Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. augusztus 28., hétfő

22.408 - ​Tudománytörténeti Vándorkiállítás 2017/18 évadjának Fejér megyei megnyitója, ​8000 Székesfehérvár, Budai út 45


Feladó: Fejér Szövetség
Dátum: 2017. augusztus 28. 0:38
Tárgy: A Tudománytörténeti Vándorkiállítás 3 megyében kezdi a 2017/18. évadot
Címzett: 


Nagy örömmel jelentjük be, hogy a Pálfi György nyugalmazott egyetemi tanár által összeállított, s a Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány gondozásában álló és többek között a Magyarok IX. Világkongresszusa és a Magyarok Világszövetsége által is ajánlott, támogatott Tudománytörténeti Vándorkiállítás ez év szeptembertől jövő év május végéig töretlenül, s ím már Fejér megyén kívül két megyében is folytatódik. Miközben a legutóbbi hírünkben ismertetett nagycenki kiállítás a Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút Zrt (GYSEV) támogatásával és a Nagycenki Iparos Kör jóvoltából szeptember 20.-ig továbbra is látogatható, a 2017/18. évad Fejér megyei megnyitójára szeptember 5-én az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán, míg a Heves megyei megnyitójára szeptember 11-én Gyöngyösön, a Kolping Házban a szerző, Pálfi György személyes előadásával kerül sor.

Ezúton hívjuk meg Önöket a
​​
Tudománytörténeti Vándorkiállítás 2017/18 évadjának
Fejér megyei megnyitójára,
2017. szeptember 5-én (kedden) 9:00 órára
az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának Központi épületének Aulájába
(
​​
8000 Székesfehérvár, Budai út 45.
)


A mintegy 330 magyarországi származású személyt és azok világra szóló szellemi alkotásait bemutató „Magyarországon született tudós elmék világraszóló eredményei" című kiállítás tartalmát Dr. Pálfi György 16 éves tudományos kutatómunkája alapján összeállított és A2 méretű tablóképekben kivitelezett és számos egyéb kiegészítő (szórólapokon terjeszthető, illetve a helyszínen egyedileg kiállítható) ismeretterjesztő anyaga alkotja.
A kiállítás szervezői elkötelezett hívei a magyarországi származású géniuszoknak és annak a történelmi küldetésnek, hogy nemzetünk felemelkedése szolgálatában a magyarországi származású elődök és a jelenben élők szellemi nagysága iránti tiszteleten keresztül növelhető az utódok önbecsülése és tenni akarása.

Dr. Pálfi György tudományos igénnyel összeállított gyűjteményének gondozására és a bemutatásban történő közreműködésre a Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítványt kérte fel, amelynek első elnöke volt.

A megnyitó menetrendje: 
  • Dr. Györök György dékán köszönti a megjelenteket a házigazda Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara nevében, majd
  • Dr. Gál Erzsébet elnök és Dr. Bódy Sándor magántanár ismerteti Pálfi György üzenetét a Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány képviseletében és végül a tárlat 2017/18. évadjának Fejér megyei sorozatát
  • Dr. Boór Ferenc, a Tudománytörténeti Vándorkiállítás ügyvivő koordinátora nyitja meg.
A Fehérvár TV tudósítása a Vándorkiállítás
2016. novemberi megnyitójáról a képre kattintva látható
A vándorkiállítás a Fejér Megyei Mérnöki Kamara támogatásával Székesfehérvárott, a Civil Központban a 2016. november 8-án 15 órakor kezdődő "20 éves a Fejér Megyei Mérnöki Kamara" ünnepsége társrendezvényeként indult útjára. A vándorkiállítás terjesztése - ugyanazzal a tartalommal, de most először - még Fejér megyén belül is párhuzamosan, több helyszínen folytatódik. Szeptember második hetében nyitjuk meg a Vörösmarty Mihály Szakiskolában a 2017/18. évad megyei második kiállítását, míg szeptember 11-én Gyöngyösön, a Kolping Házban Pálfi György előadása nyitja meg az egészen decemberig tartó és havi sűrűséggel rendezendő tudománytörténeti előadássorozattal egybekötött állandó kiállítást, míg a nagycenki kiállítás szeptember 20-án a székesfehérvári Munkácsy Mihály Általános Iskolába költözik, amelyek megnyitóiról külön-külön is nyújtunk tájékoztatást. A kiállítások minden helyszínen a fogadó intézményi rendtartás szerint meghatározott időben és térítésmentesen látogathatókA "Tudománytörténeti Vándorkiállítás" szervezőinek határozott célja és térítésmentes felajánlása továbbá, hogy minél több alap-, közép- és felsőfokú oktatási intézményben néhány hétre látogathatóvá tegyék a „Magyarországon született tudós elmék világraszóló eredményei" című kiállítás anyagát amiképpen a fiatalok, azonképpen szüleik és érdeklődő felnőttek, pedagógusok számára is. A Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány és a Fejér Szövetség tisztviselői az egyes helyszíneken a vándorkiállítás megnyitóján ugyancsak térítésmentesen vállalnak tárlatvezetést és igény szerinti kiméretben előadást. 

Előzetes jelentkezéseket a vándortárlat fogadására
A vándorkiállítás állomáshelyeinek időegyeztetését a helyi szervezők végzik.
Kapcsolat: Simon Irén, +36309693932 és Sajó Mária, +36205527370 

A vándorkiállítás történései és legfrissebb hírei az állandó hírrovatunkban olvashatók: Magyarságtudomány 

Bizalommal az ősi erényben:
Dr. Boór Ferenc elnök, társelnök, a vándorkiállítás ügyvivő koordinátora
Magyarok Világszövetsége Fejér Megyei Szervezete - Fejér Szövetség
Személyes fogadóóra előzetes bejelentkezéssel minden pénteken 17-19 óra között az Alba Mária közéleti műhelyben, Székesfehérvár, Koronázó tér 4. I. em. 
fejerszovetseg@gmail.com, www.fejerszovetseg.hu