Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. október 31., péntek

19.548 - Most dőlhet el a Regnum Marianum-emlékhely sorsa! > ​Várjuk szeretettel 2014. november 4-én, az 1956-os szabadságharc leverésének 58. évfordulóján (kedd) 18 órára


Feladó: Gitta Kaizler
Dátum: 2014. október 30. 19:35
Tárgy: Most dőlhet el a Regnum Marianum-emlékhely sorsa!
Címzett: Kutasi Jozsef Antal <jozsef@kutasi.eu>


„Azon nemzet, mely emlékeit veszni hagyja, saját síremlékét készíti elő." Ipolyi Arnold
Értesítés
Tisztelt Honfitársunk!
Tudomásunk szerint a városligeti múzeumnegyed tervezési fázisa hamarosan lezárul, így eldőlhet az is, hogy mi lesz a Rákosiék által 1951-ben lerombolt Regnum Marianum-templom helyének sorsa.
Az nyilvánvalóvá vált, hogy a lerombolt templom újjáépítésére most nincs lehetőség (hiszen ezt a katolikus egyházvezetés nem támogatja), annak ugyanakkor semmi akadálya, hogy a Csete György és Makovecz Imre Kossuth-díjas építészek által megálmodott emlékhely megvalósuljon. Mégis, egyes tervezőirodák mélygarázst nyitnának a lerombolt templom alapjainak helyén, míg mások múzeumépületeket pakolnának a kegyhelyre.
Erről bővebben itt olvashat: http://www.magyarpatriotak.hu/eldolhet-a-regnum-marianum-sorsa/
Vagy méltó emlékhely épül, vagy semmi
A Magyar Patrióták Közössége ennek érdekében kezdeményezi, hogy a Városligetet érintő állami fejlesztéseknek legyen része a Regnum Marianum-emlékhely Csete-Makovecz-féle elképzelés alapján történő megépítése, a föld alatt rejtőző altemplom bevonásával és megőrzésével.

​​
Várjuk szeretettel 2014. november 4-én, az 1956-os szabadságharc leverésének 58. évfordulóján (kedd) 18 órára a Regnum Marianum-emlékhelyre mindazokat, akik kezdeményezésünkkel egyetértenek! Hozzon magával egy gyertyát vagy mécsest is!
2014. október 27.
Magyar Patrióták Közössége
www.magyarpatriotak.hu