Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2018. július 28., szombat

23.133 - ​Európa a népeké legyen, ne a fegyvergyárosoké! > Munkáspárt hírlevél 2018.07.27.


Feladó: Munkáspárt Információs Iroda
Dátum: 2018. július 27. 13:26
Tárgy: Munkáspárt hírlevél 2018.07.27.
Címzett: jozsef@kutasi.eu

Nem akarunk elvérezni Amerikáért!

Július 6-án megkezdődött a történelem legnagyobb kereskedelmi háborúja. Az USA 34 milliárd dollár vámot vetett ki kínai árukra. Kína válaszlépésként ugyancsak 34 milliárd dollár vámot rendelt amerikai árukra. Kínai szakértők szerint az USA kereskedelmi többlete növekedne, ha nem fegyverkezésre fordítaná belő erőforrásait. (http://www.bjreview.com)

Bővebben...


A szakszervezet nem számít?

A parlamentben meg sem hallgatták Kordás Lászlót, aki véleményezte volna a kormány cafeteriaelemeket sújtó adócsomagját, de nem engedték be a törvényalkotási bizottság ülésére. A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSZSZ) elnöke a bizottság előtt mondta volna el, hogy miért látja veszélyesnek a cafeteriaelemekre kirótt, megemelt adót. A kormánypárti többség viszont nem szavazta meg, hogy a szakszervezeti vezető is szót kapjon az ülésen. (https://vasasok.hu)

Bővebben...


Juncker nem érdemel tiszteletet!

Harald Vilimsky, az Osztrák Szabadságpárt (ÖVP) főtitkára nyilvánosan követelte, hogy mondjon le Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, mivel a NATO csúcsértekezletén részegen jelent meg. Juncker közölte: Több tiszteletet követelek! (https://derstandard.at)

Bővebben...


Trump zsarolja az EU-t

Az USA és az EU között meglazult a viszony. A kereskedelmi háború, a NATO jövőjéről folytatott vita jelzi, hogy a kapcsolat már nem a régi, mintha az USA magára hagyná az EU-t. (http://europe.chinadaily.com.cn)

Bővebben...


Pásztó: Hajrá Munkáspárt!

Augusztus 12-én időközi önkormányzati választást tartanak a Nógrád megyei Pásztón. A Munkáspárt három jelölttel indul: Juhász Gábor, Kecskés Károlyné, Nagy Attila Tibor. (www.valasztas.hu)

Bővebben...


Európa a népeké legyen, ne a fegyvergyárosoké!

Frank-Walter Steinmeier német államelnök szerint a legutóbbi NATO-csúcs óta világos, hogy vitát kell kezdeni arról, hogyan erősíthető meg a szövetség európai szárnya, és nem az a döntő, hogy a tagállamok bruttó hazai termékük 2 százalékát katonai kiadásokra fordítsák, hanem az, hogy az Európai Unió tagállamai mit tartanak a saját védelmük fenntartása szempontjából szükségesnek. (https://www.hirek.sk)

Bővebben...


Káosz a Nagykörúton: stadiont tudunk építeni, villamospályát meg nem?

Erre senki nem számított: elszabadult a pokol a Nagykörúton a villamospálya átépítése miatt. A buszoknak félig az úttesten alvó részeg emberek, a buszsáv határára telepített éttermi teraszok és az úthibák között kell szlalomozniuk, miközben a szabálytalanul biciklizők és a tilosban parkoló autók, turistabuszok, áruszállítók okozta vészhelyzeteket is ki kell védeniük - hívja fel a figyelmet közleményében a BKV-nál működő Egységes Közlekedési Szakszervezet. (www.napi.hu)

Bővebben...


Paks: Szarka Sándort az önkormányzatba!

Szeptember 2-án Paks városában időközi egyéni választókerületi képviselő választást tartanak. Eddig két jelölt indulását hagyta jóvá a választási bizottság. A Fidesz-KDNP jelöltje Ulbert Sándor. A Magyar Munkáspárt jelöltje Szarka Sándor. (www.valasztas.hu)

Bővebben...


Meg akarsz halni? Mobilozz vezetés közben!

Európa-szerte egyre több halálos balesetet okoznak telefonozó sofőrök - mondta Szűts Zoltán médiakutató. Évente többször történik, a legutóbb pénteken volt a közösségi médiában élőben közvetített baleset, a sofőr figyelmét elvonta a videózás, a négy román utas közül ketten meghaltak - fűzte hozzá. (www.mti.hu)

Bővebben...


