Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. augusztus 29., kedd

22.415 - Gőg és demagóg fiai: Napi abszurd: súlyosan rasszista és kirekesztő az Egri csillagok! > 2017.08.28

Napi abszurd: súlyosan rasszista és kirekesztő az Egri csillagok!

2017.08.28.

Botka, Gyurcsány vagy Karácsony Gergely fogja előbb javasolni az Egri Csillagok betiltását? Rendkívüli Parlamenti ülés december 25-én? Gárdonyi egy fasiszta szemét alak volt? Egri csillagok helyett szexkönyvet a kisdiákok kezébe?

Sajnos valós a hír: 31 év után levette a műsoráról a memphisi Orpheum mozi az Elfújta a szél című filmet, mert többen tiltakoztak annak rasszizmusa miatt.

Azt hagyjuk is, hogy a producer, David O. Selznick megtiltotta a filmben a néger kifejezés használatát. A Scarlett O`Hara dadáját alakító Hattie McDaniel volt az első afroamerikai színésznő Amerikában, akinek tehetségét - a filmben nyújtott művészi alakításáért - Oscar-díjjal ismerték el… Ezek a tények a rasszizmust kiáltókat teljesen hidegen hagyták.

Térjünk át inkább kis hazánkra! Ismerve a Soros-által mozgatott honi balliberális csürhét, a Soros-zsoldosokat, hamarosan várható, hogy valamelyik barom előáll azzal, hogy az Egri csillagok súlyosan rasszista, kirekesztő, és mélységesen bántja az ide beözönlő migráns hordákat.

A 444 című álhír szennyportál pedig egészen biztosan talál majd néhány migránst, akik sírva mesélik, hogy transzban kellett menekülniük Magyarországról, ahol ilyen elképesztően rasszista művet még az iskolában is kötelező olvasmányként oktatnak.

Végül Botka dicsőségesen be fogja jelenteni, hogy Karácsony napjára, azaz december 25-ére sikerült - teljes ellenzéki Jobbiktól a DK-ig tartó összefogással - összehívatni a Parlament rendkívüli ülését, annak érdekében, hogy az Országgyűlés törvényben mondja ki, hogy Gárdonyi Géza egy utolsó rasszista, náci szemét alak volt. Követelik emellett azt is, hogy az Egri csillagok helyett legalábbis az Illatoskert című könyv legyen a tananyag a kisdiákok számára… Bár hozzá teszik, hogy az a könyv is csak átmenetileg elfogadható, mert elfogadhatatlan módon csak heteroszexuális szexről szól...

Napi abszurd? Közel a valósághoz!