Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. augusztus 17., csütörtök

22.383 - ​Nemzeti Hírhaló: Nagy csatára készül Orbán, ezt látják külföldön


Feladó:
​​
Nemzeti Hírhaló
 
Dátum: 2017. augusztus 16. 8:05
Tárgy: Nagy csatára készül Orbán, ezt látják külföldön - 
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>


Nagy csatára készül Orbán - ezt látják külföldön
Komócsin Sándor, 2017. augusztus 14. napi.hu

A dolgok jelenlegi állása szerint a jövő évi parlamenti választások két főszereplője egy-egy nacionalista, bevándorlásellenes és alapvetően oroszbarát párt lesz Magyarországon. A Jobbik a kijózanodó Fidesz-szavazókra vadászik, miközben a magyarok Európa csúcsnacionalistái.

Magyarország ráfordul a 2018. tavaszi parlamenti választások előtti agresszív kampányra, amely a várakozások szerint a kormányzó Fidesz és a hozzá hasonlóan jobboldali Jobbik harcát hozza majd - írja a Politico. Ha a baloldali és liberális ellenzék nem fog össze, akkor a meccs két nacionalista, bevándorlásellenes és jórészt oroszbarát párt közt dől el.

A két politikai erő ellentétes irányban mozog: miközben a Fidesz olyan stílust vett fel, amely a politikai szélsőségekre jellemző, a Jobbik minden erejével igyekszik a centrum felé, hogy kormányképes erővé váljon. Ezt a változást két idézettel támasztja alá a Politico cikke, amelyekből kiderült, hogy Magyarország etnikai sokszínűségét 2010-ben Vona Gábor Jobbik-elnök, míg 2017-ben Orbán Viktor miniszterelnök utasította el.

Fidesz-recept
Orbán attól tartott a 2015-ös migrációs válság kezdete idején, hogy a jobboldal széléről érhetik támadások a súlyos helyzet miatt - árulta el a nyugati hírportálnak egy neve elhallgatását kérő, vezető Fidesz-politikus. Ezért aztán az Orbán-kormány kerítést épített Magyarország déli határán és visszautasította, hogy részt vegyen az európai menekültelosztási kvótarendszerben.

Politikailag ez bölcs döntés volt - véli az idézett politikus, minthogy kizárta a Jobbikot abból, hogy hasznot húzzon a bevándorlással kapcsolatos félelmekből. Más ügyekben nem jellemezhető szélsőjobboldali pártként a Fidesz - véli az informátor, aki szerint ez csupán egy sajátos kelet-közép-európai keverék.

Orbán igazgatja magát
A kormánypárt bírálói nem így látják. Nem veszítik szem előbbi Orbán Horthy Miklós kormányzót fényező megjegyzését (miszerint regnálásának első szakaszában rendkívül pozitív történelmi szerepet játszott), a Soros György magyar származású üzletember elleni állandó támadást (miszerint a bábokként mozgatja a független civil szervezeteket és médiát), illetve Trianon rendszerszemléletű emlegetését sem.

Orbán ahhoz igazítja politikai nézeteit, hogy miről gondolja, hogy a legnagyobb társadalmi támogatást hozhatja neki - idézi a nemzetközi portál Jeszenszky Géza történészt, az Antall-kormány külügyminiszterét. Ahogy Nyugat-ellenes, az európai szolidaritást visszautasító politikájával sok szavazót veszít középen, úgy keres a szélsőjobbról támogatókat helyettük.

Mennyire meggyőző

Eközben a Jobbik mostanában olyan általános kérdésekre koncentrál, mint a kormányzati korrupció vagy az európai bérek bevezetése. Ezzel kerüli az identitáspolitikát. Vona szerint pártja kis radikális pártból kormányképes politikai erővé vált, miközben a Fidesz extremista párttá vált, amely bármire képes a hatalom megtartása érdekében.

