Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2018. február 26., hétfő

22.842 - [Lapszemle] Ma Hódmezővásárhely megmutatta: a közvélemény-kutatásokat ki lehet dobni a kukába -


Feladó: Nemzeti Hírhaló
Dátum: 2018. február 26. 3:42
Tárgy: [Lapszemle] Ma Hódmezővásárhely megmutatta: a közvélemény
​ ​
-
​ ​
kutatásokat ki lehet dobni a kukába -
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>


2018 február 26.
Jelen: 99Húszmillió! Locations of visitors to this page Teljes hírlevél kérés Hírlevelek Üzenet Feliratkozás

Köszönöm a hódmezővásárhelyi polgároknak

Köszönöm a hódmezővásárhelyi polgároknak, hogy elmentek szavazni és részt vettek abban a játékban, amit úgy hívnak, hogy demokrácia. Hódmezővásárhely ma példát mutatott!

Ez reményt ad nekünk, hogy a Fidesz legyőzhető.

Legyen igazság, legyen szabadság, nemcsak Hódmezővásárhelyen, hanem az egész országban!

KÖSZÖNÖM VÁSÁRHELY! VAN REMÉNY MAGYARORSZÁG!




Ilyen csodálatosan gyönyörű dalt még nem írtak Magyarországról, mint most a jordániai keresztények hálájuk jeléül

2018. február 24. vilaghelyzete.blog

Egy csodálatosan gyönyörű dalt juttattak el hozzám az előbb Jordániából, hogy osszam meg veletek.Hiszen magyar nyelven (némi jordán akcentussal), de egy csodaszép dalt írtak Magyarországról jordániai keresztények.

Ilyen csodálatosan gyönyörű dalt még nem írtak Magyarországról, mint most a jordániai keresztények hálájuk jeléül

A kultúránkat és tájainkat dicsérő, magyar nyelven előadott mű szerzője és előadója Tomeh Jbara, a Szeretet forrása kórus vezetője, aki civil foglalkozását tekintve a Jordániai Karitász katolikus segélyszervezet egyik vezetője.
Ebben a minőségében látogatott az év elején William Shomali jordániai püspök társaságában Magyarországra, ahol beszámoltak a hazájuk és a Közel-Kelet keresztény közösségeinek helyzetéről, nehézségeiről és arról a munkáról, amivel a szíriai polgárháború és az Iszlám Állam terrorszervezet elől elmenekült keresztény családokat támogatják.


Tomeh, a felemelő dal előadó-szerzője elmondta, hogy az ihletet számára a magyar kultúra gazdagsága, az ország szépsége adta, és az az együttérző szeretet, amivel a magyarok kiállnak az üldözött, szenvedő keresztények mellett.
Közös küldetésünk a közel-keleti keresztény közösségek megmentése, a menekültek hazatérésének és megmaradásának segítése, amiért a jövőben a támogatási programok keretében együtt kívánnak dolgozni magyarok és jordániai keresztények.
Forrás: A produkció a Caritas Jordan támogatásával készült.


"Ma Hódmezővásárhely megmutatta:
a közvélemény-kutatásokat ki lehet dobni a kukába"

2018. 02. 25. Alfahír

Új időszámítás kezdődött: a Fidesz legyőzhető.

Új időszámítás kezdődött: a Fidesz legyőzhető.

"Életemben nem láttam ennyi felnőttet síni, én is azt teszem" - kezdte beszédét Dr. Márki-Zay Péter, miután kiderült, hogy legyőzte a Fidesz jelöltjét, a város alpolgármesterét, Hegedűs Zoltánt. Minden választónak - függetlenül attól, hogy kire szavazott - megköszönte a választási részvételt.
"Ma Hódmezővásárhely megmutatta, azért a víz az úr" - mondta.
"Készítettem három beszédet. Az egyiket arra, ha szégyenletesen elbukunk, a másikat arra, ha kicsit elbukunk. Ezeket most kidobjuk" - folytatta. "Eddig szavazás, ma választás volt" - kiemelte: a Hódmezővásárhelyiek 60 százaléka elment szavazni, "részt vettek egy olyan társasjátékon, amit úgy hívunk: demokrácia."
Értékelése szerint ez a választás arról szólt, hogy ma még Magyarországon van demokrácia.
Háláját fejezte ki azoknak, akik segítették kampányát, az elvégzett munkát, megköszönte a családja és ismerősei támogatását.
"A legfontosabb értékünk a család, ma Hódmezővásárhely megmutatta, hogy mi egy család vagyunk. Ma Hódmezővásárhelyért dobogott az ország szíve."
A frissen megválasztott polgármester megköszönte azoknak is, akik csak a választás miatt utaztak haza, akár külföldről, akár az ország más pontjairól, külön kiemelve egy Svájcból hazaérkező szimpatizánst.

