Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. május 15., kedd

14.842 - Magyarellenes gyűlöletbeszéd az Országházban > 2012, május 12 - 08:52 barikad.hu

 www.nemzetihirhalo.hu *************

Magyarellenes gyűlöletbeszéd az Országházban 
2012, május 12 - 08:52 barikad.hu 

Saját magát minősítve rágalmazta a Magyarok Világszövetségét Balog Zoltán május 8-án, az országgyűlés kulturális bizottságában tartott meghallgatásán. A kijelölt miniszter, képviselői kérdésre válaszolva, a nemzeti identitást erősítő intézmények finanszírozásával kapcsolatban kijelentette: "A Magyarok Világszövetségét, azt a bűnbarlangot soha nem fogjuk támogatni, amíg én államtitkár vagy miniszter leszek, akadályozni fogom" - adta hírül a barikád.hu. 

A korábbi felzárkóztatási államtitkár kijelentése elemi felháborodást keltett világszerte, hiszen rágalma nem csak a világméretű szövetséget, hanem a magyarság egészét érinti, ezért nem más, mint tömény magyarellenesség, azaz "gyűlöletbeszéd". 

A Magyarok Világszövetsége visszautasítja az írott és íratlan érintkezési szabályokat durván megsértő politikus magatartását, aki engedte kibuggyanni magából az előítélettel tele gyűlöletet, olyan alpári kifejezést használva, amit nem hogy egy miniszter, egy lelkész, hanem egy jó érzésű ember sem mondana ki. 

Balog Zoltán nem érvel, hanem gyűlöl. 

Az zavarja Balog Zoltánt, hogy a Magyarok Világszövetsége még létezik? Hogy pénzmegvonás, perek tucatjai, a sajtóban folytatott rágalomhadjárat ellenére sem adta fel a harcot? Nem tudja elviselni rendíthetetlen nemzeti elkötelezettségét, a megalkuvók számára kényelmetlen szókimondását, megvesztegethetetlenségét? 

Az zavarja őt, hogy a Magyarok Világszövetsége nem hagyta a magyar állampolgárság ügyét, hogy az EU asztalára tette a benesi dekrétumok tarhatatlanságát, hogy Trianon fölülvizsgálatát kéri? 

Abba nem tud belenyugodni, hogy a világ elé vitte a magyar aranyvonat igazi történetét, és ezzel dollár-milliárdokat takarított nem az országnak? Hogy tényfeltáró elemzéssel kiszámította az '56-os szovjet katonai intervenció által okozott 50 milliárd dolláros kárt, és követelhetővé tette azt? Hogy egy teljesen új, a magyarság demográfiai kérdését is döntően javítani tudó nyugdíjrendszerre tett javaslatot? 

Azt nem tudja elfogadni, hogy a Magyarok Világszövetsége magyarságtudományt népszerűsít és oktat, hogy követeli Petőfi Sándor földi maradványainak méltó eltemetését, hogy hirdeti a Szent Korona értékrenden alapuló történelmi magyar alkotmány helyreállításának szükségességét? 

A politikum által pénztelenségre, mellőzöttségre és elhallgatásra ítélt szervezet, a Magyarok Világszövetsége működik, és az igazság, tisztesség, méltányosság mércéjévé vált. Figyeljen az, aki a Magyarok Világszövetségét rágalmazza, mert önmagát minősíti. Hiszen a rágalom is, akárcsak "az átok helyet keres: azt fogja meg, kit érdemes." (magyar népdal) 

Budapest, 2012. május 10. 
    A Magyarok Világszövetsége

Alább szemelvényeket közlünk a Magyarok Világszövetsége több elnökségi tagjának és szövetségi szintű vezetőjének reagálásából, amelyeket Balog Zoltán példátlan megnyilatkozása váltott ki. 

Ez a kijelentés, minősítés nem csak az írott és íratlan érintkezési szabályokat veszi semmibe, de becsületébe gázol egy olyan közösségnek, szervezetnek, tagjainak, amely és akik nemzetszolgálati munkája történelmi tény. Kijelentése a köztisztség betöltésére való teljes alkalmatlanságát jelzi, ugyanakkor közerkölcs sértő jellege mellett büntetőjogilag is kezelhető, gyűlöletkeltő jellege van. 