Úgy tűnik azonban, hogy a szavazókat még nem sikerült meggyőznie erről. Legalábbis ezt olvassa ki a közvélemény-kutatási adatokból Hunyadi Bulcsú, a Political Capital elemzője. Szerinte nincs bizonyítéka a Jobbik erősödésének, aminek az az oka, hogy még mindig az ideológiai identitása és politikai jövője körüli belső konfliktusokkal küzd. Ennek jele például, hogy a napokban egy jobbikos parlamenti képviselő azt javasolta, zárják ki a választásokból azokat, akiknek nincs általános iskolai végzettségük.

Sikeres agymosás
A Fidesz az állami média teljes és a privát kézben lévő sajtóorgánumok szinte teljes birtoklásával sikeresen formálta át a népesség többségének gondolkodását. Mindez jól látszik a független közvélemény-kutatásokban.

A Pew Research Center 38 országban végzett 2017-es felmérése azt mutatta, hogy a magyarok az iraki, szíriai és más menekültekben látják a biztonságukat fenyegető fő veszélyt, miközben 2015 nyarát leszámítva nemigen láttak ezekből az országokból érkező embereket.

Ezzel szemben Olaszországban, ahol tényleg sok a menekült, az Iszlám Állam terrorszerveztet nevezték meg a fő veszélyforrásként az emberek, a szintén nagyon sok bevándorlót fogadó Görögországban pedig a globális gazdaságot tarják a fő ellenségnek.

Nagyon nacionalisták
A Pew egyik további kutatása, amelyet egy évvel az előbbit megelőzően végeztek, arra a következtetésre jutott, hogy a magyarok nacionalistábbak, mint más európai ország lakói. Arra a kérdésre, hogy fontos-e Magyarországon születni ahhoz, hogy valaki igazán magyar legyen, 52 százalékuk válaszolt igennel.

Az olaszoknál és a lengyeleknél 42-42, a franciáknál 25, a németeknél 13 százalék volt ez az arány. Erre a kérdésre csak a görögök adtak a magyarokéhoz hasonlóan nagy arányban igen feleletet: a megkérdezettek fele szerint helyben kell születni ahhoz, hogy valaki igazán görög legyen.

