptak le. 


Moldova egy csóró posztszovjet ország, nem valószínű, hogy a nagy nyugati hírközlő cégek rendszeres tudósítókat tartanának fenn ilyen isten háta mögötti országokban, ennek ellenére a hírt először nyilvánosságra hozó Associated Press interjúkat közölt az akcióban részt vevő rendőrökkel, és betekinthetett az üggyel kapcsolatos fotó-, és dokumentumanyagba is. A lefülelésnek köszönhetően a történet szerencsés véget ért. 

A sztorival ennek ellenére sincs minden rendben. Az amerikai kormány biztonsági és rendvédelmi szerveinek régi problémája a PR-dilemma. Egyrészt eltúlozzák a nemzetközi terrorizmus veszélyét, mert ezáltal újabb és újabb költségvetési-finanszírozási támogatásokat tudnak kilobbizni maguknak a Kongresszustól, másrészt a félelmetes ellenfél elleni küzdelemhez szükséges megnyerni a közvélemény támogatását is. Ugyanakkor arra is kell figyelni, hogy ne legyen a dolog túlkombinálva, ugyanis az a kép alakulhat ki a közvéleményben, hogy a "túl jó" infrastruktúrával rendelkező terroristák megléte azt sugallhatja, hogy a hírszerző ügynökségek nem végzik elég hatékonyan a munkájukat. Ezért meg kell találni a finom egyensúlyt a veszély felnagyítása, és aközött, hogy az ügynökségek mennyire hatékonyan dolgoznak a fenyegetés elhárítása céljából. 

A történet valószínűleg egy újabb kísérlet Oroszország negatív színben történő feltüntetésére, azt sugallva, hogy a posztszovjet térségben és Moldovában "virágzik a nukleáris anyagok feketepiaca". Az AP-változata azt állítja, hogy a lefoglalt anyagokat nukleáris fegyverek előállítására alkalmazták volna, ugyanakkor ennek ellentmondva a moldovai rendőrség szerint csak egy fiola radioaktív cézium került elő a csempészektől. Hol van akkor a többi? A cézium mennyisége nem volt alkalmas még egy "piszkos bomba" előállítására sem, a radioaktív céziumot amúgy is főleg orvosi és laboratóriumi alkalmazásokhoz használják. A piszkos bomba nukleáris hulladékokból, biológiai és vegyi anyagok kombinációjából áll. Halálos lehet ugyan, de ez nem ér fel egy atombomba hatásával, és technikailag sem úgy áll össze, mint egy atombomba. 

A történet lényege tehát: letartóztattak néhány pitiáner bűnözőt, akik azt állították, hogy hozzáférésük van nukleáris anyagokhoz, de azokat nem találták meg. Lehet, hogy ez az egész csak egy átverés, és a kisstílű bűnözők olyan termékre kerestek keresletet, amellyel nem is rendelkeztek? Mi értelme ennek? A riasztó szalagcímek azt sem tisztázták, mi az ISIS szerepe a történetben? A cikk nem bizonyíték arra, hogy az ISIS valójában nukleáris anyagokat akarna beszerezni, sem arra, hogy szándékukban állna támadást végrehajtani az USA területén. 

Kapcsolódó: 
   Faking the Terrorist Threat (unz.com
   Washington Toyota-flottát küldött az ellenzéknek - megérkezett az al-Kaidához (alfahir.hu