Borsos Géza / Gyergyócsomafalva, Székelyföld 

Balog Zoltán az idézett kijelentésével nem csupán saját emberi méltóságát kérdőjelezte meg, hanem az ország törvényhozásában tett alávaló, sértő kijelentése miatt bíróság előtt felelnie is kell egy olyan intézmény (MVSZ) rágalmazása miatt, amely a magyar nemzet alapértékeinek védelmezője. Ilyen sértésekre még a legaljasabb kommunista söpredék sem ragadtatta eddig magát. 

Mihályi Molnár László / Szepsi, Felvidék 

Az Elnökség tagjaként mindenképpen feljelenteném úgy becsületsértésért, mint rágalmazásért...
Balog úr! Ez a fajta nemzetellenesség - mert ez az - késztet minket MVSZ tagokat és honfitársainkat arra, hogy felvegyük a kesztyűt. 
Ígérjük, hogy mindent elkövetünk, hogy hamarosan a bukott jelzővel illessék önt. 

Kádár Dániel / Cleveland, USA 

Mint a Magyarok Világszövetsége USA OT elnöke, kijelentem, hogy a legmesszebbmenően követeljük Balog Zoltán hazug, megalapozatlan, nemzetellenes kijelentésének egy párttól független bíróság elé vitelét. E hazugság megüti a nemzetellenesség, sőt a hazaárulás mércéjét. Ez az alak handabandázásával, hazug vádjával a nemzetben gondolkodó és annak jobb létéért küzdő szervezetet, az MVSZ-t akarja teljesen ellehetetleníteni. 

Botos László / Groton, NY,USA 
az MVSZ USA OT elnöke
 

Tudomásunkra jutott a frissen kinevezett erőforrás miniszter, Balog Zoltán kültelki stílusú nyilatkozata. 
Az MVSZ kanadai országos tanácsa követeli tőle, hogy kérjen bocsánatot az égész szervezettől, de különösen annak elnökétől, aki 12 év óta minden gáncsolás ellenére, fizetés nélkül és a támogatás hiányában végzi pótolhatatlan nemzetmentő munkáját. 

Horváth István / Torontó, Kanada 
az MVSZ Kanadai OT elnöke
 

Balogh Zoltán kijelentése engem személy szerint mélységesen felháborít. Már csak azért is, mivel évek óta volt lehetőségem megtapasztalni azt az emberfeletti munkát és teljesítményt, amit az MVSZ 12 éve minden állami támogatás megvonása ellenére is fel tud mutatni. Úgy látszik, hogy a Fidesz, vagy a háttérhatalom most még durvábban próbálja lejáratni a Magyarok Világszövetségét. 

Felber Zoltán / Bázel, Svájc 
az MVSZ Svájci OT elnöke
 

Teljesen felháborítónak tartom és visszautasítom Balog Zoltán miniszterjelölt kijelentését, amellyel Istent és a Magyar nemzet tagjait sértette meg. Javaslom, hogy a Magyarok Világszövetségének tagjai és szimpatizánsai, azonnal kérjék ennek a sebtében kinevezett miniszternek a jelenlegi magyar kormányból való távozását! 

v. Tokay Rozália / Kolozsvár 
az MVSZ Erdélyi OT elnöke
 

Ez erkölcsi, jogi, politikai botrány. Ennek a senkinek mennie kell a közéletből. 

Bottyán Zoltán / Pásztó, Magyarország 
az MVSZ Nógrád Megyei Szervezetének elnöke
 

A Balog Zoltán kijelentése mélységesen felháborító!! Engem mint az MVSZ tagját sért és felháborít!! Ezt az embert nem szabad lenne miniszternek jelölni!! 

Oláh István / Eger 
az MVSZ Heves Megyei Szervezetének elnöke
 

Felháborodva olvasom Balog Zoltán kijelentését a Magyarok Világszövetségéről. 
Kijelentését mindenképpen becsületsértésként kellene kezelni, s haladéktalanul megtenni a megfelelő jogi lépéseket. 