Új időszámítás kezdődött: a Fidesz legyőzhető.

A JOBBIK FELKÉRÉSÉRE INDULT EL

Márki-Zay kiemelte: december 12-én elfogadta a Jobbik felkérését és támogatását, ezért indult el a választáson.

Mint mondta: ma Hódmezővásárhely történelmet írt.
"A Jóisten szeretete és támogatása nélkül nem sikerült volna"
Értékelése szerint a győzelem egy olyan hatalom ellen sikerült, ami ellen roppant kockázatos szembeszegülni. Egy hasonlattal élve azt mondta: egy olyan fiú ellen győztek, aki az osztályban elveszi mindenki uzsonnáját, de Vásárhely megmutatta, hogy "el tudjuk zavarni ezt az osztályt terrorizáló nagyfiút"
"Ma Hódmezővásárhely megmutatta, hogy a közvélemény-kutatásokat ki lehet dobni a kukába, és új időszámítás indult."
Szerinte 1989-es hangulat van ma a városban és az országban is.
Emlékeztetett a kormánypárti kampányra, miszerint ha nem a Fidesz nyer, "itt káosz lesz és jönnek a migránsok". De szerinte Hódmezővásárhely ma bebizonyította, hogy óriási igény van arra, hogy megszűnjön a korrupció, a lopás és a megfélemlítés.
"Mi békejobbot nyújtunk. Mi nem szeretnénk korrupciót, sem szocialistát, sem fideszest. Azt szeretnénk, hogy senki ne lopjon. Tisztességes, becsületes városban akarunk élni, ahol minden bűnnek következménye van, ahol nem lehet megalázni a közmunkásokat, ahol nem lehet bármely politikai erőt korruptnak nevezni, miközben folyamatosan kerülnek magánkézbe az ország javai."

Új időszámítás kezdődött: a Fidesz legyőzhető.
Fotó: Béli Balázs/Alfahir.hu

Értékelése szerint a Fidesz legyőzhető, mert mint mondta: a legnagyobb ellenségünk a közöny. Nem a fideszesek, a Fidesz a legyőzhető. Együtt kell legyőzni a korrupciót, a gonoszt, a megfélemlítést.
"Ha egy amatőr, de lelkes csapattal, egy fideszes városban győzni tudtunk, akkor győzni tudunk Záhonytól Hegyeshalomig. Hódmezővásárhelyen ma volt április 8."
Maradjunk meg szeretetben, egységben, ne hagyjuk, hogy ezt a kialakult egységet felbomlasszák. Mert együtt erősek vagyunk. ha megosztanak bennünket, akkor legyőzhetőek vagyunk. - zárta beszédét a frissen megválasztott polgármester.



Lázár: "Piszkos kampány győzött a tisztességes munka felett."

Lázár János ma esti sajtótájékoztatójából: "Piszkos kampány győzött a tisztességes munka felett." Továbbá: "Azt majd meglátjuk, vesztes város lesz-e Hódmezővásárhely a független jelölt győzelmével".
Pont ez a szemétláda mer ilyet mondani, aki időt, pénzt, fáradságot nem kímélve próbálta mindenféle módon lejáratni Márki-Zayt és az őt támogatókat is??!! Ráadásul még meg is zsarolja a várost azzal, hogy Hódmezővásárhely könnyen vesztes lehet azzal, hogy az ellenzék nyert.
Ez a Fidesz! :( (Facebook)

Lázár János: Piszkos kampány győzött a tisztességes munka felett



Győzött a hazúgság kampány Hódmezovasarhelyen... kommunista restauráció győzöttMikus Márton István: Szép kis hétvége...

