Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. augusztus 18., péntek

22.389 - Munkáspárt: ​Miért lehet egyeseknek milliós fizetése? > 2017.08.18.


Feladó: Munkáspárt Információs Iroda
Dátum: 2017. augusztus 18. 11:15
Tárgy: Munkáspárt hírlevél 2017.08.18.
Címzett: jozsef@kutasi.eu

Munkáspárt hírlevél 2017.08.18.


Európai Bérunió: ne írd alá, átvernek!

Eltűnnek „A nép nem betiltható, de a kormány leváltható" feliratú hirdetések, helyükön a béruniót népszerűsítő kampány indult. A felirat szó szerint: „Bérunió – európai polgári kezdeményezés" (https://mno.hu)

Bővebben...


​​
Miért lehet egyeseknek milliós fizetése?

Dávid Ilona MÁV-vezérigazgató havi bruttó ötmillió forintot keres, ez éves szinten hatvanmillió forintot jelent, amihez tízszázalékos prémium járul, ami hatmillió forint. A vezérigazgató-helyettesek havi bruttó 1,8–3 millió forintot keresnek, amiből év végéig 21,6–36 millió forint jön össze, a szintén tízszázalékos prémium pedig 2,1–3,6 millió forintot tesz rá. A Magyar Postánál a vezérigazgató fizetése havi bruttó ötmillió forint, A Magyar Posta külön kimutatása alapján 2016 negyedik negyedévében az összes vezető (hatvan-hetven fő) 67,3 millió forint prémiumot kapott teljesítménye után, míg a közel 30 ezer többi alkalmazott között 78,2 millió forintot osztottak szét. (https://mno.hu)

Bővebben...


Néphülyítés filmen: szíriai migráns menti meg a finn családot

Boszniában megnyílt a 23. Szarajevói Filmfesztivál. A fesztivál "A remény másik oldala" című finn filmmel nyitották meg, amely egy szíriai menekült finnországi beilleszkedését mutatja be. (http://news.xinhuanet.com)

Bővebben...


A szerb dolgozók bevásárolnak az IKEA-val

Ünnepélyes keretek között nyílt meg az Ikea áruház Belgrádban, Az ünnepélyes megnyitón jelen volt Aleksandar Vučić szerb államfő. Vučić elmondta, hogy mindenki, aki az autópályát használja el fog haladni ez mellett az áruház mellett, és látni fogják, hogy Szerbia egy normális és modern ország, amely ezen az úton fog tovább haladni. (http://www.vajma.info)

Bővebben...


Paks: hajrá Munkáspárt!

Kerezsi László a Magyar Munkáspárt jelöltje a paksi időközi polgármester-választáson –jelentette be Thürmer Gyula sajtótájékoztatón. A párt elnöke kiemelte, hogy a Magyar Munkáspárt 27 éve a dolgozó emberek, a szegények érdekeiért küzd, úgy gondolják, ez hiányzik a paksi önkormányzatból is. Azzal, hogy jelöltet állítottak, egyben jelzik, hogy támogatják a Paks II. beruházást – tette hozzá. (http://paksihirnok.hu)

Bővebben...


A nyugdíjból nem lehet megélni

A magyaroknak alig több mint harmada vonulna teljesen vissza a nyugdíjkorhatár elérése után, ám a lehetőségek jóval szűkösebbek az elképzelésekhez képest: a megromlott egészségi állapot és a munkanélküliség gyakran meggátolja az időskori aktivitást.  (https://www.vg.hu)

Bővebben...


Ismét Daniel Craig lesz James Bond

Hosszas találgatások után a 49 éves Daniel Craig megerősítette, hogy ő fogja játszani James Bond szerepét az új Bond-filmben, amely 2019-ben kerül a mozikba. (http://www.bbc.co.uk)

Bővebben...


Észak Korea nem támadja meg az USA-t

Kim Dzsongun, a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság vezetője leállította az amerikai Guam elleni rakétatámadás előkészületeit. (http://english.chosun.com)

Bővebben...


Támadás! (egyelőre csak a hadgyakorlaton)

Harry J.D. Walker amerikai tengerészgyalogos főhadnagy támadásra buzdítja századát az amerikai-dél-koreai hadgyakorlaton, amelyet Dél Koreában tartottak az amerikai és dél-koreai erők cselekvésének összehangolására. (https://www.defense.gov)

Bővebben...


Kína-Oroszország: tárgyalást atomháború helyett!

