Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2018. február 9., péntek

22.817 - Munkáspárt: ​Terroristák a határon túli magyarok? > 2018.02.09.


Feladó: Munkáspárt Információs Iroda
Dátum: 2018. február 9. 15:22
Tárgy: Munkáspárt hírlevél 2018.02.09.
Címzett: jozsef@kutasi.eu

Munkáspárt 

​>​
2018.02.09.


Miért nem a nép osztja el az ország pénzét?

A Török Kommunista Párt országos akciót folytat "Erősítsük a népi alternatívát!" címmel. Semmi sem fog változni, ha marad a kapitalizmus! – üzenik az embereknek. (http://www.tkp.org.tr)

Bővebben...


Egy autó, ami nem lesz a tiéd

Kecskeméten is gyártani fogják a Mercedes-Benz péntek este Amszterdamban bemutatott új A-osztályú modelljeit. A 2012 márciusában megnyílt kecskeméti üzem volt az első Németországon kívüli Mercedes-Benz személyautó üzem, ahol 2016-ban 500 ezer jármű gördült le a gyártósorról. Eddig a B-osztály mellett a CLA és a CLA Shooting Brake készültek Kecskeméten. (http://privatbankar.hu)

Bővebben...


Kárpótlást a rendszerváltás veszteseinek!

Földényi György, a Nyugdíjasok Országos Képviseletének elnöke A szakember közölte: „egy a biztos, hogy a nyugdíjasok egyharmada a létminimum alatt él", jövedelmük nem éri el a havi 88 ezer forintot sem. (https://szakszervezetek.hu)

Bővebben...


Amerika kész atomfegyvert bevetni

Patrick Shanahan védelmi miniszterhelyettes bejelentette, hogy a kormányzat ugyan nem tervezi az amerikai stratégiai nukleáris fegyverzet növelését, de Washington atomfegyverrel válaszolhat az Egyesült Államok és szövetségesei ellen esetlegesen intézett olyan nagyobb támadásokra is, amelyeket nem atomfegyverekkel követnek el. (https://www.defense.gov)

Bővebben...


A rák elleni küzdelem nem választási kérdés!

Az MSZP-Párbeszéd országgyűlési határozati javaslatban sürget olyan kormányzati intézkedéseket, amelyekkel minden daganatos beteg hozzáférhetne a leghatékonyabb, személyre szabott terápiához. A Jobbik „full frontális támadást" indít, és minden megelőző, gyógyító eszközt be kíván vetni, hogy javítson ezen a szomorú statisztikán – mondta Lukács László jobbikos politikus. (http://www.mti.hu)

Bővebben...


Mondjunk nemet az USA, a NATO háborús terveire

Az Egyesült Államokból amerikai egységeket dobtak át Németországba. A hadgyakorlaton a 7. tábori  tüzérezred önjáró lövegei is részt vesznek. A cél a NATO keleti szárnyának megerősítése. (https://www.defense.gov)

Bővebben...


Költsünk kétszer többet az egészségügyre!

Zsebből veszik a véroxigénszint-mérőket a mentők, és sokan a saját cukormérőjüket vagy vérnyomásmérőjüket viszik be a munkához, mert a mentőautókban található műszerek, nem működnek vagy régiek. – derült ki abból a riportból, amelyet a Hír Tv Látótér című műsorában vetítettek le. (https://24.hu)

Bővebben...


Őket kell vagyonadóval sújtani.

A Waberer's 19 milliárd forintból fejleszti járműparkját, több mint 1000 - DAF, Volvo, Kögel és Schmitz gyártmányú - szállítóeszközt vesz. A bővítés a társaságnak csak a nemzetközi hosszú távú fuvarozásban futó járműparkjára vonatkozik. (https://www.autosvilag.com)

Bővebben...


Szepesi György 96 születésnapján

Szepesi György, a magyar rádiózás legendája riporterként, tudósítóként, MLSZ-elnökként, valamint sportdiplomataként testközelből figyelhette a magyar és a világfutball történéseit, mi több, sikersportágak kiváló krónikásaként része lett a hallgatók mindennapjainak. (http://www.nemzetisport.hu)

Bővebben...


Német katonák tanítják a litvánokat

Litvánia katonai reformot hajt végre. Az elmúlt négy évben 25 százalékkal növelték a hadsereg létszámát. Így a 2.8 millió lakosú országnak mintegy 20 ezer katonája van. Bevezették a 9 hónapos kötelező szolgálatot. Új fegyvereket kapnak, amire a német hadsereg képezi ki őket. (https://www.bmvg.de)

Bővebben...


Ítéljük el az amerikai atomterveket!

Paradox módon nőhet a biztonság, ha több atomfegyvert készít az Egyesült Államok, mert ezen a téren a kiegyensúlyozottság teremt stabilitást - mondta Kaló Máté Amerika-szakértő kedd reggel az M1 aktuális csatornán. A szakértőt Washingtonnak az atomfegyverek alkalmazásával kapcsolatos terveiről kérdezték. Elmondta, hogy Oroszország a nemzetközi egyezmények ellenére növelte nukleáris arzenálját, ezért lép hasonlót az Egyesült Államok. (www.mti.hu)

Bővebben...


