Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2018. július 15., vasárnap

23.108 - Semmissé nyilvánította a svájci frank alapú jelzáloghitelt a horvát legfelsőbb kereskedelmi bíróság > ​2018. július 15. 8:59


Feladó: Nemzeti Hírhaló 
Dátum: 2018. július 15. 8:59
Tárgy: Semmissé nyilvánította a svájci frank alapú jelzáloghitelt a horvát legfelsőbb kereskedelmi bíróság -
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>


2018 július 15.
Jelen: 99Húszmillió! Az oldal látogatóinak helyszínei Teljes hírlevél kérés Hírlevelek Üzenet Feliratkozás

 

Felvidéki kiáltás a bebörtönzött a székely hazafiakért - Nyílt levél

2018. július 13. MVSZ.hu

Nyílt levélben kérte Tőkés László európai parlamenti képviselőt három felvidéki magyar, hogy lépjen fel Beke István és Szőcs Zoltán védelmében. Kovács Ilonka, Polgár Hajnalka, a Magyar Polgári Kör alelnöke, és Szamák Zsuzsánna, a Somorja Hangja elnöke gyors cselekvést kér, és emlékeztet arra, hogy Duray Miklóst is ki lehetett hozni annak idején a csehszlovák hatóságok vizsgálati fogságából. Alább a nyílt levél.

Nyílt levél Tőkés László európai parlamenti képviselőhöz 
Tisztelt Képviselő Úr! Aggodalommal figyeljük a székelyföldi eseményeket, a két magyar hazafi indokolatlan meghurcolását, egyúttal kéréssel fordulunk Önhöz: Kérjük tegyen meg minden megtehetőt Beke Istvánért és Szőcs Zoltánért!
Kiáltassék világgá, mint annak idején, amikor valamilyen nagy veszély fenyegetett és valamely nemzettársunk élete nagy veszélyben forgott!
Ne hagyják a két magyar fiút a börtönben szenvedni!
Annak idején Duray Miklóst is ki tudták hozni a börtönből, és a második temerini eset jogtalanul megvádoltjait is!
Minden ifjú magyar élet kincs!
Tenni kell értük! Tenni, minél előbb!
Tisztelettel és szeretettel
Kovács Ilonka (Párkány)
Mgr. Polgár Hajnalka (a Magyar Polgári Kör alelnöke)
Mgr. Szamák Zsuzsánna (a Somorja Hangja - Vox Samariae elnöke)
MVSZ Sajtószolgálat


Semmissé nyilvánította a svájci frank alapú jelzáloghitelt a horvát legfelsőbb kereskedelmi bíróság

2018. július 12. 444.hu

Semmissé nyilvánította a svájci frank alapú jelzáloghitelt a horvát legfelsőbb kereskedelmi bíróság arra hivatkozva, hogy a bankok 2004 és 2008 között nem tájékoztatták ügyfeleiket az ilyen devizahitelek magas kockázatáról - írta a Vecernji List című horvát napilap csütörtökön.

A bíróság 70 oldalon indokolta döntését, amelyet honlapján hozott nyilvánosságra. A testület elutasította a bankok fellebbezését, és helybenhagyta a frankhitelesek érdekvédelmi szervezete kollektív vádemelését a nyolc legnagyobb Horvátországban működő bank ellen.