Kapcsolódó:
Katasztrófa vár a nyugdíjasokraKatasztrófa vár a nyugdíjasokra (napi.hu)
A nyugdíjrendszer összeomlásának forgatókönyvét vázolja fel egy szakértő annak kapcsán, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke nyilvános vitára hívta ki Orbán Viktor miniszterelnököt. A nyugdíj belátható időn belül jelképessé válik.
Párttá alakul az IdentiteszPárttá alakul az Identitesz (mandiner.hu)
"Megmutatjuk azt a radikális nemzethűséget, ami mára kiveszett a magyar társadalomból" - mondta László Balázs, az Identitesz elnöke az Echo TV pénteki műsorában, miután bejelentette: párttá alakul a szélsőjobboldali mozgalom. "Természetesen mi mindent tudunk, de mindennek megvan a maga ideje" - mondta László Balázs az Echo TV pénteki műsorában. Úgy látszik a párttá alakulásnak épp most van itt az ideje, hiszen az Identitesz elnöke bejelentette: párttá alakul a vállaltan szélsőjobboldali mozgalom.
Így hazudik László Balázs a Rend és Igazságosság PártjárólÍgy hazudik László Balázs a Rend és Igazságosság Pártjáról (youtube.com)
A rengeteg hazugságot már kénytelenek vagyunk megcáfolni néhány bizonyítékkal a sok közül, hiszen az aljas hazugságokkal a becsületünkbe tiportak.
Mozgalom a Jobbiktól jobbra - Tyirityán Zsolt a HírTv-benMozgalom a Jobbiktól jobbra - Tyirityán Zsolt a HírTv-ben (betyarsereg.hu)
A pártalakításról Tyirityán Zsoltot, a Betyársereg vezetőjét a HírTv műsorában kérdezték.
Vona kész bocsánatot kérni a zsidóktól és a cigányoktólVona kész bocsánatot kérni a zsidóktól és a cigányoktól (hvg.hu)
Bár nagyon kedveli, mégsem hord hózentrógert, mert ez Simicska Lajos védjegye, és egy ilyen kiegészítővel nem akarja erősíteni a sztereotípiát, hogy Simicska Lajos vette meg a Jobbikot. Simicska a későbbiekben is visszatérő figurája az interjúnak, Vona például elmondta, hogy nyilvános rendezvényeken találkozott vele, és nyilvánvaló, hogy Simicska érdekelt a kormányváltásban, mint ahogy az is, hogy ennek az esélyét a Jobbikban látja.
A Momentum egyedül és saját miniszterelnök-jelölttel száll szembe OrbánnalA Momentum egyedül és saját miniszterelnök-jelölttel száll szembe Orbánnal (index.hu)
Némi vita és tépelődés után döntött a Momentum: nem fog össze, de még csak nem is tárgyal senkivel, egyedül indul a 2018-as választáson. 106 egyéni indulója és saját miniszterelnök-jelöltje is lesz, de még nem döntötték el, párton belül vagy kívül keresnek embert. Fekete-Győr András a legutóbbi küldöttgyűlésen bizalmi szavazást kért a programja mellett: a különállást és a jobbos kulturális témák felvállalását is megszavazták a momentumosok.
Megoldás egy választási párt? Interjú Török Gáborral.Megoldás egy választási párt? Interjú Török Gáborral (youtube.com)
Botka Gyurcsánnyal és a Jobbikkal nem hajlandó összefogni, az új pólus kispártjai leginkább csak egymással állnának össze, a Momentum pedig konkrétan senkivel sem szövetkezik. Miért ne jelenthetne megoldást egy választási párt? Megkérdeztük Török Gábort.
Török Gábor: Simicska, és csak ő veszélyes a FideszreTörök Gábor: Simicska, és csak ő veszélyes a Fideszre (youtube.com)
A Fidesz akkor fog megbukni, ha a saját bázisában repedések keletkeznek. Vagy valamiért egybe rendeződik az ellenzék. Erre semmilyen jel nem utal. A Fidesz bázisát az bizonytalaníthatja el, ha bizonyíték kerül elő Orbán Viktorról - vagy valami súlyos erkölcsi lépésről, vagy szakmai hibáról, vagy anyagi visszaélésről. Ilyen dolognak pedig csak Simicska Lajos lehet a birtokában. Ha valaki veszélyes lehet a Fideszre, az ő, és csakis ő - állítja Török Gábor az ATV Egyenes beszéd című műsorában.
Kiábrándult fideszeseket célozza a Pukli alapította új jobbközép pártKiábrándult fideszeseket célozza a Pukli alapította új jobbközép párt (polgarportal.hu)
Az euró bevezetéséért indít népszavazási aláírásgyűjtést egy új párt, a Polgári Világ, amelyet augusztus 4-én jegyezték be. Hogy jobban be tudják azonosítani, Pukli István egykori iskolaigazgató pártjáról van szó, azonban nem ő lesz az elnöke, hanem Keresztény Zoltán 37 éves jogász, aki Amerikában egy média-tömegkommunikáció szakot is elvégzett. Centrista jobbközép párt vagyunk, amely várja a polgári konzervatív és polgári szabadelvű magyarokat - mondta Keresztény a portálnak arról, hol is helyezné el a jobboldal-baloldal tengelyen a pártot.
Rendi országgyűlés kialakulásaRendi országgyűlés kialakulása (hu.wikipedia.org)
A rendi állam törvényhozása a rendi (ország)gyűlés volt, melyben a korábbival szemben a főurak és egyházi vezetők mellett már a magyar nemesség és a szabad királyi városok képviselői is helyet kaptak. A rendi gyűlést az uralkodó hívta össze, és jogában állt feloszlatni is. Ő terjesztette be és szentesítette a törvényeket, azokat azonban már a rendek vitatták meg. A rendi országgyűlés nem jelentett egy minden évben, folyamatosan ülésező intézményt. Az uralkodók politikai helyzettől, érdekeiktől, a rendek nyomásától függően hívtak vagy nem hívtak össze országgyűlést, sokszor évekig nem volt országgyűlés.


Az általában veszteséges állami cégek vezéreinek fizetését ötmillió forintra emelték!

