Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2018. július 15., vasárnap

23.109 - Szigeti Rózsa: ​MEG KELLETT HALNIUK, MERT EGY GONOSZ TÖRPE, LENIN, ÍGY AKARATA! > ​1918. július 16.

2018. július 15. 0:40 Rózsa Szigeti írta:

                  1918 JÚNIUS 16-RÓL 17-RE VIRRADÓ ÉJSZAKÁN EGY EGÉSZ CSALÁDOT
            GYALÁZATOS KEGYETLENSÉGGEL VÉGEZTETETT KI, - EGYETLEN PERC ALATT -
                               A VILÁG LEGALJASABB, LEGGONOSZABB GYILKOSA : LENIN   
1914 II. Miklós cár és családja

EZ A CSALÁD, A NAGY ROMANOV DINASZTIA UTOLSÓ HAJTÁSA VOLT, AKIK AZ ÉGVILÁGON SEMMIVEL NEM SZOLGÁLTAK RÁ ERRE AZ ISZONYÚ HALÁLRA, ERRE A SZÖRNYŰSÉGRE, AMI VELÜK TÖRTÉNT!

A négy Romanov lány édesanyjával

​​
MEG KELLETT HALNIUK, MERT EGY GONOSZ TÖRPE, - AKIT GENERÁCIÓKON KERESZTÜL HŐSKÉNT ÁLLÍTOTTAK BE NEKÜNK - LENIN, ÍGY AKARATA, ÉS EZT A GALÁDSÁGOT TŰZÖN, VÍZEN ÁT KERESZTÜL VITTE! MAUZÓLEUMA, - BEBALZSAMOZOTT TETEME  ELŐTT, MA IS BÉKÉSEN SÉTÁLNAK A TÖBBNYIRE MIT SEM SEJTŐ EMBEREK, AKIKET -VELÜNK EGYÜTT - ALJAS MÓDON FÉLREVEZETTEK.

1918. július 16-áról július 17-ére virradóra a bolsevikok által házi őrizetben tartott II. Nyikolaj cárt és feleségét, Alekszandra Fjodorovna cárnét, valamint öt gyermeküket, Olgát, Tatyjanát, Mariját, Anasztasziját és Alekszejt az őrök Jakov Mihajlovics Jurovszkij vezetésével agyonlőtték a jekatyerinburgi Ipatyev-házban. Az aznap éjszakai eseményeket sokáig homály fedte, mivel a holttesteket az őrök elégették és elásták a közeli erdőben. A sors furcsa fintora, hogy az első Romanov cár, I. Mihail az Ipatyev kolostorból indult el a koronázására, míg az utolsó cár, II. Nyikolaj az Ipatyev-házban halt meg.