A komnunizmus áldozatainak napján...
Győzött a hazúgság kampány Hódmezovasarhelyen... kommunista restauráció győzött... / jobbik-dk...összenőtt, ami összetartozik./
Hatalmas a sötétség...
A Sátán pedig ember jogi díjjat kapott pénteken... Mátyás születésnapján...
Az igazságos forog a sírjában...


Kapcsolódó:
Ketyeg a bomba, elképesztő tömeg szavaz HódmezővásárhelyenKetyeg a bomba, elképesztő tömeg szavaz Hódmezővásárhelyen (pestibulvar.hu)
Soha nem látott tömeg járul az urnákhoz a Hódmezővásárhelyi időközi önkormányzati választáson, ahol a közös ellenzéki jelölt, Márki-Zay Péter áll szemben a Fidesz jelöltjével. 15.00 óráig a szavazók 49,11 százaléka, pontosan 18 023 fő vett részt a szavazáson, ami nagyjából duplája az eddigi választásokon időarányosan tapasztalt részvételnek. De az is biztos, hogy mindez már most több, mint a legutóbbi szavazásokon résztvevők összlétszáma. 2014-ben összesen 13 370-en, 2012-ben 12 291-en, 2010-ben pedig 15 775-en szavaztak 19.00 óráig, tehát elmondható, hogy az eddigi rekord megdőlt.
NEM TART EREDMÉNYVÁRÓT A FIDESZ HÓDMEZŐVÁSÁRHELYENNem tart eredményvárót a Fidesz Hódmezővásárhelyen (alfahir.hu)
Hegedűs Zoltán, a Fidesz hódmezővásárhelyi polgármesterjelöltje a HírTV-nek nyilatkozva elárulta, pártja nem tart eredményváró rendezvényt a mai időközi választás estéjén. Hegedűs mindezt azzal indokolta, hogy a választást Almási István halála miatt kellett kiírni, így az egy "kegyeleti szavazás". Hogy valóban ez áll-e a döntés hátterében, kérdéses, ám legalábbis érdekes, hogy a Fidesz máskor nem szokott különösebben érzékeny lenni az ilyesmire. 2009-ben hatalmas bulival ünnepelték, hogy Páva Zsolt megnyerte azt az időközi polgármester-választást Pécsen, melyet a korábbi településvezető, Tasnádi Péter halála miatt írtak ki.
Lázár János bolondnak nevezte Márki-Zay PétertLázár János bolondnak nevezte Márki-Zay Pétert (mno.hu)
Nemrég begyújtotta a kampányrakétákat Lázár János. A Miniszterelnökséget vezető miniszter honlapján már egy ideje bepillantást enged a nappalijába is, mostanában pedig riporternek állt. Pénteken rövid interjút készített a hódmezővásárhelyi polgármester-választáson a Fidesz színeiben induló Hegedűs Zoltánnal, aki kissé megszeppenve ült a miniszter előtt. "Az ember, ha teheti, megválogatja, kivel vitatkozik" - mondta a fideszes jelölt Lázár kérdésére, hogy vajon azért nem vitázott-e Márki-Zay Péterrel, mert a függetlenként induló, de minden ellenzéki párt által támogatott ellenjelölt - a miniszter szavai szerint - "bolond", vagy mert nincs miről vitázni, avagy fél tőle.
Nézőpont: másfélszeres a kormánypártok előnye az egész ellenzékkel szembenNézőpont: másfélszeres a kormánypártok előnye az egész ellenzékkel szemben (pestisracok.hu)
Másfélszer többen szimpatizálnak a kormánypártokkal - a teljes felnőtt népesség körében 40 százalék -, mint az ellenzékkel együtt. A kutatás február 3. és 21. között készült kétezer ember megkérdezésével, a felmérés eredményei szerint a teljes népesség körében a Jobbik tábora változatlanul hét százalék, ami a ciklus legrosszabb eredménye a párt számára. Az MSZP-Párbeszéd szimpatizánsainak aránya továbbra is öt, a DK-é pedig négy, míg az Együtt és a Liberálisok tábora egy-egy százalék. Az LMP hibahatáron belül, egy százalékponttal erősödött és négy százalékon áll, a Momentummal változatlanul kettő, a Magyar Kétfarkú Kutya Párttal pedig egy százalék szimpatizál.A Nézőpont Intézet szerint a rejtőzködő szavazók között ezúttal csak két százalék a kormányellenesek aránya.
