Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. május 13., vasárnap

14.819 - Nemzeti Erőforrás Minisztérium > 286,5 millió forint támogatást kapnak a szabadtéri és nemzetiségi színházak

Feladó: Nemzeti Erőforrás Minisztérium
Dátum: 2012. május 11. 12:18
Tárgy: A NEFMI 19. heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A NEFMI 19. heti hírlevele 2012-05-11
Tisztelt Címzett!

Hírlevelünkben közöljük várható, aktuális heti eseményeinket, illetve egy összefoglalót legfontosabb múlt heti híreinkből. Legfrissebb pályázati kiírásainkat listázhatja a Pályázatokra és Álláspályázatokra kattintva, és megtekintheti egyeztetés alatt álló jogszabálytervezeteinket is.

Időszak: 2012. május 5-11.
Átvette kinevezését Balog Zoltán

Szerdán, az államfői feladat- és hatásköröket gyakorló Kövér László házelnök – a miniszterelnök javaslatára – kinevezte Balog Zoltánt az emberi erőforrások miniszterévé.

A Nemzeti Erőforrás Minisztériumot jövő hétfőtől nevezik át Emberi Erőforrás Minisztériumává és az eddigi társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárként dolgozó Balog Zoltán kinevezése is akkortól hatályos.

125 éves a szervezett mentés Magyarországon

Az évforduló alkalmából a Parlament felsőházi termében tartottak ünnepi ülést.

Újabb előrelépések az alapellátásban

A NEFMI Egészségügyért Felelős Államtitkársága Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár és Beneda Attila kabinetfőnök vezetésével tegnap széleskörű konzultáció-sorozatot kezdett az alapellátás területének további fejlesztéséről. A minisztériumban tartott tanácskozáson a háziorvosláshoz kapcsolódó szakmai szervezetek, érdekképviseletek és köztestületek vettek részt.

Szócska Miklós: a következő két évben jelentős fejlesztések várhatóak az elektronikus egészségügyben

A következő két évben mintegy 10 milliárd forintos uniós forrás révén jelentős fejlesztések várhatóak az elektronikus egészségügyben - nyilatkozta az egészségügyi államtitkár az MTI-nek.

Lezárult a fertődi Esterházy-kastély fejlesztésének első üteme

Dr. Zumbok Ferenc kormánybiztos jelenlétében május 9-én ünnepélyesen lezárult a fertődi Esterházy-kastély turisztikai fejlesztésének első üteme. A 1,56 milliárd forintos forrásból, az Új Széchenyi Terv keretében megvalósult rekonstrukciónak köszönhetően Eszterháza építészeti és művészeti örökségével ismét a magyar és az európai kultúra egyik ékkövévé vált.

Szőcs Géza: a Concerto zenekar érték, amit meg kell őrizni

Tudatosítani kell, hogy kik azok a „mesterek”, akik a nemzet jó hírnevét gyarapítják – fogalmazott Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár keddi sajtótájékoztatóján, ahol Keller Andrással, a Concerto Budapest művészeti vezetőjével a Végh Sándor-emlékestről és a Concerto Budapest anyagi helyzetéről tájékoztattak.

286,5 millió forint támogatást kapnak a szabadtéri és nemzetiségi színházak

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter május 3-án meghozott döntése alapján Magyarország nyolc szabadtéri és hét nemzetiségi színháza összesen 286,5 millió forint pályázati támogatást kap a 2012-es évre.

Célegyenesben az új Nemzeti alaptanterv

A Nemzeti alaptanterv (NAT) a nemzeti köznevelési törvény után a második legfontosabb dokumentum, amely a vállalt határidőn belül készült el – hangsúlyozta Hoffmann Rózsa keddi sajtótájékoztatóján, Budapesten.

2012. májusi érettségi írásbeli feladatok és javítási-értékelési útmutatók

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a feladatsorok a javítási-értékelési útmutatókkal együtt, a vizsgát követő napon kerülnek fel az oldalra - a reggel 8 órakor kezdődő vizsgák esetében a kérdéses vizsga másnapján reggel 8 órakor, a 14 órakor kezdődő vizsgák esetében az adott vizsgát követő nap 14 órakor.

Rendben megkezdődtek az angol érettségi vizsgák

Rendben megkezdődtek az angol írásbeli vizsgák a középiskolákban csütörtök reggel 8 órakor közép- és emelt szinten egyaránt, rendkívüli eseményről nem érkezett bejelentés.

Ma történelemből érettségiznek

Ma reggel nyolc órakor országszerte rendben megkezdődtek a történelem írásbeli érettségi vizsgák. Rendkívüli eseményről sem az Oktatásért Felelős Államtitkársághoz, sem az Oktatási Hivatalhoz, sem pedig a kormányhivatalokhoz nem érkezett bejelentés.

Rendben megkezdődött a matematika írásbeli érettségi vizsga

A mai napon a matematika érettségi írásbelik országszerte rendben megkezdődtek. Rendkívüli eseményről sem az Oktatásért Felelős Államtitkársághoz, sem az Oktatási Hivatalhoz, sem a kormányhivatalokhoz nem érkezett bejelentés.

Rendben megkezdődött a magyar nyelv és irodalom, valamint a magyar mint idegen nyelv írásbeli érettségi vizsga

Hétfőn reggel nyolc órakor valamennyi helyszínen rendben megkezdődtek az írásbeli érettségi vizsgák. Magyar nyelv és irodalom vizsgatárgyból középszinten 1.208 helyszínen, emelt szinten 43 helyszínen valamint magyar mint idegen nyelvből középszinten 59 helyszínen zajlanak az írásbeli vizsgák.

Brüsszelben megnyílt a „Magyar sportolók - Sportoló magyarok Európa közepén” című kiállítás

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportpolitikáért felelős államtitkára nyitotta meg a „Magyar sportolók - Sportoló magyarok Európa közepén” című kiállítást, amely mától Magyarország Brüsszeli Nagykövetségén tekinthető meg. A Magyar Sportmúzeum tárlatának nyitórendezvényén részt vett a nagykövetség konzulja, Lengyel Zita is.

Vasárnap ünnepelték a Magyar Sportot

Több mint száz éve, 1875. május 6-én rendezte a Magyar Athletikai Club (MAC) a kontinens első szabadtéri sportversenyét Budapesten. Ennek emlékére az első Orbán-kormány 2000. május 2-án hozott határozata alapján ezen a napon tartják a Magyar Sport Napját.

Kiállítás nyílt a magyar sporteseményekről Rómában

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportpolitikáért felelős államtitkára nyitotta meg az „Események-relikviák-reflexiók” címmel rendezett, a magyar sporttörténet nevezetes eseményeit és világhírű magyar sportolók relikviáit bemutató kortárs művészeti kiállítást Rómában.

Gyermekvédelmi lakásalapot hoz létre a kormány

Gyermekvédelmi lakásalapot hoz létre a kormány - jelentette be a szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár csütörtökön a II. ÁGOTA Országos Gyermekvédelmi Konferencián, Szegeden.

Jogszabálytervezetek

A kölcsönzött kulturális javak különleges védelméről szóló törvény

Az egyes egészségbiztosítási tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló kormány-előterjesztés tervezete

Pályázat

Pályázati felhívás - Közoktatási megállapodás 2012

Pályázati felhívás pedagógusok számára tanulmányúton és továbbképzésen való részvételre a jeruzsálemi Jad Vasem Intézetben

Istvánmező rehabilitációs, városépítészeti ötletpályázati felhívás