Azzal vádolták őket, hogy tisztességtelenül alkalmazták az árfolyamzáradékot, és egyoldalúan megváltoztatták a kamatokat, amelynek következtében a hitelfelvevők törlesztőrészlete a duplájára nőtt a kiindulásinak.
2013-ban Zágrábban a kereskedelmi bíróság jogszerűtlennek ítélte mind a svájci frank alapú hitelek konstrukcióját, mind a bankok egyoldalú kamatemelését hét banknál, a nyolc érintett közül, amelyek ellen az eljárás folyt. Később a legfelsőbb kereskedelmi bíróság ezt a döntést felülbírálta, és csak a változó kamat egyoldalú megemelését ítélte jogszerűtlennek és tisztességtelennek. A döntés felülvizsgálatát kérték a bankok és a hitelesek is.
Az alkotmánybíróság 2016-ban új tárgyalást rendelt el, mert a legfelsőbb kereskedelmi bíróság megsértette a tisztességes eljáráshoz való alkotmányos jogot, amikor nem indokolta meg a devizaalapú hitelekre vonatkozó döntését. A testület most megerősítette a 2013-ban hozott elsőfokú ítéletet. A döntés szerint a perelt bankok megsértették a kollektív érdekeket és a hitelfelvevők jogait azzal, hogy nem tájékoztatták ügyfeleiket a devizahitelek magas kockázatáról, valamint semmis és tisztességtelen szerződést kötöttek ügyfeleikkel. Aláhúzták, hogy az említett pénzintézetek az akkor hatályos fogyasztóvédelmi törvénnyel ellentétesen jártak el.
Goran Aleksic és Ivan Lovrinovic parlamenti képviselő, a frankhitelesek egyesületének aktivistái, valamint Nicole Kwiatkowski ügyvéd szerdai sajtótájékoztatóján (a hivatalos közzététel előtt) elmondta: 120 ezer adós kaphatja vissza ezzel a döntéssel a hitelei után túlfizetett kamatok és a devizaárfolyam közötti különbséget.
A bankoknak több mint 10 milliárd kunát (437 milliárd forint) kell megtéríteniük ügyfeleiknek, de minden hitelesnek egyéni pert kell indítania a pénzintézetek ellen.
Ebben továbbra is segítségükre lesz az egyesület - szögezték le. A frankhitelesek érdekvédelmi szervezete a fogyasztók egyesületével közösen még 2011-ben emelt kollektív vádat a Zagrebacka Banka, a Privredna Banka, Erste Group Bank AG, a Raiffeisen Bank International AG, az Addiko Banka, az OTP Horvátország, a Splitska Banka (jelenleg az OTP tulajdona) és Szberbank ellen. Az említett intézetek habár jelezték, egyelőre nem reagáltak az ítéletre.
Kapcsolódó:
Pezsgőt bonthatnak a horvát devizahitelesekPezsgőt bonthatnak a horvát devizahitelesek
A legfelsőbb kereskedelmi bíróság semmissé nyilvánította a svájci frank alapú jelzáloghiteleket, arra hivatkozva, hogy a bankok 2004 és 2008 között nem tájékoztatták az ügyfeleiket a hitelek magas kockázatáról. Az árfolyam- és kamatváltozások miatti a túlfizetés visszajár a károsultaknak, akiknek viszont egyesével kell majd pereket indítaniuk. 120 ezer adós, 437 milliárd forintnyi kunát kaphat vissza.
Devizahitelek - Horvátország másképp csináljaDevizahitelek - Horvátország másképp csinálja (mvsz.hu)
Amint arról tegnap a Magyar Távirati Iroda hírt adott, a legfelső horvát kereskedelmi bíróság jogerős döntésével arra kötelezi a devizahiteleket árusító bankokat, hogy térítsék meg a mintegy 120 ezer érintettnek az egyoldalúan növelt kamatok és a devizaárfolyam növekedése következtében keletkezett túlfizetéseit. A legfelső horvát kereskedelmi bíróság már 2013-ban meghozta ez ügyben döntését, azonban a horvát alkotmánybíróság azt 2016-ban semmissé nyilvánította, mert nem volt kellően megindokolva, és a bíróságot új eljárás lefolytatására kötelezte. A megismételt eljárásban a horvát legfelső kereskedelmi bíróság megerősítette öt évvel korábbi határozatát, és 70 oldalas indoklást fűzött hozzá, alapvetően tisztességtelennek ítélve a bankok eljárását.
Horvát kapitány: Nincs normális stadionunk, de van szívünk és büszkeségünkHorvát kapitány: Nincs normális stadionunk, de van szívünk és büszkeségünk
