Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. október 23., csütörtök

19.508 - Péteri Attila Árpád: ​EMLÉKEZZÜNK ’56 ÖRÖKÖSEIKÉNT, KÖTELESSÉGEINKRE!


Feladó: Attila Árpád Péteri
Dátum: 2014. október 23. 1:44
Tárgy:

​ ​
EMLÉKEZZÜNK '56 ÖRÖKÖSEIKÉNT, KÖTELESSÉGEINKRE!
Címzett:
​Kutasi József Antal


​​


EMLÉKEZZÜNK  '56  ÖRÖKÖSEIKÉNT,  KÖTELESSÉGEINKRE!
AZ  IGAZSÁG  LEGYŐZHETETLEN!  /Emeld fel fejedet, büszke nép!/

/ÜZENET, AZ ALANTI ÖSSZEFOGLALÓ ALAPJÁN ÉRINTETTEKNEK!/

1956 dicső forradalmára és páratlan jelentőségű szabadságharcunkra emlékezve, annak évfordulóján, követeljük az Amerikai Egyesült Államok kétarcú politizálásának felhagyását, a II. VH. alatti oktalan bombázásuk miatti kárpótlásunkat és a forradalom idején tanúsított magatartásuk miatti bocsánatkérésüket. Melynek keretében akkori elnökük Eisenhower, háttéralkut kötött Hruscsovval, akit táviratban értesített, hogy a részükről nem kívánnak beavatkozni a szovjet érdekszféra megváltoztatásába!
Ezzel odadobták prédaként Hazánkat az orosz medvének, akik sokáig hezitáltak s amennyiben e távirat nem kerül továbbításra, nem kizárt, hogy a szovjetek meghátráltak volna! E meggondolatlan lépéssel már eleve elvesztettük az esélyét is küzdelmünknek és a győzelem kivívhatóságának! E lépésük miatt az USA akkori vezetését, máig kiható súlyos felelősség terheli! Ami mellet nem mehetünk el szó nélkül, az eltelt 58 év után sem.
Noha e nálunk megtörtént, világraszóló, az emberiség történelmének eddigi legtisztább forradalma ejtette az első sebet, az egyik legsötétebb áldemokráciát és kisebbségi diktatúrát képviselő, hajdan volt nagyhatalom testén.

Ezúton kérjük hát, az USA mai vezetőit, mint e nem kis ellentmondásokkal teli múlttal rendelkező nagyhatalom élenjáró képviselőit, nézzenek a tükörbe. Vessenek számot az elmúlt évszázadban elődeik által elkövetett tetteikkel, nem csak a magyar forradalom -a mi részünkről történő elárulásával- cserbenhagyásával kapcsolatban, s a következtetések pozitív levonásával, térjenek meg, egy új világtrend kialakítását előmozdítva, a történelmi igazságosság útjára lépve. Nem becsapva önmagukat és másokat! Van mit helyrehozniuk, ha gerinces hozzáállással tekintenek vissza múltjukra.
Igazságot Magyarországnak! Elegünk volt a szemforgató, kettős mércét gátlástalanul alkalmazó magatartásokból! Úgy az EU-EP-ben, mint mások részérő!
A magyar nép igazságérzete nem tűrheti a bennünket ért méltatlan támadásokon alapuló cselekvéseket és ármánykodó magatartást, a hiteltelen jellegű eljárások sorozatát. Akárkik is veszik mindezek meglépéséhez a bátorságot! Bármiről is legyen szó, ami a társadalmunkat érinti!
Őseink erkölcsi alapú elkötelezettsége a HAZA szolgálatára, több, mint ezeréves államiságunk, a több évszázados -a magunkén túl Európa védőbástyájaként is lezajlott- szabadságharcaink leszármazottaiként, e bátor, önzetlen tetteik ránk hagyományozott, számunkra szent értékeinek őrzőiként, nem engedhetjük meg, hogy örök időkre hallgatásra kényszerítsenek bárkik is bennünket. Bárhonnan is eredő támadásokkal, mondvacsinált indokokkal, hazug állításokkal és a konkrét tényeket, csalárd módon kiforgatott valótlanságokkal fűszerezetten előállva!

Ébresztő nagyvilág, ébresztő ezen aktuális témákban társutas nagyhatalmak, ébresztő minden ellenünk ágáló érintett!

„A HAZA MINDEN ELŐTT!"
                                  /Kölcsey/
-PAÁ-
MJB elnökségi tag
MJB = Magyar Justitia Bizottság

Néhány kiemelt vélemény a magyar forradalomról:
 1.
„A legázolt, bilincsbe vert Magyarország többet tett a szabadságért és igazságért, mint bármelyik nép a világon az elmúlt húsz esztendőben. Ahhoz, hogy ezt a történelmi leckét megértse a fülét betömő, szemét eltakaró nyugati társadalom, sok magyar vérnek kellett elhullnia – s ez a vérfolyam most már alvad az emlékezetben. A magára maradt Európában csak úgy maradhatunk hívek Magyarországhoz, ha soha és sehol nem áruljuk el, amiért a magyar harcosok életüket adták, és soha, sehol – még közvetve sem – igazoljuk a gyilkosokat. Nehéz minékünk méltónak lenni ennyi áldozatra."                                                              Albert Camus: A magyarok vére (részlet)
2.
"Amikor a szovjet-orosz tankok szétzúzták a magyar forradalmat, valójában a világ egyedüli létező szabad és cselekvő tanácsait semmisítették meg."
(Hannah Arendt, 1958.)
3.
„A rendszert az egész magyar nép söpörte el. ... A világon páratlan szabadságharc volt ez, a fiatal nemzedékkel a népünk élén. A szabadságharc azért folyt, mert a nemzet szabadon akart dönteni arról, hogy miképpen éljen. Szabadon akar határozni sorsa, államának igazgatása, munkájának értékesítése felől."
(Mindszenty József 1956.)
4.
"A magyar forradalom a kommunizmus végének kezdete." 
(Milovan Gyilasz, 1956.)
----------------------------------------------------------------------------
Fenti anyagot föltettem a FACEBOOK-ra is!
Alanti hozzászólásommal:
Péteri Attila Árpád '56-ban, a főváros utcáin, sok helyen volt olvasható a következő felirat pár:
"RUSZKIK HAZA!" - "NEM ALKUSZUNK!"
Hozzáteszem, ma, holnap s amíg csak élünk, önkéntes Hazafiakként, mi sem alkuszunk!