Ez azonban kevés szegénykéknek, jócskán kitömték őket jutalommal is, prémiummal is. És mindez belemegy teljes összegben a nyugdíjukba!!

"A havi kétmilliós jövedelemhatár eltörlése az öregedő Fidesz-fanok miatt történhetett. Mindnek egymillió felett lesz a nyugdíja! Például a jegybank vezéreinek is ötmillióra nőtt a fizetése. Mivel Matolcsy György a jegybanki alapítványok némelyikétől is jövedelmet húz, emiatt az ő nyugdíja 3,5 millió forint körül lesz. A nyugdíjkassza beborításában ennek, és az Ukrajnába folyósított egyre több és egyre magasabb összegű nyugdíjaknak oroszlánrésze lesz.

A nyugdíjak között máris szakadék van. Nagyon sok itthon az 50 ezer körüli nyugdíjas, és megjelentek az egymillió feletti nyugdíjasok is. Az 50 ezres és az egymillió feletti nyugdíj is egységesen emelkedik, jövőre például 3 százalékkal. A 22 500 forintos nyugdíjminimum nyolc év óta nem változott. Ez bizony nagyon káros hatással van egy sor szociális juttatásra, a szociális háló nem, illetve alig működik miatta. A 22 500 forintos nyugdíjminimum emelésére nincs lehetőség, de a havi ötmilliós jövedelem folyósítására az államkasszából, arra van!" (Részlet a Nem árt tudni róla! című írásból)
SVPSZ

Kapcsolódó:
Orbán romaügyi biztosa nem segít, apjának tüzelőre se telikOrbán romaügyi biztosa nem segít, apjának tüzelőre se telik (hirtv.hu)
Mélyszegénységben él a miniszterelnök romaügyi biztosának édesapja. Idősebb Farkas Flórián Célpont című műsorunknak mondta el, hogy tüzelőre sem telik neki. Ismertté vált fiára nemigen számíthat. Ifjabb Farkas Flórián is megszavazta a Fidesz képviselőjeként az új alaptörvényt, amely kimondja, hogy a nagykorú gyermek köteles gondoskodni rászoruló szüleiről.
Nem jön a brüsszeli pénz: hatalmas költségvetési döntést hozott a kormányNem jön a brüsszeli pénz: hatalmas költségvetési döntést hozott a kormány (portfolio.hu)
Mivel idehaza gőzerővel zajlanak az EU-pályázatokhoz kapcsolódó kifizetések, de Brüsszelbe még nem küldött ki számlacsomagot kifizetés céljából a kormány, ezért likviditáshiány lépett fel egyes uniós programoknál, így összesen 700 milliárd forintos mozgástérnövelésről döntött a kormány egy minapi határozatban.
Juhász Péter megnevezte, kit tart Orbán legközelebbi strómanjainakNyolc nagyon érdekes név: Juhász Péter megnevezte, kit tart Orbán legközelebbi strómanjainak (civilhetes.net)
Juhász Péter, az Együtt elnöke tegnap kijelentette: Tavaly óta 100 milliárddal nőtt a miniszterelnök vagyona - írja a Magyar Narancs. 303 milliárd forintos láthatatlan vagyonával idén is Orbán Viktor miniszterelnök a leggazdagabb magyar, mondta Juhász, hozzátéve, hogy ez összeg még a legszigorúbban becsülve is meghaladja Csányi Sándor 260 milliárd forintos vagyonát. Az Együtt elnöke ezért felszólította Orbán Viktort, számoljon el a nyilvánosság előtt valós vagyonával.
Könyörtelen állami népirtásKönyörtelen állami népirtás (youtube.com)
HÚSZ ÉVNYI RABLÁS RÖVID TÖRTÉNETE - AVAGY MAGYARORSZÁG KIFOSZTÁSAHúsz évnyi rablás rövid története - avagy Magyarország kifosztása (internetfigyelo)
Több állami támogatást kaptak a multik az eltelt évek alatt, mint amennyi adót és járulékot befizettek az államkasszába. A nyugati pénzügyi tőke megtiltotta Antall Józsefnek, hogy az államadósságot a saját elképzelése szerint kezelje - állítja Bogár László. A közgazdász szerint hazánk - már a rendszerváltást megelőzően - egy globális és végtelenített adósságszivattyúnak, egy kifosztó szivattyúnak lett az áldozata.