Zlatko Dalic szövetségi kapitány azzal jellemezte a horvát labdarúgó-válogatott karakterét és mentalitását, hogy bár harmadik hosszabbításos mérkőzését játszotta az oroszországi világbajnokságon, egyik játékosa sem akarta, hogy lecserélje az angolok ellen végül 2-1-re megnyert szerdai elődöntőben. "Mindenki azt mondta, készen áll a folytatásra és bírja még. Pedig néhányan kisebb sérüléssel játszottak. Ez mutatja, milyen karakterek vannak a csapatban, milyen tartása és mentális ereje van ennek az együttesnek" - indokolta az 51 éves tréner, miért várt a hosszabbítás ötödik percéig az első cserével.
A BANKSZÖVETSÉG MEGTÉVESZTŐ TÁJÉKOZTATÓJAA Bankszövetség megtévesztő tájékoztatója - Patacs-Rácváros Pertársaság
A Bankszövetség 2006. január 26-án megtévesztő tájékoztatót adott ki a lakosság részére, melyben a következők hangzottak el: Kérdés: "Reálisan számolhatunk-e azzal, hogy az árfolyamkockázat miatt a devizában hitelt felvevő háztartásokat súlyos veszteségek érik? Valós-e az a félelem, hogy bekövetkezhet a forint tartós és jelentős mértékű gyengülése, s a devizában eladósodottak törlesztési terhei elviselhetetlen mértékben is megnövekedhetnek?"
Nem kell félni a devizahitelektőlBankszövetség: Nem kell félni a devizahitelektől
A Magyar Bankszövetség szerint ugyanis az euró árfolyama két éven belül várhatóan nem közelíti meg a 270-275 forintot, ahol a devizahitelek kamatelőnye megszűnik a fornthitelekéhez képest. Mivel a devizahitelek túlnyomó többsége hosszabb lejáratú hitel, a néhány napos nagyobb árfolyamingadozás a törlesztési terheket érdemben nem változtatja meg. Nem kell tehát attól félni, hogy az árfolyamkockázat miatt a devizában hitelt felvevő háztartásokat súlyos veszteségek érhetik. Az utóbbi hat évben - 2000. január elejétől 2005 decemberéig - átlagosan 252,15 forint volt az euró árfolyama, anélkül, hogy trendszerűen akár növekedett, akár csökkent volna. Az euró a 270 forintos árfolyamot az elmúlt hat évben mindössze 2003 novemberében lépte át néhány napig.
Válasz a bankszövetség főtitkáránakRóna Péter: Válasz a bankszövetség főtitkárának
Ha a bankok úgy vélik, hogy nincs vaj a fejükön, akkor nem lehet kifogásuk egy vizsgálóbizottság felállítása ellen. Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkárának a Magyar Nemzet tegnapi számában megjelent írásában (A lakáshitelekről demagógia és illúziók nélkül) a devizahitelezés gyakorlatának átvilágítását és a bankok elszámoltatását szorgalmazókat populista demagógoknak, szakmailag felkészületlen illúziókeltőknek minősíti, de a gyakorlattal kapcsolatos, az elmúlt években számos alkalommal megfogalmazott aggályok egyikére sem ad választ, konkrétumok helyett közhelyekre épít. Szerinte a bankok nem tartoznak felelősséggel, hiszen a kamatok és az árfolyamok ingadoznak, senki sem tudja megjósolni a jövőt. A megbízható és átlátható banki termék iránti igény - a főtitkár szerint - csak demagóg illúziókeltés.
5 MILLIÓS HITELBŐL 33 MILLIÓS TARTOZÁS, MAJD RENDŐRI KILAKOLTATÁS LETT5 milliós hitelből 33 milliós tartozás, majd rendőri kilakoltatás lett
Kilakoltatás lett a vége egy ötmilliós lakáshitel-tartozásnak, amit a végére 33 milliósra duzzasztottak. Így nem hagynak senkit az út szélén. Az N1TV riportjában látható, hogy a kilakoltatás jelentős rendőri erőkkel történt, így a civilek nem tudták megakadályozni a kőbányai kipakolást.
Kilakoltatás ÚjpalotánKilakoltatás Újpalotán
Orbánisztán 2018: Kilakoltatás rendőri segítséggel!Orbánisztán 2018: Kilakoltatás rendőri segítséggel! (Videó) (olkt.hu)
A rendőrségtől eljutottunk a kilakoltatást levezénylő karhatalomig. Kérjük, OSSZÁTOK, ahova csak tudjátok, had lássa, mindenki mi zajlik kicsinyke hazánkba! Egy újabb gyöngyszem Orbánisztán 2018 kilakoltatás! Kiváncsi lennék, hogy a rendőröket tényleg miért fizetjük? Ezért?
A bankszövetség nem kárpótólná a károsultakatA bankszövetség nem kárpótólná a károsultakat
Nem járna kárpótlás a Quaestor-károsultaknak a Magyar Bankszövetség szerint. A testület főtitkára a közrádióban azt mondta: az érintett ügyfelek a magasabb kamat miatt vállalták a kockázatot, a papírokon pedig szerepelt, hogy nem vonatkozik rájuk az Országos Betétbiztosítási Alap és a Befektető-védelmi Alap garanciája. Kovács Levente szerint a kártalanítást végül nem a pénzintézetek, hanem az emberek fizetik majd. A Fidesz közleményben reagált: a kormánypárt szerint a kártalanítás csak a pénzügyi szektornak jelent majd ideiglenes terhet, és a megelőlegezett összeget a bankok is visszakapják majd a zárolt vagyonokból.
