Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. augusztus 17., csütörtök

22.385 - ​Dr. Morvai Krisztina: Meddig tarthat a magyarok elvándorlása hazájukból?


Feladó: Attila Árpád Péteri
Dátum: 2017. augusztus 17. 9:31
Tárgy: Meddig tarthat a magyarok elvándorlása hazájukból? - Morvai az EP-ben (videóval)
Címzett: 

Szeretném figyelmükbe ajánlani

​​
Dr. Morvai Krisztina egyetemi docens, büntetőjogász, európai parlamenti képviselő strasbourgi felszólalását az alábbi kiemelten fontos témában:

Meddig tarthat a magyarok elvándorlása hazájukból?

https://www.youtube.com/watch?v=gtwzSuRz91s

Meddig fog még tartani az az égető és feszítő jövedelem- illetve bérkülönbség, amely fennáll a nyugat-európai és közép- valamint kelet-európai EU-tagállamok között? - kérdezte Morvai az Európai Parlamentben.
Hogyan lehetséges, hogy a bővítési folyamat során erre nem gondoltak, illetve mégis mit gondoltak, hogy hogyan fogják megakadályozni az alacsonyabb jövedelmű országokból a magas jövedelmű országokba történő elvándorlást?
Az Európai Bizottság – meglepetésre – elfogadta a Magyarország és hét másik kelet-európai volt szocialista (kommunista) ország képviselői által indított ún. „európai béruniós" kezdeményezést, amelynek célja a bér- illetve jövedelemszakadék csökkentése.
Kezdődhet az egymillió aláírás összegyűjtése.
Ugyanakkor fájóan hiányzik az Európai Bizottság 2018-as munkaprogramjából az arra vonatkozó tevékenység, hogy hogyan kellene megváltoztatni az EU kohéziós politikáját, illetőleg milyen más szakmai és szakpolitikai ajánlásuk, javaslatuk van arra, hogy a közép-és kelet-európai régió leszakadása megszűnjön, és ezáltal vége legyen a tömeges elvándorlásnak is.