Széleskörű összefogást, határozott küzdelmet!

Az országgyűlés július 20-án szavazta meg, hogy a SZÉP-kártya marad az egyetlen kedvező adózású cafeteria-elem, csak az annak három alszámlájára utalt támogatás minősül kedvezményes közteher-fizetés mellett adható béren kívüli juttatásnak. Így például megszűnik az eddig készpénzben kifizethető 100 ezer forintos juttatás kedvezménye is. Nem adják fel, az ősszel kikényszerítik a cafeteria-rendszer szétverésének visszavonását – mondta a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke, Kordás László. Az érdekvédő szerint demonstrációkat és helyi akciókat is szerveznek. Céljuk, hogy a kormány az év végéig rendelettel módosítsa a most elfogadott szabályozást. (https://szakszervezetek.hu)

Bővebben...


De ki akarna itt elvenni a gazdagoktól?

A pénzügyminiszer szerint a bérek emelkedése a következő évben is megmarad, semmilyen jel nem utal ennek az ellenkezőjére. Kiemelte: a gazdasági növekedésből mindenkinek éreznie kell, hogy neki is jut valami. A cafeteria-rendszer átalakításával kapcsolatban elmondta, hogy a béren felüli juttatások nem szűnnek meg, csupán szűkítik azt a kört, amire igénybe lehet venni. (http://demokrata.hu)

Bővebben...


Megy a dollár Porosenko zsebébe

Az Egyesült Államok újabb 200 millió dollár katonai segélyt ad Ukrajnának. 2014 óta már 1 milliárd katonai segély ment Kijevbe. (www.defense.gov)

Bővebben...


MÁV-jövő: csak zavar a sok utas

A MÁV 2260 személyszállító járművel rendelkezik, 175 ezer ülőhellyel, a kocsik átlagos életkora 35 év, a legidősebbek 50 évnél is öregebbek - árulta el a Világgazdaság kérdésére a vasúttársaság. 2012 óta folyamatosan újítják fel a régi kocsikat, és 90 új kocsit is rendeltek. Terveik szerint 2035-ig megoldják, hogy a WC-k tartalma ne a sínek közé hulljon. (https://www.portfolio.hu)

Bővebben...


Képesek beteg politikusok megegyezésre?

Mi nem bízunk Oroszországban, nem bízunk és sohasem fogunk bízni az orosz elnökben, Putyinban. Az oroszok sohasem lesznek a barátaink. – jelentette ki Nikki Haley, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. (http://www1.cbn.com)

Bővebben...


Késelés a trolin: mikor lép végre a kormány?

Szombat délután késsel támadt egy utas a 70-es troli vezetőjére, mert az szóvá tette, hogy dohányzik, ezért felszólította a férfit, szálljon le. Az utas kést rántott, de a sofőrnek sikerült kezével elhárítani a szúrást, viszont így is sérülést. A Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete ismét kezdeményezi, hogy jogilag erősebb státuszba helyezzék a jelenleg közfeladatot ellátó besorolású sofőröket. (www.magyarnarancs.hu)

Bővebben...


Akar-e Áder a jó király lenni?

A parlament múlt pénteken elfogadta az adótörvények módosításáról szóló, a cafetéria rendszerét is érintő, legalább kétmillió munkavállaló számára kedvezőtlen törvényjavaslatot. A Magyar Szakszervezeti Szövetség ezzel kapcsolatban nyílt levelében arra kéri a köztársasági elnököt, hogy azt az alaptörvényben biztosított jogkörével élve küldje vissza megfontolásra az Országgyűlésnek. (https://szakszervezetek.hu)

Bővebben...


Búcsúzunk Szepesi Györgytől

Kilencvenhat éves korában szerdára virradóra elhunyt Szepesi György legendás rádiós. (www.mti.hu)

Bővebben...


Koszovóban nem a magyar hazát kell védeni!

Hamarosan Koszovóba utazik a Magyar Honvédség (MH) KFOR kontingens 19. váltása, a katonákat, családtagjaik jelenlétében, ünnepségen búcsúztatták el szerdán a debreceni Kossuth laktanyában. (www.mti.hu)

Bővebben...