Dr.Bencze Izabella-Magyarország kifosztásaDr. Bencze Izabella - Magyarország kifosztása
Amerikából dicsérik az egyedülálló magyar családpolitikátAmerikából dicsérik az egyedülálló magyar családpolitikát (888.hu)
Az amerikai népességet és családügyeket vizsgáló intézet (Institute for Family Studies) egyik munkatársa, Lyman Stone szerint a magyar népesség- és családpolitika nemcsak a tekintetben egyedülálló, hogy adókedvezményeken és juttatásokon keresztül segíti a magyar családok számára a gyermekvállalást, hanem abban is, hogy mindezt kulturális értelemben is hangsúlyozza, napirenden tartja. A tanulmányból kiderül, hogy bár Magyarország születési rátája még azért elmarad a kívánatos aránytól, azonban a fegyelmezett és gondosan megtervezett kormányzati politika képes volt ezt a számot növelni. Magyarán az utóbbi években több gyermek született, és a kormány intézkedéseinek köszönhetően így jobban is élnek a családok.
Több mint kétezer milliárd jut a családokra jövőreTöbb mint kétezer milliárd jut a családokra jövőre
A család az egyik legnagyobb nemzeti kincs, amit ápolni, védeni, gyarapítani kell - hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön egy nemzetközi konferencián, Veszprémben. Novák Katalin a vasárnapig tartó IX. Családkongresszus nyitónapján kiemelte: egész Európában alacsony a gyermekvállalási kedv, ezért különösen fontos, hogy olyan magyar modell legyen, amelynek lényege, hogy "odafigyelünk a fiatalokra, a családokra, s amelynek eredményeként megőrizzük és gyarapítjuk nemzeti kincsünket, a családot".
Félmillárdos hitelből jutottak földhöz TiborczékFélmillárdos hitelből jutottak földhöz Tiborczék
Több mint félmilliárd forintért vásárolt összesen 492 hektár állami földet Bicske és Mány térségében Tiborcz István nővérével és édesapjával közösen. A 24.huösszesítése szerint Tiborczék az 559 millió forintot banki kölcsönből fedezték. A földvásárlások miatt a miniszterelnök vejének saját nevére is került 180 milliós banki adósság. A portál megjegyzi, a Gránit Bank, amely rendszeresen finanszírozza Tiborcz és barátja, Szivek Norbert MNV-vezérigazgató milliárdos ingatlanprojektjeit, a család minden tagját ellátta földhitelekkel. Tiborczékat jelenleg 12 hitelszerződés köti a pénzintézethez. Orbán Viktor jó barátja még Tiborczéknál is nagyobb pénz fektetett be állami földekbe. Mészáros Lőrinc és a szűkebb családja, a felesége, két lányuk és fiuk együttesen 1257 hektárt vásárolt meg, ami 12 és fél városligetnyi területnek felel meg.
Mészáros Lőrinc gyerekei 2 milliárd forint közpénzt nyertek, hogy felújítsák a majki Kamalduli RemeteségetMészáros Lőrinc gyerekei 2 milliárd forint közpénzt nyertek, hogy felújítsák a majki Kamalduli Remeteséget
A Klubrádió vette észre, hogy a felcsúti székhelyű Fejér-B.Á.L. Zrt. nyerte el az Oroszlány melletti majki műemlékegyüttes, a Kamalduli Remeteség turisztikai célú fejlesztését szolgáló felújítását. Az állami tendereken felhizlalt Fejér megyei céget Mészáros Lőrinc gyerekei, Mészáros Beatrix, Mészáros Ágnes és ifj. Mészáros Lőrinc 2015-ben alapította 5,1 milliós kezdőtőkével. Az atyai szív büszkén doboghat, a világbajnok üzletemberi gének továbböröklődnek: tavaly 750 milliós osztalékot vettek ki, miután a cég megháromszorozta a bevételeit.
Márki-Zay Péter: Ha kérdez is hazudik a Fidesz?Márki-Zay Péter: Ha kérdez is hazudik a Fidesz? (zarojel.hu)
A napokban telefonon közvéleménykutatást végeznek a vásárhelyiek körében. Hogy rendszeresen felmérik a politikusok véleményét, közismert, az is sejthető, hogy csak azért nem oszlatták még fel a közgyűlést, mert a kutatások jelzik nekik, hogy ha választások lennének, nyilván veszítenének. A kutatással azonban nemcsak kérdeznek, manipulálnak is, amikor az uniós választáson való részvételemről kérdezik a vásárhelyieket - mit szólnak ahhoz, hogy Brüsszelbe készülök? Természetesen nincsenek hasonló terveim, de hogy a Fidesz (mert ki másnak van most erre pénze?) kíváncsi erre, az sokat elárul a félelmeikről.
