Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. október 5., vasárnap

19.442 - ​Vona Gábor elnök Jobbik Magyarországért Mozgalom > ​ Patrubány Miklós Elnök Úr részére Magyarok Világszövetsége


---------- Továbbított levél ----------
Feladó: Novák Előd <novak.elod@gmail.com>
Dátum: 2014. október 4. 20:44
Tárgy: Re: 19.440 - A ​Magyarok Világszövetsége Elnökségi határozata: Az MVSZ-tagság összeegyeztethetetlen a Jobbik-tagsággal!
Címzett: Kutasi Jozsef Antal <jozsef@kutasi.eu>

---------- Továbbított levél ----------
Feladó: Vona Gábor <vona.gabor@jobbik.hu>
Dátum: 2014. október 4. 17:17
Tárgy: levél
Címzett: Magyarok Világszövetsége elnök <elnok@mvsz.hu>

​​

Patrubány Miklós Elnök Úr részére
Magyarok Világszövetsége

Tisztelt Elnök Úr!

Pártunk tagjai az elmúlt hetekben óriási erőfeszítéseket tettek és tesznek most is, hogy a nemzeti gondolat az önkormányzatokban megfelelő képviselethez jusson. Elnök úr, mint aki évekkel korábban személyesen vezényelt le egy történelmi jelentőségű népszavazást, tudja, hogy egy ilyen időszak, különösen annak véghajrája, mennyire nehéz és terhekkel teli időszak. 

Sajnálom, hogy a Magyarok Világszövetsége ezeket a napokat tartotta megfelelőnek arra, hogy a szervezeteink között - jobbára személyi ügyekben - kialakult személyi konfliktusokat nyílt levelekkel döntésre vigye. A mi hibánk, bár a körülmények figyelembevételével talán megbocsátható, hogy minderre most sem megfelelő figyelmet, sem megfelelő energiát nem tudtunk fordítani. 

Sajnálatosnak tartom, hogy az érzékelhetően sértett MVSZ az önkormányzati választás előtt egy héttel (!) példátlan és elhamarkodott szankciót alkalmazott, és kizárta tagjai sorából a jobbikosokat. Tudomásom szerint ilyenre sem a kettős állampolgárság ellen nyíltan kampányoló MSZP vagy DK, sem a szövetség állami támogatását korábban megvonó Fidesz esetében nem került sor. Mi mindkét fenti ügyben az MVSZ megbízható partnerei voltunk, de úgy tűnik, hogy mindez ebben a számunkra nagyon fontos pillanatban kevésnek bizonyult.  

A döntést sajnálattal tudomásul vesszük, a kérdést lezártnak tekintjük, arról a választási küzdelmeink befejeztével értesítjük a tagságunkat. A Jobbik a Magyarok Világszövetségét ettől függetlenül minden vállalt nemzeti küzdelmében továbbra is támogatni kívánja. Jelszavunk továbbra is: csak a nemzet. 

Munkájához erőt, egészséget és áldást kívánok. 

Tisztelettel:

​​
Vona Gábor

elnök
Jobbik Magyarországért Mozgalom