Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. október 10., péntek

19.476 - Nemzeti Fejlesztési Minisztérium: Több mint 4,4 milliárd forintból indulnak kikötői és kerékpáros fejlesztések


Feladó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Dátum: 2014. október 9. 18:06
Tárgy: A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele 2014-10-09
Tízezren indították a napot bringás reggelivel

Országosan 30 helyszínen várták reggelivel a kerékpárral munkába igyekvőket 2014. október 9-én. A Bringázz a munkába! (Bam) kampány szeptember 26-i indulása óta közel ötezren regisztrálták biciklivel megtett kilométereiket, összesen több mint 400 ezret. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Kerékpárosklub 14. alkalommal indított közös kampányához október végéig még bárki csatlakozhat.

Drónok az egységes európai égbolton?

Új korszak kezdődhet a légiközlekedésben, ha az uniós előírások a jelenleginél szélesebb körben teszik lehetővé a távirányított légijármű-rendszerek polgári felhasználását. Az Európai Unió Közlekedési Tanácsa a negyedik vasúti csomag mellett e témáról folytatott irányadó vitát 2014. október 8-án, Luxembourgban.

​​
Több mint 4,4 milliárd forintból indulnak kikötői és kerékpáros fejlesztések

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közelmúltbéli döntéseinek köszönhetően további 25 kikötői és 15 kerékpáros beruházás valósulhat meg 2015 végéig. A fejlesztések végrehajtását összesen mintegy 4 milliárd forint uniós és hazai támogatás segíti.

Az energiabiztonság megteremtése a legsürgetőbb uniós feladat

Az Európai Unió ellátásbiztonságának javítása érdekében Magyarország szorgalmazza az önkéntes regionális együttműködést, amelynek keretében lehetővé válna többek között a regionális földgáztárolás optimalizálása és az energiahordozók központilag koordinált beszerzése – mondta Aradszki András államtitkár az Európai Unió energiaügyi és klímavédelmi minisztereinek 2014. október 5‒6. között megrendezett informális találkozóján, Milánóban.

Új Tisza-hidat kap a Szolnok-Szajol vasúti szakasz

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában a vasútfejlesztésben egyedülálló technológiával, 36 óra alatt 3300 tonna acélszerkezetet megmozgatásával előbb kitolták a régi hidat, majd a mai nap folyamán az új hídszerkezetet betolták.

28 új hibrid autóbusz áll forgalomba Budapesten

November elején áll forgalomba az első új hibrid csuklós autóbusz Budapesten, amely a közép-európai fővárosok legnagyobb hibrid buszflottája lesz - jelentette be Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter vasárnap budapesti sajtótájékoztatón.

Értékelés alatt a bányászati koncessziós pályázatok

A nemzeti fejlesztési miniszter bányászati koncessziós felhívásai a szénhidrogén kutatására, feltárására és kitermelésére (Ebes, Nádudvar, Nagylengyel nyugat, Újléta, Okány kelet és nyugat) és a geotermikus energia fokozottabb hasznosítására (Battonya) 2014 júniusában jelentek meg. A kiírásokra a kijelölt napokon beérkező, összesen nyolc pályázat mindegyike formailag érvényesnek minősült.