Az ügyészség szerint teljesen normális Kósa Lajos 1300 milliárdos megbízása!Ordítasz: Az ügyészség szerint teljesen normális Kósa Lajos 1300 milliárdos megbízása!
Kósa Lajos ártatlanságához nem férhet kétség - legalábbis ez derül ki a Központi Nyomozó Ügyészség (KNYÜ) Tényi Istvánnak elküldött válaszából - írja a Magyar Nemzet. A feljelentéseiről ismert Tényi ugyanis a Kósa-megbízásokról szóló cikkeink nyomán hivatali és közokirat-hamisítás gyanújával is feljelentést tett a vádhatóságnál. Levelében emlékeztetett rá, hogy a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter közjegyző előtt vállalta, magyar államkötvényeket vásárol egy csengeri nő 1300 milliárd forint értékű örökségéből, majd a kötvényeket elhelyezi a megbízó számláján, és általános kezelési jogot is kap a számla felett.
Ki a felelős a devizahitelezésért?Ki a felelős a devizahitelezésért?
Járai: Az előző kormányok és a PSZÁF felel a devizahitelezésért. No, akkor hát ki felel a devizahitelekért? A törvény szerintük alkotmányellenes, és káros a magyar gazdaságra. Az AB-hoz és az EU-hoz fordultak. Az elképesztő ütemű devizás eladósodást lehetett volna hatékonyan korlátozni, azonban a korábbi kormányok nem akarták meghallani az aggódó hangokat. A pénzügyi stabilitásért felelős intézményeknek nem voltak megfelelő jogosítványaik arra, hogy a folyamatot lassítsák - a figyelmeztetéseik erőtlenek voltak -, a bankokat csak a rövid távú profitcélok érdekelték. A lakosságnak a mielőbbi és olcsó fogyasztás lehetősége lebegett a szeme előtt, a következményekre a jó időkben nem gondoltak.
Inkább betegen is dolgozunk, csak nehogy táppénzre kelljen menniInkább betegen is dolgozunk, csak nehogy táppénzre kelljen menni
Folyamatosan csökkent az utóbbi években azoknak a napoknak a száma, amelyeket munka nélkül töltenek a magyar dolgozók, ami elsősorban azért lehet, mert félnek táppénzre menni vagy betegszabadságot kivenni - derül ki a KSH múlt héten megjelent, Munkaidőmérleg című tanulmányából. A táppénzen és a betegszabadságon töltött napok száma ugyanakkor már sokkal inkább felelős a tendencia alakulásáért, miután 1992-ben még átlagosan 17 napot nem dolgoztak betegség miatt a munkavállalók, 2016-ban viszont már csupán 10 napot vettek ki betegség miatt.
Megduplázza a Fidesz a parlamenti fizetéseket, de csak azokatMegduplázza a Fidesz a parlamenti fizetéseket, de csak azokat
Mindenki másé változatlan marad. Gulyás Gergely frakcióvezető. Hende Csaba törvényalkotási bizottsági elnök és Répássy Róbert alelnök (mindannyian: Fidesz) aláírásával került fel a parlament honpapjára kedden az a törvényjavaslat, amelyik saját ún. életpálya-modellt hoz létre az Országgyűlés hivatalában dolgozó tisztviselők számára, akik mostanáig a normális köztisztviselői törvény hatálya alá tartoztak. A javaslat szerint a Parlament tisztviselőinek illetményalapja a KSH által közzétett két évvel korábbi nemzetgazdasági átlagos bruttó kereset lesz, 2018-ra a 2016-os összeg az irányadó, ami 263.171 Ft. Hozzávetőleg duplájára emelkedik az érintettek fizetése.
Parlamenti csata: fizetésemelés vagy süllyesztőParlamenti csata: fizetésemelés vagy süllyesztő
Első körben visszadobták az ellenzéki pártok a képviselői fizetések emeléséről szóló javaslatot. Erre a Fidesz olyan tervvel állt elő, ami leradírozta volna az ellenzéket a térképről, így kénytelenek voltak elfogadni a javaslatot. Megfojtják-e az ellenzéki pártokat, vagy sem. Ez azért volt különösen fontos a Fidesz-KDNP pártszövetség számára, mert így elérhették: ne lehessen tematizálni a közbeszédet pénzéhes fideszes honatyákat emlegetve. A kormánypárti javaslat szerint a képviselők járandósága a bruttó havi átlagfizetés háromszorosa lenne, azaz az eddigi 748 ezer forintól 948 ezer forintra nőne. A frakcióvezetők ennek a dupláját kapnák, helyetteseiket a másfélszerese illetné meg. (30%-al emelik maguknak a parlamenti képviselők a fizetésüket. Családi pótlék emelés 0%, nyugdíj emelés 1,9%)