VONA: NEM SZABAD HINNI A KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁSOKNAK, A FIDESZ ÖSSZEOMLOTTVona: "Nem szabad hinni a közvélemény-kutatásoknak, a Fidesz összeomlott" (alfahir.hu)
Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje Facebook-videóban gratulált az új hódmezővásárhelyi polgármesternek, Márki-Zay Péternek, aki független indulóként a Jobbik támogatását is élvezte. A Jobbik elnöke szerint "ha Lázár János városában a Fidesz megverhető, az azt üzeni, hogy az ország minden pontján megverhető." Vona biztos benne, hogy 2018. április 8-án egy szebb Magyarországot hoznak el a választók és "véget fog érni a hazudozás, a lopás és az arrogancia korszaka." Az eredmény megmutatta, hogy nem szabad hinni a közvélemény-kutatásoknak és hogy a Fidesz összeomlott.
IRÁNYTŰ INTÉZET ELEMZŐJE: MEGFELELŐ TAKTIKÁVAL A FIDESZES BÁSTYÁK IS BEVEHETŐKIránytű Intézet elemzője: megfelelő taktikával a fideszes bástyák is bevehetők (alfahir.hu)
Magas részvételi arány mellett, egy rendkívül piszkos kampány után, Márki-Zay Péter, a teljes ellenzék által támogatott független jelölt nyerte az időközi polgármester-választást a Fidesz egyik fellegvárának számító Hódmezővásárhelyen. Az ellenzéknek hatalmas lehetőség ez a győzelem, erős lélektani hatása lesz április 8-ig. A Hódmezővásárhely székhelyű Csongrád megyei 4. számú országgyűlési egyéni választókerületben 2014-ben a jelenlegi kancelláriaminiszter, Lázár János győzött a szavazatok 43,57%-ával (aki 2002 és 2012 között vezette Hódmezővásárhelyt). A 2014-es önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje, Almási István (akinek a halála miatt tartottak most időközi választást) a voksok 61,03%-át szerezte meg.
Óriási meglepetés: az ellenzék legyőzte a Fideszt HódmezővásárhelyenÓriási meglepetés: az ellenzék legyőzte a Fideszt Hódmezővásárhelyen (index.hu)
57-41 százalékra az ellenzék által támogatott független Márki-Zay Péter nyerte a hódmezővásárhelyi polgármester-választást a Fidesz-KDNP jelöltje ellen. Erre eredményre nem lehetett számítani: Lázár János városa a Fidesz egyik fellegvárának tekinthető, a Fidesz itt mindig simán nyert eddig. Márki-Zay Péter, a teljes ellenzék által támogatott független jelölt nyerte az időközi polgármester-választást Hódmezővásárhelyen. Az MSZP, a Jobbik, a DK, az LMP, Együtt és a Momentum által támogatott jelölt minden előzetes jóslást, elemzést, kutatást megcáfolva simán legyőzte a kormánypárti alpolgármestert a Fidesz egyik fellegvárának tartott városban.
Szili Katalin fideszes fórumon kampányoltSzili Katalin fideszes fórumon kampányolt (444.hu)
Az MSZP korábbi házelnöke és köztársaságielnök-jelöltje, aki már Orbán Viktor miniszterelnöki megbízottjaként dolgozik, szombaton Pócs János jászfényszarui fórumán kampányolt a fideszes jelölt mellett. A Hír Tv beszámolója szerint Szili Katalin annyira belelendült a migránsozásba, hogy egyszer még a település nevét is eltévesztette. Az MSZP-t otthagyó Szili 2014-ben még a Társadalmi Igazságosságért nevű pártjával indult a választáson, amiről azon kívül nem lehetett sokat hallani, hogy ablakmosással és 20 év körüli lányokkal kampányolt a belvárosban.