Áll a bál Svájc és Izrael között: tusolni küldték a zsidó szállóvendégeket
Lovas István 2017. augusztus 15. KURIER - lovasistvan.hu

Diplomáciai botrány robbant ki Svájc és Izrael között. A közösségi médiában is áll a bál.

Ami történt: egy svájci apartment hotelben a zsidó vendégeknek címzett A4-es formátumú lapon figyelmeztették őket, hogy zuhanyozzanak a medence használata előtt.
A szöveg szó szerint:
"Zsidó vendégeinknek: kérjük zuhanyozzanak le úszás előtt és után. Ha megsértik a szabályokat, a medencét kénytelen leszek önök elől lezárni".
Egy zsidó család lefotózta a lapot és elküldte azt az izraeli Channel2 tévének.
De volt egy másik üzenet is a közösségi hűtőszekrényen:
"Zsidó vendégeinknek: A mélyhűtőt reggel 10 és 11, délután 16:30 és 17:30 között használhatják. Remélem, megértik, hogy személyzetünket nem lehet minden pillanatban zavarni."
Az ügybe bekapcsolódott az izraeli külügyminisztérium. Cipi Hotoveli helyettes külügyminiszter elítélte a feliratokat, mint "a legrosszabb fajta antiszemitizmust". Nyilatkozatban biztosította őt a berni izraeli nagykövet, miszerint a feliratokat eltávolították. Ugyanakkor követelte, hogy a svájci kormány hivatalosan ítélje el a szövegeket.
A Paradies Arosa nevű apartment szállón elmondták, semmi bajuk zsidó vendégekkel , de ki kellett tenniük a felszólítást, mert a zsidó vendégek koszos pólókban fürödtek a medencében.
A Simon Wiesenthal Központ ma a Graubündentől 150 km-re fekvő Arosában lévő ház bezárását követelte.

Kapcsolódó:
Izraeli turisták lepik el nyáron NagyváradotIzraeli turisták lepik el nyáron Nagyváradot (maszol.ro)
Közel kétezer izraeli turistára számíthat Nagyvárad, egy tel-avivi turisztikai vállakozás nagy potenciált lát a félixfürdői nyaraltatásban. A cég becslése szerint az izraeli vendégek egy üdülési szezon alatt akár 1,8 millió euró is elkölthetnek a környékbeli nyaralásukra. Júliusban érkezik az első nemzetközi repülőjárat Nagyváradra: az izraeli Meshek Wings Tour Ltd. utazási iroda szervezi az utakat, a gépek júliusban és augusztusban hetente egyszer.
Izraeli turistákat csábítanának HévízreIzraeli turistákat csábítanának Hévízre (turizmusonline.hu)
Hévízi delegáció járt január közepén Izraelben, a látogatás célja az volt, hogy Hévízre csábítsák a turistákat. Papp Gábor, Hévíz polgármestere és Kepli József János alpolgármester azzal a céllal érkezett 2017 január közepén Izraelbe, hogy feltérképezzék, Hévíz csábító úti cél lesz-e a helyi turistáknak a jövőben. A választ több mint pozitív volt - adta hírül a város polgármesteri hivatala.
Zsidók a budapesti metróbanZsidók a budapesti metróban (youtube.com)
A mozgólépcső felől éktelen ricsajozás, üvöltözés hallatszott, egyre erősebben. A peront kisvártatva megszállta egy nagyobb társaság dobokkal furulyákkal, a közelgő metró szele cibálta a hosszú pajeszokat, szakállakat. Ezek, mit sem törődve azzal, hogy ez nem a Dohány utcai Központi Kóser Táncpalota parkettja, még táncra is keltek. Egyúttal a szerelvényt betöltötte valami orrfacsaró "illat" is (büdöset tán csak nem kéne írnom, mert ez a jelző, összekötve a vallást megjelölővel, már kimeríthetne törvényi tényállást is akár.
Amiről a világ hallani sem akart: Adolf Hitler békeajánlatai 1933-tól 1939-igAmiről a világ hallani sem akart: Adolf Hitler békeajánlatai 1933-tól 1939-ig (harcunk.info)
Németország ellenségei manapság (1940) azt állítják, hogy Hitler Adolf minden idők legnagyobb békebontója. Aki minden népet rajtaütéssel és elnyomással fenyeget, s csak azért teremtette meg iszonyú háborús gépezetét, hogy köröskörül romlást és pusztulást idézzen elő. Többen szántszándékkal elhallgatnak azonban egy döntő fontosságú tényt, azt t. i., hogy ők maguk voltak azok, akik a német nép vezérét arra kényszerítették, hogy kardját vesse a mérleg serpenyőjébe.
**