Facebook hozzászólások:

Béla Pataki Lassan irom ..hogy a politikusok is megértsék !
Nincs normális stadionjuk? De van normális foci csapatuk és NORMÁLIS kormányuk ! Nekünk ...Sok nem normális stadionuk van de nincs normális foci csapatunk se kormányunk ! Akkor mi a jobb?
Ha.... .üres stadionok ?.alkalmatlan szivtelen focistákkal .?..kirabolt,átveret deviza kölcsönt felvevők utcára kényszeritése ?
Vagy... ?..tele lelátok nagy érdeklődés ? Szivvel lélekkel küzdő sikeres focisták ? Olyan kormány akinek a NÉP AZ ORSZÁG ÉRDEKE FONTOSABB mint a kazári bankokkal bünszövetségben való saját NÉPének KIRABLÁSA .vagyis a ...NÉPIRTÁS !
Ez a büncselekmény nemzetközileg úldözendő!
Ezért kérünk minden érintettet irja alá a peticiót és a Hágai Nezetközi Ügyészséghez a feljentést !

Orosházi Ferenc András: Lenne tanulni valónk horvát testvéreinktől! Nem csak focizni tudnak...
Semmissé nyilvánította a svájci frank alapú jelzáloghitelt a horvát legfelsőbb kereskedelmi bíróság arra hivatkozva, hogy a bankok 2004 és 2008 között nem tájékoztatták ügyfeleiket az ilyen devizahitelek magas kockázatáról - írta a Vecernji List című horvát napilap csütörtökön.
János Kovács: Valójában ezért kellett a szociknak kormányozni 2 cikluson keresztül. Minden az uzsorások terve szerint történt! Orbánék 2001-ben megírták a magyarok halálos ítéletét, majd 2002-től 2010-ig az mszp az ítélet végrehajtásának előkészítését (2004-ig) és a kivégzést (2010-ig) elvégezni. Aztán visszajött az orbánfidesz a fájdalmak "enyhítésére" és a halottak temetésére! Majd széttárt karokkal magyarázzák, ők nem tehetnek róla az elmúltnyólcév az oka mindennek.... Lásd, már 6 éve megírtam!
Izabella Király: A parlamentben a FIZETÉSÜK EMELÉSÉRŐL szavaztak a képviselők. Meggyőződésem: EZ A POLITIKAI RENDSZER (több-pártrendszer, parlamenti demokrácia, politikai váltógazdaság...) nyilvánvaló CSŐDJE. Az ország működéséhez: 1. Nincs szükség folyamatosan működő ORSZÁGGYŰLÉSRE! Elég lenne egy őszi és egy tavaszi ülésszak! 2. Nem kellenek főállású ORSZÁGGYŰLÉS KÉPVISELŐK sem! Az országgyűlési képviselőket csak KÖLTSÉGTÉRÍTÉS illesse meg!!! 3. Nincs szükség PÁRTOKRA sem! 