Wang Yi kínai külügyminiszter telefonbeszélgetést folytatott Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel. Síkraszálltak a Koreai félsziget nukleáris problémájának békés rendezése mellett. A két ország szoros kapcsolatban marad e kérdésben. Wang kiemelte: Oroszország és Kína kapujában megengedhetetlen a feszültség további növelése. Szükséges, hogy az USA és a KNDK is visszafogja magát. Lavrov aláhúzta: a koreai kérdés katonai megoldása elfogadhatatlan opció. (http://en.people.cn)

Bővebben...


Támogassuk a Tesco dolgozóit!

Minden második Tesco-dolgozó vállalta, hogy részt vesz az áruházláncnál megalakult sztrájkbizottság közeljövőben tervezett akciójában, amennyiben a multi cég nem teljesíti a bér- és létszámemelésről szóló követeléseket. (http://magyaridok.hu)

Bővebben...


A magyar szakszervezeti mozgalom talán utolsó esélye

Ma a munkaerő-hiány természetes módon javítja a dolgozók, a munkások egyéni és kollektív alkuhelyzetét a munkaadókkal szemben. A szakszervezetek számára ideális állapot állt elő ahhoz, hogy erőre kapjanak, megmutathassák a dolgozói érdekérvényesítés és érdekképviselet valódi szerepét és jelentőségét. Félreértés ne essék, a tőke soha nem ad magától. A tőke a profit maximalizálásában érdekelt, önérdek követő. De rá lehet kényszeríteni arra, hogy a munka, a munkások érdekeit is hajlandó legyen beszámítani, figyelembe venni. Nem a kormánytól kell várni a munkavállalói – szakszervezeti jogok megerősítését, hanem ki kell kényszeríteni azt. (http://kettosmerce.blog.hu)

Bővebben...


Az MSZP-nek csak a pénz számít, nem az emberek érdeke

A Nyugati Fény birtokába jutott az MSZP budapesti párttanácsának hétfői üléséről készült jegyzőkönyve. Az ülés egyetlen napirendi pontja a budapesti választási bizottság tagjainak megválasztása volt – ez a testület irányítja majd az MSZP budapesti kampányát. A jegyzőkönyv szerint a budapesti választási bizottság elnöke Kunhalmi Ágnes lett, a kampányfőnök Őrsi Gergely, a bizottság tagjai pedig Hatvani Csaba, Horváth Csaba, Havas Szonja, Kiss László, Lukóczki Károly és Szenteczky János. A budapesti párttanács a tagokat egyhangúlag megválasztotta. Bár Botka a neki hűségesküt tevő Tóth Józsefet erőltette Budapesten, az angyalföldi polgármester nem lett a budapesti választási bizottság elnöke, de még tagja sem. (http://nyugatifeny.hu)

Bővebben...


Ki lesz a tengerek ura?

Anyakikötőjébe, a dél-angliai Portsmouth-ba érkezett szerdán minden idők legnagyobb brit hadihajója, a HMS Queen Elizabeth, amely várhatóan 2023-ban áll teljesen hadrendbe. (http://www.royalnavy.mod.uk)

Bővebben...


Nézzünk be Mátyás király szülőházába!

Itt született Mátyás király. Az épület jelenleg a Kolozsvári Művészeti és Formatervezési Egyetem könyvtárának és egyes tantermeinek ad otthont. Az oktatási intézmény egyelőre a nyári tanítási szünet idejére tette látogathatóvá a történelmi épületet, az érdeklődők naponta 12 és 18 óra között tekinthetik meg a Mátyás-házat. (http://mti.hu)

Bővebben...


A Jobbik korlátozná a választójogot

Beledurrantott a nulláslisztbe Dúró Dóra, újrahangszerelt, örökzöld slágerrel. A demokrácia baja az, hogy túl sok a hülye, és ezért végső soron a hülyeség kormányoz. Az aktuális feldolgozásban a megoldás úgy hangzana, hogy aki nem végzett általános iskolát, attól vonjuk meg a választójogot, és akkor máris okosabb halmazt nyerünk, és a benne lévők majd nem a Fideszre fognak szavazni. Hanem gondolom, a Jobbikra. -írja Tóta W. Árpád a HVG-ben. (http://hvg.hu)

Bővebben...


Hány merénylet kell még, hogy a tőkés kormányok felébredjenek?

Terrortámadás Barcelonában, 13 halott, 100 sebesült . A tömegbe hajtó kisbusz több száz métert tett meg a forgalmas La Ramblán. A merénylő elmenekült, még keresik. A katalán rendőrség elfogott két gyanúsítottat, a sofőr nincs köztük. Az El Periodico spanyol lap szerint a CIA két hónapja figyelmeztette a spanyol hatóságokat a terrorakció lehetőségére. (http://www.elperiodico.com)

Bővebben...