Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. május 15., kedd

14.838 - Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium > Parlament előtt a médiatörvény módosítása

Feladó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Dátum: 2012. május 14. 13:53
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


A KIM heti hírlevele 2012-05-14
A tudomány csak akkor virágzik, ha annak autonómiáját a politika tiszteletben tartja – hangsúlyozta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter. Az Országház elé került a médiatörvény módosítása. Addig nem érthetjük meg a jelent, amíg nem ismerjük a múltat – fogalmazott Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államttikára. Többek között e témákról olvashatnak a KIM heti hírlevelében.
Kiemelkedően fontos a politika és a tudomány kapcsolata

A tudomány csak akkor virágzik, ha annak autonómiáját a politika tiszteletben tartja – hangsúlyozta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter hétfőn, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) 183. közgyűlésén, melyen tizenegy kiváló kutatónak, tudósnak adták át a 2012-es Akadémiai Díjat.

763 millió a civil szervezetek szakmai programjainak támogatására

A civil szervezetek működésének támogatására kiírt pályázatok után újabb pályázatokat írtak ki a Nemzeti Együttműködési Alapból, ennek keretében a civil szervezetek összesen 763 millió forint értékben pályázhatnak szakmai programjaik megvalósítására. A pályázatok beadási határideje 2012. június 3. és 9. közé esik.

A jövő közigazgatása épül Tatabányán

Az előző kormányok által végrehajtott kudarcos beruházás válhat egy egész közösség életét szolgáló beruházássá – mutatott rá Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter kedden, a tatabányai Omega Plázában, amely 2013-tól Integrált Közigazgatási Központként működhet.

Létfontosságú a kiszámítható állami politika

A jó állam kiszámítható, egyszerű és hatékony. Egyikről sem mondanám, hogy már elértük, de az elmúlt két évben sokat tettünk ezekért – fogalmazott Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter kedden, a „Komárom-Esztergom Megye Gazdaságáért” kitüntető cím átadó ünnepségén, Tatabányán.

Megújított kuratóriummal dolgozik tovább a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (MAZSÖK)

Jogerősen nyilvántartásba vette a MAZSÖK új kuratóriumát a Fővárosi Ítélőtábla. A Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítványt a Magyar Köztársaság Kormánya 1997-ben hozta létre a Párizsi Békeszerződésben vállalt nemzetközi jogi kötelezettség teljesítésére.

Külhoni magyar óvodák éve – Kárpát-medencei körutat indítanak

A magyarországi jó óvodapedagógiai gyakorlatok bemutatására Kárpát-medencei körutat indítanak a külhoni magyar óvodák éve program keretében. A körút első állomása szerdán a horvátországi Kopács lesz.

A nyári szabadidős programokra is felhasználható az idei IPR-támogatás

Május 30-ig igényelhetik az önkormányzatok az idei Integrációs Pedagógia Rendszer (IPR) által nyújtott anyagi támogatást, amely keretében 2012-ben összesen 6,83 milliárd forint fordítható a hátrányos helyzetű gyerekek számára indított programok fenntartására, valamint az ezekben a projektekben részt vevő pedagógusok díjazására. 96 ezer gyereket és 15 ezer pedagógust érint a támogatás.

Ülésezett a Máért gazdaságfejlesztési és önkormányzati szakbizottsága – napirenden a Kárpát régió üzleti hálózat létrehozása

A Kárpát régió üzleti hálózat létrehozása szerepelt többek között a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) gazdaságfejlesztési és önkormányzati szakbizottságának szerdai budapesti ülésén.

Meg kell ismerni a múltat

Addig nem érthetjük meg a jelent, amíg nem ismerjük a múltat – fogalmazott Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államttikára csütörtökön, a Mathias Corvinus Collegium „Ügynök-kérdés (?)” címmel rendezett kerekasztal-beszélgetésén.

Parlament előtt a médiatörvény módosítása

A közigazgatási és igazságügyi miniszter a Kormány nevében csütörtökön benyújtotta az Országgyűlés elé a médiaszolgáltatásokkal és a sajtótermékekkel összefüggő egyes törvények módosításáról szóló javaslatát.

Konferencia a moldvai csángókról

Minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy a moldvai magyarok szülőföldjükön boldoguljanak, és azon is fáradozunk, hogy a Kárpát-medencében, illetve az anyaországban is otthon érezzék magukat – szögezte le Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár a Teleki László Alapítvány által szervezett „Veszélyeztetett örökség – veszélyeztetett kultúrák. A moldvai csángók VI.” című konferencián.

Még az idén megkezdődik a Ludovika Campus beruházás

A kormány döntött a Ludovika egyetemi Campus beruházás megkezdéséről és a pénzügyi szükséges forrásokról – ismertette Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti beruházások kormánybiztosa.