Civil háború közeleg: Németország csatlakozik Franciaországhoz, mindkét ország állampolgárai dühödten árasztják el az utcákat az iszlám bevándorlás ellen

2018. július 7 libertyinfonews.com

Németország most csatlakozik Franciaországhoz a hatalmas polgárháborús építkezéshez, mivel a jobboldali radikalizálódás a bevándorlási válság és a közelmúltbeli terrorista támadások következtében megszáll. Az utcai harcok most Németországban törtek ki, és a polgárok több német városban összecsaptak a rendőrséggel.

Speisa.com jelentése: A rendszeres polgárháború végéhez közeledve Németország most figyelmeztet a tömeges jobboldali radikalizálódásra a migráns válság miatt - mivel utcai harcok és összecsapások törtek ki a baloldali és a jobboldali tüntetők több német városban.

A migráns és a menekültügyi válság miatt a jobboldali szélsőségesek Németországban mozgósultak, figyelmeztet a német BfV biztonsági szolgálatokra.
- A menekültügyi válsággal kapcsolatban azt látjuk, hogy a jobboldali szélsőségesek mozgósítanak az utcákon, de a radikális baloldal is mozgósítja őket, mondja Hans-Georg Maassen, a Bundesamts für Verfassungsschutz (BfV) vezetője a német rádióhoz vasárnap.
A szélsőséges csoportok nagyobb hajlandóságot mutatnak az erőszak alkalmazására, tájékoztatja. Ez vonatkozik a jobboldali radikálisokra, a baloldali rasszizmusellenesekre (fasisztákra) és az iszlamistákra.
Szombat este a rendőrség és a katonáknak két buszot kellett megvédeniük 100 bevándorlóval és menekültekkel.

Európa "kevert-fajúvá" alakítása


A "Háttérhatalom" tervének megvalósítása folytatódik, az Európai Unió vezérkarának irányításával, a világpusztító "globális nagytőke" érdeke szerint! (A fotókon az eltervezett "új európai embertípus", és illusztrációként a világbajnok(?) "francia gall kakasok" válogatottja... (De kitehetnénk az angol, a dán, a belga, a holland, a svájci csapatok,- de akár magyar klubcsapatok képeit is!)

Az Európai Unió előképe: az 1922-es Pán-Európai Mozgalom, melynek elindítója, Coudenhove-Kalergi terve szerint, a jövő Európáját nem az Óvilág honos népei birtokolják, hanem egy fajta új ember, mely a különböző rasszok kényszerített keveredésének az eredménye. Kalergi egyértelművé teszi, hogy Európa népeit harmadik világbeli színes népekkel kell keresztezni, hogy létrejöjjön egy identitás,- etnikai hovatartozás nélküli gyökértelen és soknemzetiségű sokaság, melyen a jövőbeli hatalmi elit könnyűszerrel tudna uralkodni.
Kalergi első lépésben az európai nemzetek önrendelkezési joguktól való megfosztását hirdette, a későbbiekben ezen nemzetek "kiirtását"(!) tűzte ki célul tömeges bevándorlás(!) és etnikai szeparatista mozgalmak révén. Ahhoz, hogy Európát egy új vezető réteg akadálytalanul uralhassa, Kalergi egy feketékből, ázsiaiakból és fehérekből álló új, homogén faji keveréknépesség létrehozását hirdette. De ki lesz ezen a népességen uralkodó új elitréteg?...
A tömeges bevándorlás [migráció] egy olyan jelenség, melynek kiváltó okait a mai napig ügyesen kendőzi el a multikulturalista propaganda, mely azt tévesen elkerülhetetlen történelmi folyamatnak állítja be. A harmadik világbeli bevándorlás mesterségesen gerjesztett, melyet sokan a modern világ, a társadalmi fejlődés elkerülhetetlen velejárójaként akarnak láttatni, ez a folyamat valójában több évtizedes, tudatos tervezés eredménye, hogy kontinensünk arculata végleg megsemmisüljön.
Az ENSZ 2000. évi New-York-i tanulmánya szerint Európának 2030-ig 159 millió bevándorlóra van szüksége!...
A Pán-Európai Mozgalom legfőbb támogatói voltak: Max Warburg zsidó nagytőkés, Winston Churchill, a B'nai B'rith zsidó szervezet, Masaryk és Benes szabadkőműves cseh vezetők, az amerikai titkosszolgálat (CIA)... Legutóbbi kitüntetettjei pedig Angela Merkel, és H. van Rompuy az Európa Tanács volt elnöke.
Ha Európa nem képes megszabadulni a nemzeteink érdekei ellen dolgozó brüsszeli vezetéstől: Juncker-Merkel-Macron-féléktől, NINCS MÁS MEGOLDÁS: EU? ÍGY NEM!... El kell hagynunk az "Egyesült Liberális Diktatúrát"! Magyarországnak is ki kell lépnie, nem várhatunk addig, ameddig Nagy-Britannia tette...
Magyar Igazság és Élet Pártja MIÉP
Deli Károly, a MIÉP elnökhelyettese

Adakozott a csépai atya, Jász-Nagykun-Szolnok megyében - feljelentették


A rendőrséggel együtt vonult ki az illetékes hivatal két munkatársa a csépai plébániára.
Több lakos jelezte a hatóságnak, hogy az atya élelmiszert adományoz az éhezőknek. Ezek a tartós élelmiszerek azonban szerintük nem "biztonságosak". Talán éppen azok tették a bejelentést, akiknek jó szívvel segített az atya.