Szili Katalin fideszes fórumon kampányoltFarkas Flórián Lázár körzetébe is elment, hogy romákkal találkozzon (hvg.hu)
Farkas Flórián megerősítette, hogy Lázár Jánost támogatja szervezete a parlamenti választásokon. Egy héttel ezelőtt több helyi romaszervezet is nyilatkozatot írt alá a Csongrád megye négyes körzetében induló Lázár támogatásáról. Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Megrengett a föld, Magyarországnak elege lettMegrengett a föld, Magyarországnak elege lett (pestibulvar.hu)
Hódmezővásárhelyen az emberek talpa alatt megremegett a föld, és eltaposták a Fideszt. Nincs kétség, Magyarországnak elege lett a fideszes oligarchák és kiskirályok uralmából, és egy időközi polgármester választáson megmutatta, itt a vége, ebből elég! Nem csak polgármester választásról szólt a szavazás, hanem Orbán nyolc évi kormányzásáról mondtak véleményt egy olyan településen, ahol eddig csak a KDNP vagy a Fidesz adott polgármestert. Márki-Zay Péter nem csak Hódmezővásárhelynek mutatott példát, de reményt adott az országnak, és feladatot az ellenzéki pártoknak. Köszönjük!
Seggre esésSeggre esés - maszatolás (kiettemeg.pestisracok.hu)
Mintha nem nyertünk volna Hódmezővásárhelyen. És egy olyan alaktól kaptunk ki, aki csak morfológiailag különbözik a hasonlóan sikeres Medgyessy Pétertől. Oké, szar volt a jelöltünk. Oké, pocsék volt a kampányunk. De ennyire egy olyan helyen nem lehet kikapni, ahol nem nyert libsi-bolsi jelölt harminc éve. Miféle önvédelmi mechanizmusaink vannak, ha nem vettük ezt észre? Rohadt nagy saller, de még időben jött. Remélem. Egy választás sosincs megnyerve, és ha valóban becsületes és titkos a választás, akkor az eredményét sem lehet megjósolni. Ja, és ennyit a diktatúráról.
Halász János: A választás tétje, hogy marad-e a határzárHalász János: A választás tétje, hogy marad-e a határzár (magyarhirlap.hu)
A szóvivő szerint a Fidesz garanciát jelent arra, hogy Magyarország magyar ország tud maradni. A Fidesz-frakció szóvivője szerint a választás tétje, hogy bevándorláspárti kormány lesz-e, amilyet az ellenzék akar, és végrehajtják a "Soros-tervet", vagy marad a Fidesz, és az garancia arra, hogy a határzár is marad, és Magyarország is magyar ország tud maradni. Halász János a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában a pénteki brüsszeli európai uniós csúcs kapcsán arról beszélt: az Európai Unió új migrációs javaslatával szemben a magyar javaslat a határvédelmet helyezné az uniós gondolkodás középpontjába, nem a kötelező elosztást.
Mikola, meg a 20 év hatalomTervezett választási csalás az 5 millió új állampolgársággal: Mikola, meg a 20 év hatalom (youtube.com)
Kikotyogta, mire kellenek a Fidesznek a határon túli magyarokEmlékszel még Mikolára? Kikotyogta, mire kellenek a Fidesznek a határon túli magyarok (+videó!) (nyugatifeny.hu)
A Fidesz már 2006-ban arról ábrándozott, hogy szavazójogot ad a határon túliaknak, hogy velük betonozza be a saját hatalmát. Mikola István egy választási nagygyűlésen óvatlanul ki is kotyogta, hogy csak hatalmi céljai vannak a Fidesznek a határon túliakkal, miközben megy az ájtatos, hazug duma a nemzetről. Nem árt emlékeztetni a Fidesz valódi törekvéseire, hogy senki ne dőljön be nekik többet.