Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. október 23., csütörtök

19.500 - Bertha Szilvia Zsuzsanna: Ki szerint megoldás a magyar elvándorlást bevándorlással ellensúlyozni???


Bertha Szilvia Zsuzsanna: 
Ki szerint megoldás a magyar elvándorlást bevándorlással ellensúlyozni???
 

Olyanokkal feltölteni a magyar munkaerőpiacot, és olyanokra alapozni az ország jövőjét, gazdaságát, akiknek a magyarság számára elüldözéssel felérő megélhtési kilátás annyira vonzó, hogy elhagyják saját hazájukat is? Vajon milyen társadalmi, gazdasági, színvonalat jelent ez a jövőre nézve? És, mit jelent a magyar nemzet számára...? Ugye, nem kell magyarázni? 

Érdemes elolvasni az elemzést, ugyanis az elvándorlási, és a kormányzati "munkahelyteremtési" problémára igen jól rávilágít, számadatokkal. (A számadatok torzítására vonatkozó elemzést én még pár dologgal kiegészítném, hogy miért is nyilvánvaló a csökkenő munkanélküliséget bizonyító (?) számadatok álságossága - de erről majd legközelebb...A cikkben olvasható végkövetkeztetések, valamint a sugallt megoldások egy részével pedig egyáltalán nem értek egyet. De, ettől még hiánypótló az írás.). 

Néhány elgondolkodtató részlet a küföldre távozott magyarokról készült felmérésből: 
"... 
A pár napja publikált felmérés szerint 2013 elején 350 ezren lehettek, akik kivándoroltak Magyarországról. És ebben a számban nem voltak benne azok, akik egy Magyarországon is jelenlévő külföldi cég telephelyén dolgoztak (ők 90 ezren lehetnek). Sem azok, akik naponta ingáztak Ausztriába, illetve egy évnél kevesebb időt töltöttek külföldön. Valamint az a nagyjából 110 ezer ember sem volt benne, akik már dolgoztak ugyan kint, de amikor az adatfelvétel volt, éppen itthon voltak. No meg azok sem, akik 2013 eleje óta vándoroltak ki, kezdtek el ingázni vagy csak egyszerűen mentek ki dolgozni. 
... 
Vagyis a legjobb munkavállalási korban vannak, átlagéletkoruk 33 év, ráadásul többségük még családalapítás előtt áll. Ha minden bejön nekik kint, munka (a kivándoroltak 84 százaléka dolgozik), család, akkor kétséges, hogy hazajönnek-e. 
Ami szintén nem sok jót jelent, hogy a kivándoroltak között jelentősen magasabb a diplomások aránya, mint az összlakosságon belül. De a kitelepült érettségizettek aránya is meghaladja a magyar átlagot. 
.... 
A hazatérési szándékokról is érdeklődtek a háztartási kikérdezésnél. Az itthon maradt családtagok szerint a kivándoroltak 25 százaléka mondta azt nekik, hogy nem akar hazajönni, és csupán 10 százalék nyilatkozott úgy, hogy visszatér. A többiek bizonytalanok voltak, vagy nem volt információjuk a válaszadáshoz. 
..." 

http://fn.hir24.hu/gazdasag/2014/10/17/itt-van-vege-az-orbani-alomnak/