Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. május 13., vasárnap

14.821 - Ünnepi mise a Pilisben a csíksomlyóival egy időben


Ünnepi mise a Pilisben a csíksomlyóival egy időben 
2012. május 10. 13:49 Hunhír.info 

A távolság miatt sokan nem tudnak elzarándokolni Magyarországról Csíksomlyóra, hogy ezekben a sorsdöntő időkben erős hittel együtt kérjük Szűzanya áldását édes hazánkra. Ezért a Pilis hegy sziklái közt, a pilisszántói Boldogasszony kegyelmével, a csíksomlyói misével egy időben, irántuk való tiszteletünket kifejezve szintén misét tartanak - értesült a Hunhír.info. 

A keresztényi nemzet összetartozásának évszázados történelmi zarándokhelyén Csíksomlyón május 26-án szombaton, 12 óra 30 perckor, a Somlyó hegy nyergében ünnepi misét mutatnak be. A keresztaljak sora népesíti be ilyenkor a hegyoldalt, ahová erdélyi testvéreink hálaimát érkeznek mondani a Szűzanyának megmaradásukért. 

Vágyaink ellenére, a távolság miatt sokan nem tudnak elzarándokolni Magyarországról Csíksomlyóra, hogy ezekben a sorsdöntő időkben erős hittel együtt kérjük Szűzanya áldását édes hazánkra. Ezért itt a Pilis hegy sziklái közt, a pilisszántói Boldogasszony kegyelmével, a csíksomlyói misével egy időben, irántuk való tiszteletünket kifejezve szintén misét tartunk, 
az időeltolódás miatt, az itteni idő szerint 11 óra 30 perckor. 

A szántói misét Vértesaljai László jezsuita atya mutatja be, a mise tiszteletét Pitti Katalin énekművész Szűzmáriás imaénekeivel szolgálja. Hasonlóan a Somlyóhegyhez, az itteni keresztaljak a Pilishegy lábánál induló, és kápolnához vezető Csillagösvényen érkeznek a misére imával, énekléssel - közölte Szőnyi József, a Pilisszántóért Egyesület elnöke. Hozzáette: ezen a misén Pünkösd Szentlelke árasztja el világosságával népünket, együtt imádkozunk a Szent Korona és Szent István szellemében édes hazánk tisztább erkölcsű jövőjéért, az Istentől eltávolodott világ gyógyulásáért! 

A terveik szerint a két mise bevezetéseként a Pilis hegy oldalában kihangosítják Csíksomlyó Pilisszántónak szóló üzenetét. 

"Így rövidül meg a 700 km. távolság testvéri ölelés közelségére, így alkotunk szellemi hidat, így kötjük össze a fizikai és lelki kapcsolatot erdélyi testvéreinkkel, így találkozik egymással Kárpát-medence két szent hegye, Hargita és Pilis, így duplázódik meg közös imáink által a két azonos lelki tartalmú keresztényi zarándokhely nemzet egyesítő hitének ereje, és így kérünk védelmet Égi Édesanyánktól az erkölcstelen pénzvilág hazánk elleni támadásaitól. Ezen a misén keresztényi szeretet karolja át Kárpát-medence népeit, önti el szívünket a csíksomlyói Babba Mária, és a szántói Boldogasszony édesanyai szeretete, amely megóvja Mária országát, a szeretetre éhező világ pusztító bajaitól" - fogalmazott Szőnyi József. 

Kapcsolódó: 
   Csíksomlyói kirándulás 2012 autóbusszal