Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. május 15., kedd

14.839 - Honvédelmi Minisztérium > „Jónak lenni annyi, mint harmóniában lenni önmagunkkal”

Feladó: Honvédelmi Minisztérium
Dátum: 2012. május 14. 14:14
Tárgy: HM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



HM heti hírlevele 2012-05-14
Tisztelt Olvasó!

A Honvédelmi Minisztérium hírlevelét olvassa, amelyet minden héten elküldünk Önnek. Ebben megtalálja az előző hét legfontosabb - a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség eseményeiről készített – híreit, tudósításait.


„Jónak lenni annyi, mint harmóniában lenni önmagunkkal”

(Oscar Wilde)


Abban a reményben, hogy a Tisztelt Olvasó harmóniában szemléli a hétköznapokat, kíván a szerkesztő tartalmas, derűs hetet!

A jó katona nem azok ellen küzd, akik szembe jönnek vele, hanem azokért, akik mögötte vannak

A katonai hírszerző és elhárító tevékenységek egységes vezetésével hatékonyabbá válik az ország és azon belül a Magyar Honvédség, illetve a külföldi katonai missziókban szolgáló katonáink nemzetbiztonsági védelme – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat ünnepi állománygyűlésén május 11-én, pénteken a budapesti Stefánia Palotában.

Munkátoknak komoly tétje van!

Misszióban mentek, hogy segítsetek létrehozni azokat a kereteket, amelyeknek köszönhetően a háború árnyékában élő nemzetek, törzsek és családok megtalálhatják a béke és a stabilitás útjait és lehetőségeit – hangsúlyozta Hende Csaba Tatán.

A magasabb értékekbe vetett hit nélkül az ember nem ér semmit

Lelki adósságainkat törlesztjük – emelte ki dr. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára május 12-én, szombaton a Parlamentben tartott emlékülésen, amelyet a görög katolikus Hajdúdorogi Egyházmegye fennállásának századik évfordulója alkalmából rendeztek.

A sereggel tekertek a Balaton körül

A Katonák  Hősök- Hagyomány és megújulás programsorozat jeles eseménye volt a Tekerj a sereggel elnevezésű kerékpártúra.

A konferencia célja a tapasztalatok átadása és a szakmai kapcsolatrendszer erősítése

A minisztériumban történt szervezeti átalakítások után a hatékonyság szempontjából pozitív tapasztalatokról lehet beszámolni. A HM Hatósági Hivatalt a jogelődjéhez képest igyekeztünk megszabadítani az általános katonai hatósági tevékenységekhez nem igazodó feladatoktól – hangsúlyozta dr. Dankó István. A Honvédelmi Minisztérium jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára az I. Katonai Hatósági Konferenciát nyitotta meg Balatonkenesén.

Kiemelten fontos a regionális együttműködések erősítése

Az „okos védelem” (smart defence) és a védelmi képességek csoportosítása és megosztása (pooling and sharing – P&S) keretében kialakításra kerülő katonai képességek többségét regionális szinten érdemes megteremteni – hangsúlyozta Siklósi Péter. A Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára az osztrák törvényhozás védelmi bizottságának delegációja számára tartott előadást május 9-én, Budapesten.

Több magyar sikert a NATO-pályázatokon

A nemzetet egyre szorosabban kell összekötni a Magyar Honvédséggel, a haderőnek a maga területén ki kell vennie a részét a nemzet életének megújításából. A változás kulcseleme az értékek újrafelfedezése és a mindennapi életben történő gyakorlati alkalmazása - hangsúlyozta Márki Gábor. A Honvédelmi Minisztérium védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkára a NATO beszállítói konferenciát nyitotta meg május 10-én, Velencén.