A hatóság figyelmeztetésben részesítette Antal Andrást. A plébániai ellenőrzésen semmilyen élelmiszert nem találtak, de az atyának felhívták a figyelmét arra, hogy az élelmiszer-adományozás uniós és nemzeti jogszabályoknak megfelelően élelmiszer-forgalmazásnak minősül. Élelmiszert forgalmazni azonban csak erre a célra regisztrált szervezetnek lehet, a beazonosíthatóság és nyomon követhetőség szabályait betartva.
Arra kérték az atyát, az "élelmiszer forgalmazást" adományozást jelentse be az illetékes hivatalnál, és tegye lehetővé az élelmiszer-szállítmányok ellenőrzését. Ez utóbbi igen komoly papírmunkával járna, ugyanis az atya sokszor másoktól kap - kis mennyiségű - tartós élelmiszert, éppen abból a célból, hogy ossza szét a segítséget kérő rászorulók között.
Antal András megdöbbenve értesült a történtekről, és hallgatta telefonon a hivatali dolgozók figyelmeztetését.
Ahogy fogalmazott, Isten első tette mindig a bőkezű adakozás. A parancsok, illetve az engedelmesség csak a második helyen következnek.
Ma minden a parancs betartására degradálódott. A mostani lakossági bejelentés alapja az irigység, a rosszindulatúság. A szegények napi életben maradásának ellehetetlenítésére tettek egyesek kísérletet.
Az is törvényben van rögzítve, hogy az állam a vallási közösségek irányítására, felügyeletére nem működtethet szervet és nem is hozhat létre.
Ennek ellenére a hatóság emberei azt állították, hogy ha az éhezőknek enni akarok adni, azt nem tehetem meg, ha nincs bejelentés a hivatal felé.
Szomorú! - vélekedik a diakónus, hozzátéve, az éhezők maguk mennek kérni a plébániára, nem pedig ő maga viszi el hozzájuk az élelmet, kötelezve arra őket, fogadják el és egyék meg.
A felkínált élelmiszert nem kell elvinniük - mondta az atya. Ha úgy vélik, az biztonságosan nem fogyasztható, akkor elutasíthatják. Mindenki maga dönti el, mit fogyaszt, mit eszik.
Az atya a házkutatás szabályosságát is megkérdőjelezi. Az is szerepel ugyanis az egyházi törvények között, hogy az egyházi személyek fokozott szabálysértési és büntetőjogi védelemben részesülnek.
Házkutatásra jöttek, ismeretlen - nevét nem vállaló személy bejelentésére, miszerint a szegényeknek ételt adok.
Kiszállt a hatóság, mint egy bűnözőhöz?! - ingatja fejét csalódottan az atya. A rendőrség elismerte, valóban jártak a plébánián, de ők csak közreműködtek, rendőri intézkedés, illetve rendőri intézkedésre okot adó körülmény nem volt.
Ide jutottunk ... ? Isten bocsássa meg vétkeiket ... Ámen!
A cikkben leírtakról további részletek olvashatók a Jász-Nagykun-Szolnok megyei hírportálon, ahonnan a hírt átvettük.
(Facebook)

Kapcsolódó:
Halálos paraziták érkezhetnek Európába az afrikai migránsokon keresztülHalálos paraziták érkezhetnek Európába az afrikai migránsokon keresztül
Az afrikai országokban több millió embert fertőztek meg ezek a paraziták, és a migrációnak "köszönhetően" egy nagyon komoly globális fenyegetéssel nézünk szembe. Karl Hoffmann, az Aberystwyth University parazitológiai professzora a brit The Independent című újságban írt hosszú elemzésében figyelmeztet egy olyan veszélyre, amihez nagyban hozzájárult a nyitott határok liberális gondolata. Így ugyanis olyan betegségek terjednek - sokkal könnyebben, mint korábban -, amelyek emésztési zavarokat, vakságot okozhatnak, vagy megnövelik az AIDS-fertőzés, a rák kialakulásának valószínűségét.

A pillanat, amikor ráébredsz, csak egy információkat hordozó adathalmaz vagy, amint mozogsz és élsz abban a rendszerben, mely eleve a spirituális energiád elnyeléséből tartja fent magát és te tartod életben.
BLOG: http://www.VilagHelyzete.com/