Miért Európába, miért nem az arab országokba mennek a szíriai menekültek?
04/09/2015 euronews.com

Mivel a szíriai krízis egyre nagyobbra és nagyobbra duzzad, és egyre többen próbálnak meg Európába menekülni, sokakban megfogalmazódik a kérdés, miért nem a hozzájuk közelebb eső, vagy a gazdag, Perzsa-öböl menti arab országokba indulnak?

Valójában mennek oda is. A legfrisebb adatok szerint 3,8 millió szíriai menekült tartózkodik a hozzájuk közelebb eső, következő öt országban tartózkodik:
Libanon Libanon 1,1 millió regisztrált menekültnek ad otthont az UNHCR adatai szerint, ami az ország lakosságának 26 százaléka
Jordánia Jordánia 618,615 szíriai menekültet regisztrált eddig, ami megegyezik lakosságának 9,8 százalékával
Törökország 1,6 millió regisztrált menekült él náluk, ami az ország lakosságának 2,4 százaléka
Irak 225,373 menekült került ide, ami a - részben szintén az Iszlám Állam kezén lévő, konfliktusok sújtotta ország - lakosságának 0,67 százaléka
Egyiptom 142,543 regisztrált menekültet szállásolnak el, ami az ország lakosságának 0,17 százaléka
A hozzávetőleg 22 milliós Szíriában, ahol az elmúlt években nagyjából 200 ezer embert öltek meg és több mint tíz millió ember hagyta el lakhelyét ideiglenesen vagy örökre, a mai napig 10,8 millióan élnek a háború árnyékában, sürgős humanitáriánus segítségre szorulva.

Miért nem mennek a szíriai menekültek az öböl-menti arab országokba?
A szíriaiak vízum nélkül nem léphetnek be egyetlen arab ország területére sem, kivéve Algériába, Mauritániába, Szudánba és a szintén háború sújtotta Jemenbe - vagyis turistavízum, illetve munkavállalási vízum nélkül nélkül nem mehetnek az öböl-menti országokba.

Turistavízumot vagy munkavállalási vízumot kérelmezhetnek ugyan, de az eljárás sokba kerül. Egy 30 napos turistavízum pl. az Egyesült Arab Emirátusokba minimum 20.000 Ft/fő, és maximum még 30 napra lehet meghosszabbítani. Egy két éves munkavállalási vízum 620.000 Ft/fő, és csak a munkáltató, az úgynevezett "szponzor" közbenjárására adják ki. Katharban, Szaúd-Arábiában a helyzet és az árak hasonlóak. Ráadásul íratlan szabály, hogy a legtöbb ilyen ország bizonyos országokból érkezőknek nem ad ki vízumot.

Ezen kívül természetesen maguknak kell állniuk az odaútjuk költségeit, illetve az ott-tartózkodásukért is fizetniük kell, ami a fenti országok mindegyikében hatalmas összegekbe fáj.

A fent felsoroltaknál is nagyobb akadály, hogy még ha van is rá pénzük, a legtöbb szíriai menekültnek nem adnak ki vízumot az arab országokba. Vagyis, bár elméletben volna rá lehetőségük, a szíriai menekültek többsége a gyakorlatban sem kifizetni, sem megkapni nem fog soha egy ilyen vízumot. Leginkább akkor van rá esélye a menekülteknek, hogy mégis az egyik öböl-menti országba menjenek, ha már régebb óta az adott országban élnek, és csak vízumuk meghosszabbítását kérik, vagy csak belépő vízumot váltanak ki, hogy ott élő családjukat meglátogathassák.