Csík Huszák Gabriella / Ljubljana, Szlovénia 
az MVSZ Szlovéniai Országos Tanácsa
 

Felháborítónak tartom a miniszterjelölt - akit úrnak nem neveznék - kijelentését, és ezúton is kikérem magamnak hogy a Magyarok Világszövetségét bűnbarlangnak nevezze. Mit tud ő arról az önzetlen munkáról, amit mindennemű támogatás nélkül az MVSZ a magyarság érdekében tesz? Javaslom, hogy kérjük ki jogászok véleményét: milyen jogi lépéseket lehet tenni? 

Jobbágy Sándor / Melbourne, Ausztrália 
az MVSZ Ausztráliai OT elnöke
 

Tragédiának tartom, hogy egy miniszter-jelölt ilyen kijelentést tegyen a magyar Parlamentben! 

Ladó László / Adelaide, Ausztrália 
a Kárpát-medencén Kívüli Térség elnöke
 

Levelet kell írni az Országgyűlés fontos politikusainak, melyben fel kell hívni a figyelmüket arra, hogy Balog Zoltán kijelentése bűncselekmény. 
A Magyarok Világszövetsége és annak tagjai fenntartják maguknak azt a jogot, hogy bírósághoz forduljanak Balog Zoltán felháborítóan sértő kijelentése miatt, és kérik a politikusokat, hogy határolják el magukat, és ne jelöljék Balog Zoltánt miniszteri posztra, mert egy ilyen büntetendő kijelentés nem méltó, nemcsak egy miniszterhez, de semelyik állampolgárhoz sem. 

Dr. LéhTibor / Párizs 
a Kárpát-medencén Kívüli Térség alelnöke
 

Példátlan megnyilatkozása annak a miniszter-jelöltnek, akinek a gondjára akarják bízni a magyar szellem, kultúra, erkölcs ápolását. Minden MVSZ-tag jogosan perelhetné ezt a senkit - becsületsértésért. A ma regnáló hatalom bizonyítványa, hogy ilyen emberei vannak az első sorban. 
Milyen Istent szolgál ez a pap? Az ördögöt szolgálja. Ez az eset is arról tanúskodik, hogy közel az összeomlás. Kérjük a köztársasági elnököt, hogy ne nevezze ki. ÉN IS PERELNI FOGOM ...

Fuksz Sándor / Nagytárkány, Felvidék 
az MVSZ Kárpát-medencei Térségének alelnöke
 

A diagnózis szerintem egészen bizonyos: nem tetszik az, hogy az MVSZ nemzeti irányvonalat követ, és kényes kérdéseket hoz felszínre, amiket a politikumnak már rég tárgyalni és megoldani kellett volna. Ez az egyik része a dolgoknak. A másik pedig az, hogy az MVSZ tevékenysége zavarja a gyarmatosítók rejtett honfoglalását. Ezért vagyunk mi nemszeretett, kitagadott és minden illetlen jelzővel felcímkézett rebellisek. 
Mert akinek a magyarság nemzeti ügyét felvállalni és védeni megbocsáthatatlan bűnt jelent, azoknak az MVSZ bűnbarlang, amit el szeretnének tüntetni még a föld színéről is. 

Mátyás Attila / Nagyvárad 
az Etikai Bizottság elnöke
 

A Magyarok Világszövetsége részt vett a kormánymentő Békemeneten. Nem azért, mert bármilyen oka lenne Orbán Viktort, a Fidesz-kormányt vagy a pártot szeretni. Hanem azért, mert a szövetség mindig és mindenben önzetlenül a magyar ügyet szolgálja. Nem várunk hálát, de még elismerést sem. De kikérjük magunknak azt, hogy szervezetünket bűnbarlangnak nevezze bárki. Ez ellen tiltakozunk, a rágalmazót bíróság elé visszük, és felkérjük magyar testvéreinket a magyar parlamentben, hogy igazunkat tegyék szóvá ott, ahol a hazug vád ellenünk elhangzott. 

Borbély Imre / Temesvár 
a Stratégiai Bizottság elnöke