Jó filmek nélkül nem lehet a nemzeti tudatot erősíteni

Röstellnivaló, ami filmügyben történik, hiszen a világ minden országában készülnek jobbnál jobb történelmi filmek, ám Magyarországon ezzel még adós a filmszakma– nyilatkozta korábban a Magyar Időknek Bán János író, a népszerű Hunyadi-regénysorozat szerzője, aki szerint a magyar államnak határozott, tudatos megrendelőként kell fellépnie a kiemelt nemzeti ügynek számító történelmi filmek, televíziós sorozatok területén. (https://pestisracok.hu)

Bővebben...


Balmazújváros: Dobány László rendet akar a város életében

Közeledik augusztus 12-e, amikor Balmazújváros lakosai polgármestert választanak. Négyen indulnak: Dobány László, a Magyar Munkáspárt jelöltje, Csige Sándor, Hegedűs Péter és Nagy Tamás független. (www.valasztas.hu)

Bővebben...


Milyen a jó sárgadinnye?

Könnyen felismerhető az érett sárgadinnye arról, hogy a bibepont, amely a szárral szemközti oldalon található, már kissé puha. Az érettség egyik legjobb jele, hogy a szár könnyen és maradéktalanul elválik a gyümölcstől. Ez azt jelenti, hogy ha a boltban vásárolunk dinnyét, és a gyümölcsön rajta van a szár egy darabkája, akkor az még biztosan nem érett. A legjobb ízűek a közepes méretű dinnyék, érdemes azonban megszagolgatni a gyümölcsöt mielőtt megvásároljuk, az érett dinnyének ugyanis kellemes, édes illata van. (https://www.agrarszektor.hu)

Bővebben...


Kína: mindenkinek jól kell járnia!

A nemzetközi közösség új útelágazáshoz érkezett. – jelentette ki Hszi Csin-ping kínai elnök a BRICS-országok csúcstalálkozóján. Választanunk kell: együttműködés vagy konfrontáció, nyitottság a világra vagy elzárkózás, kölcsönös előnyök vagy a más kárából gazdagodás politikája között. (http://www.xinhuanet.com)

Bővebben...


Szakítás helyett új házasság: egyezkedik az USA és az EU

Új szakasz kezdődik Washington és az Európai Unió kapcsolatában - jelentette ki szerdán Donald Trump amerikai elnök az Európai Bizottság (EB) elnökével, Jean-Claude Junckerrel tartott találkozója után. Trump közölte: megállapodott az Európai Bizottság elnökével abban, hogy együttműködnek az ipari termékek vámmentességének kidolgozásában és a nem autóipari termékeket érintő szubvenciók eltörlésében. Megkezdik a tárgyalásokat az európai acélárukra és alumíniumtermékekre kivetett amerikai vámok, valamint a megtorlásként az Európai Unió által amerikai portékákra kivetett tarifák ügyében. A tárgyalások ideje alatt egyik fél sem vet ki új vámokat, így az Európából az Egyesült Államokba exportált gépjárművek után nem kell külön illetéket fizetni. (www.mti.hu)

Bővebben...


XV. kerület: a Munkáspárt nem vesz részt az emberek becsapásában

Németh Angéla jelenlegi alpolgármester is indul a szeptember 30-i időközi polgármester-választáson a főváros XV. kerületében. A Rászorulókat Támogatók Egyesülete (RATE), illetve a Szolidaritás Mozgalom jelöltjeként indul a kerületvezetői posztért. Ugyanakkor kinyilvánította támogatását a Demokratikus Koalíció (DK), az MSZP, a Párbeszéd és a Liberálisok. Az LMP még döntötte el, hogy indít-e önálló jelöltet, illetve információik szerint a Jobbiknak nem lesz jelöltje az időközi választáson. (http://mandiner.hu)

Bővebben...


Észak Korea gesztust gyakorol

A Fehér Ház bejelentette csütörtökön: a koreai háborúban elesett amerikai katonák földi maradványai úton vannak Észak-Koreából a dél-koreai Osan amerikai légitámaszpontra. Észak-Korea ezzel megtette az elesettek repatriálásának első fontos lépését - szögezte le a Fehér Ház a közleményben. 55 katona maradványait szállítják haza. (www.mti.hu)

Bővebben...


Együtt a német hadsereggel?

Dr. Böröndi Gábor vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének koordinációs helyettese német-magyar katonai felső vezetői munkaértekezleten fogadta Erhard Bühler altábornagyot, a Bundeswehr tervezési igazgatóját az MH Béketámogató Kiképző Központban július 26-án, csütörtökön. (www.honvedelem.hu)

Bővebben...