Nem szívesen látott vendégek?
A hagyományos és a közösségi médiában is sokat beszélnek róla, hogy a Szíriához való viszonylagos közelségük és anyagi jóllétük miatt ezeknek az országoknak sokkal nagyobb részt kéne vállalniuk a menekültek fogadásából és segítéséből, mint Európának. Egyesek szerint egyenesen kötelességük volna a több mint négy éve háborútól és dzsihádista csoportok támadásától szenvedő szíriaiak befogadása, írja a BBC.

Sok olyan facebook-csoport alakult szerte Európában is, ahol szíriai vagy arab közösségek kritizálják ezeket a gazdag országokat, és azt, hogy nem fogadnak be menekülteket, de a számos, általuk a fenti országok vezetőihez intézett felhívásnak egyelőre nem nagyon volt foganatja, és nem valószínű, hogy ezeknek az országoknak a hozzáállása a közeli jövőben megváltozna.

Munkaerő tekintetében ugyanis a legtöbb öböl-menti ország azt a trendet követi, hogy olcsó és szakképzetlen munkaerőt a dél-kelet-ázsiai országokból vagy Indiából toboroz. Ezek az emberek gazdasági migránsként élnek Kuwaitban, Katharban vagy épp az Egyesült Arab Emirátusokban, általában család és saját lakás nélkül, tömegszállásokon.

Az általában nem helyi, ámde arab származású lakosok is legfeljebb középvezetői állásokat kaphatnak, Kuwaitban és Szaúd-Arábiában pedig egyenesen arra törekszenek, hogy csak helyi emberekkel töltsék be az állásokat. Azoknak, akik nem ezekben az államokban születtek, rendkívül nehéz dolguk van, ha stabil életvitelt akarnak felépíteni ott, az állampolgárság elnyerése pedig szinte a lehetetlennel határos.