Minőséget az elitnek, szemetet a népnek!

Az egészségügy után az oktatásban is szakmai minimumot dolgoztak ki a demokratikus pártok szakpolitikusai, az oktatási civil szervezetek közreműködésével elkészült dokumentumot hétfő délután írták alá a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szocialista Párt, a Lehet Más a Politika, az Új Kezdet, a Momentum, a Modern Magyarországért Mozgalom Párt, a Liberálisok, az Együtt és a Párbeszéd képviselői. (www.mti.hu)

Bővebben...


Ma már nem hasad tovább? De!

Két hónappal a választások előtt Hiesz György, az MSZP gyöngyösi jelöltje, Gyöngyös város polgármestere lemondott a jelöltségről és kilépett az MSZP-ből is. (www.mti.hu)

Bővebben...


Hány perc alatt érne Budapestre egy orosz rakéta?

Aki háborúra készül Oroszországgal, valójában öngyilkosságra készül. A kalinyingrádi területen lévő orosz Iskander rakéták 2 perc alatt képesek elérni Varsót, 4 perc alatt pedig Berlint. A hagyományos és atomrobbanó fejjel is ellátható rakétákat lehetetlen elfogni. (https://www.contra-magazin.com)

Bővebben...


Elitszülő elitgyereke elitiskolába jár

Budapesten számos magániskolába írathatják be a szülök a gyerekeiket, A legolcsóbb tandíj havi 40 ezer és 150 ezer között van, nem beszélve a tetemes beiratkozási díjról és egyéb kiadásokról. (https://www.penzcentrum.hu)

Bővebben...


Munkáspárt: legyen 35 órás a munkahét!

Németország gazdasága jól teljesít, azonban az IG Metall, Németország legbefolyásosabb szakszervezetének munkásai megelégelték, hogy a fizetésük alig nő. A több, olykor egész napos sztrájkok miatt megszületett az egyezség, így aki akar, az két évig választhat 28 órás munkahetet. (http://www.origo.hu)

Bővebben...


​​
Terroristák a határon túli magyarok?

Vadai Ágnes azt állítja: több ezer olyan személy van, aki magyar állampolgárrá vált, közben pedig magyar felmenője sem volt. Az egyszerűsített honosítási eljárással magyar állampolgárrá vált egymillió ember között pedig a legóvatosabb becslés szerint is ötezer terrorista, emberkereskedő és drogdíler előtt nyílt meg Európa határa – legalábbis a demokratikus Koalíció álláspontja szerint. (https://www.echotv.hu)

Bővebben...


Együtt: Harc helyett jópofizás

Mától egy hétig csak kórházi kosztot eszik Juhász Péter, az Együtt elnöke. Ezt a politikus jelentette be. A politikus az egészségügy áldatlan állapotaira szeretné ezzel felhívni a figyelmet. (https://merce.hu)

Bővebben...


Munkáspárt: A háziorvosok közalkalmazottak legyenek!

2000 és 2016 között nagyjából négyszázzal csökkent a háziorvosok száma Magyarországon. 300 tartósan betöltetlen háziorvosi praxis van Magyarországon. jelenleg 19 olyan település van, ahol 2004 óta nincs betöltve a háziorvosi praxis. (https://merce.hu)

Bővebben...


Ellenzék: hajsza a pénzért

Folyik az ellenzéki pártok egymás elleni küzdelme. (https://888.hu)

Bővebben...


Összpárti imádkozás Trump előtt

Balog Zoltán miniszter vezetésével magyar küldöttség vett részt az amerikai Nemzeti Imareggelin. A Jobbikból Staudt Gábor, az MSZP-ből Teleki László és Bárándy Gergely, a KDNP-ből pedig Vejkey Imre a delegáció tagja. (www.mti.hu)

Bővebben...


Támogatjuk a BOSCH dolgozóit!

2018. február 12-én hétfőn délelőtt kétórás sztrájkot szervez az ÉTMOSz sztrájkbizottsága Miskolcon a Robert Bosch Energy and Body System Kft.-nél, miután a munkáltató a szakszervezet által kezdeményezett kollektív munkaügyi vitában még egyeztetni sem hajlandó. (http://www.etmosz.hu)

Bővebben...


Magyarország jövője a semlegesség legyen!

Simicskó István honvédelmi miniszter búcsúztatta a Magyar Honvédség koszovói békefenntartó kontingens 18. Váltásának tagjait. A 353 fő katona március 1-től szeptember 30-ig teljesít szolgálatot Koszovóban. (https://honvedelem.hu)

Bővebben...


Aki a liberálisok szekerét tolja

Megjegyezzük, ugyancsak „baloldali" színekben szokott hasonló, a Fidesz-KDNP-nek hasznos célzattal szerepelni különféle választásokon Thürmer Gyula szélsőputyinista, kamu- „kommunista" (jelszavaiban már-már szélsőjobboldali) munkáspártocskája is. El szokott vinni egy-két tucat szavazatot. De érte nem kár. –. nyilatkozta Tamás Gáspár Miklós (www.nepszava.hu)

Bővebben...