Kapcsolódó:
Edward Snowden: Osama Bin LadenÉl....sok pénzt kap havonta. Ő és a sok felesége a gyerekekkel jól vannak
(derwaechter.net)
Ez is egy átverés volt, mint az ikertorony.
A terrorizmus elleni háború valódi okaMegdöbbentő videó az igazságról - A "terrorizmus elleni háború" valódi oka
(vilaghelyzete.blog)
Dr. Dahlia Wasfi beszél ebben az igazán megdöbbentő videóban az igazságról, kik állnak az Irakot, Afganisztánt, Palesztínát, Szomáliát és a Közel-Keletet megszálló erők mögött. A "terrorizmus elleni háború" valódi okairól, amit 5-10 évvel ezelőtt még bevett a világ... ma viszont egyre többen ébrednek rá a valóságra. Mekkora hatalmas hazugság a demokráciáért és a terrorizmus ellen vívott háború! Ez az agresszió fedőneve, amit kitaláltak... Nyugat-Ázsia nyersanyagainak megszerzése a cél.
Ventimiglia lakói: Már nem tudjuk ezt elviselniVentimiglia lakói: "Már nem tudjuk ezt elviselni" (lovasistvan.hu)
Ventimiglia észak-olasz város egyre inkább egy afrikai migránsváros arcát ölti. A város polgárainak most már elege lett az állapotokból és tüntettek az elviselhetetlen körülmények miatt. Sikerrel. A múlt szerdán gyülekeztek a városlakók százai a városháza körül, hogy tiltakozzanak, amiért újabb menedékházat akarnak nyitni, ezúttal kísérő nélküli tizenéves menedékkérőknek. Elmondták: invázió van és nem tudnak már szabadon mozogni sem városukban. A turizmus megszűnt.
A világtörténelem legnagyobb fordulatának küszöbén állunkA világtörténelem legnagyobb fordulatának küszöbén állunk (breitportal.hu)
Európa nagyon rövid időn belül megszűnik létezni jelen formájában. A demográfiai öngyilkosság és a muszlim bevándorlás alapjaiban formálja át a kontinens jövőjét. A történész Arnold Toynbee mondta egyszer, hogy a "civilizációkkal nem a gyilkosság, hanem az öngyilkosság végez." Mark Steyn kommentátor ezen gondolatmenetből kiindulva egy új videójában Európa hatalomátvételéről beszélt. A monológban azt elemzi, hogy Nyugat-Európa már most a halálán van a "demográfiai öngyilkosság".
Nem Soros, inkább az oroszok érdeke a menekültáradat, Magyarország keményen megfizethet az Orbán-kormány blöffjéértNem Soros, inkább az oroszok érdeke a menekültáradat, Magyarország keményen megfizethet az Orbán-kormány blöffjéért (168ora.hu)
Utasítsák el a szlovák és a magyar kormány kereseteit az úgynevezett kvótaperben. Ál­­lás­­foglalásában ezt javasolja az ügyet vizsgáló bíráknak Yves Bot, az Európai Unió Bíróságának tekintélyes főtanácsnoka. Pozsony, majd Budapest azért indított pert, mert 2015 őszén az unió Belügyminiszteri Tanácsa határozatot hozott: a tagországok százhúszezer menedékkérő kötelező átvételével segítsenek a rohamuknak leginkább kitett Olaszországnak és Görögországnak. A főtanácsnoki állásfoglalásra a magyar kormánykörök érvek helyett a már szokásos sorosozással reagáltak.
A történelem megismételheti önmagát, de most nekünk kedvezhet!A történelem megismételheti önmagát, de most nekünk kedvezhet! (hirorigo.net)
Paul Ghipiu, román eszmetörténész szerint Románia nem valamilyen külső összeesküvés miatt van elszigetelve, hanem az utóbbi 27 évben az ország élén megfordult politikusok ostobasága, műveletlensége, mohósága, bunkósága, kisszerűsége miatt. Megjegyzi, hogy a közeljövőben ismét feldarabolhatják Romániát. Az elemző szerint Romániára is ráférne egy orbánista vagy trumpista fordulat, hiszen a román politikusok képtelenek bármilyen konkrétumot elérni, és a nép sem támogatja őket, a globalista tengely agymosott eszközei, és kitartóan követik erkölcsi és identitárius feldarabolási célkitűzéseiket.
Putyin elrendelte az amerikai összeomlásra és háborús fenyegetésre való felkészüléstAnonymus új figyelmeztetése: Putyin elrendelte az amerikai összeomlásra és háborús fenyegetésre való felkészülést (alternativhirek.blog)
Mivel Trump kezéből kivette a Deep State az irányítást. Az Anonymus legfrissebb videójában arra figyelmeztet, hogy Putyin elnök elrendelte, hogy a teljes katonai "láncolat" készítse elő az amerikai támadásra adandó válaszcsapást és az orosz állampolgárok védelmét. Míg Oroszország szinte a lakosság nagy része számára az elmúlt 70 év alatt számos atombiztos búvóhelyet létesített, addig az USA nem lesz képes saját állampolgárait akkora számban megvédeni, hiszen ott többségében csak az elitet és a bennfenteseket védik ilyen esetben...
Vörös riasztást adott ki az Egyesült Államok: meneküljön, aki tudVörös riasztást adott ki az Egyesült Államok: meneküljön, aki tud (kulfoldiapro.com)
A fokozódó feszültség miatt felszólítottak minden amerikai állampolgárt, hogy olyan gyorsan hagyja el Észak-Koreát, amilyen gyorsan csak tudja... Az Egyesült Államok külügyminisztériuma felhívta az Észak-Koreában tartózkodó amerikai állampolgárok figyelmét, hogy jobban tennék, ha mihamarabb elhagynák az ázsiai országot. A felszólítás mellett azt is közölték, hogy szeptember elsejével megtiltják az amerikaiaknak, hogy Phenjanba utazzanak. A két ország között akkor mérgesedett el igazán a viszony, amikor az észak-koreai vezetés többszöri nemzetközi felszólítás ellenére sem hagyott fel a rakétakísérleteivel.