Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. október 3., hétfő

21.428 - Magyar Békekör > Népszavazási eredmény: a választók okosabbnak bizonyultak a kormánynál


Feladó: Békekör Magyar
Dátum: 2016. október 3. 14:47
Tárgy: Népszavazási eredmény: a választók okosabbnak bizonyultak a kormánynál
Címzett: jozsef@kutasi.eu


Népszavazási eredmény:  a választók okosabbnak bizonyultak a kormánynál
Budapest, 2016. október 3. hétfő (MSZF)

     A Magyar Békekör hétfőn gratulált a magyar népnek a népszavazás eredményéhez. A Békekör szerint a magyar emberek okosabbnak bizonyultak a kormánynál azzal, hogy nem tévesztették össze a szuverenitást az idegengyűlölettel.
    A választási eredmény kifejezésre juttatta, hogy a választók nem az elzárkózásban, és az ellenséges szembesülésben látják a jövőt, hanem olyan politikában, amely egyszerre felelős a nemzetért és emberséges más népek menekültjeivel szemben.
    A népszavazás 40 százalékos részvétel miatti sikertelensége azt is bizonyítja, hogy a többség nem hagyta magát az orránál fogva vezetni, hanem felismerte, hogy eszközként akarják kihasználni olyan politikai célokra, amelyeknek semmi közük sincs a migráns-kérdés megoldásához.
    A Békekör senkit sem bíztatott a részvételre a népszavazáson, és senkit sem beszélt le róla, hanem a választókra bízta a döntést. Ugyanakkor elmondta nekik a véleményét arról, hogy a népszavazást a valódi probléma megkerülésének tartja, hiszen a migráció feltartóztatása nem a népszavazáson múlik, hanem a népek megélhetésének és biztonságának szavatolásán szülőföldjükön.
    A Magyar Békekör a referendum előtt úgy foglalt állást, hogy a magyar nép és az emberiség jövője nem falak és szögesdrótok építésében tárul fel, hanem az együttélésben, mert  elzárkózással, szembesüléssel, ellenséges magatartással, gyűlöletszítással az idegenekkel szemben eljátszhatjuk saját jövőnket is.
    A Békekör azt akarja, hogy hazánk az Országgyűlés hozzájárulásával fogadja be azoknak a menekülteknek egy részét, akik menekült státusban részesültek az Európai Unióban. Minden ország maga ismeri a legjobban saját körülményeit és lehetőségeit. Magunknak kell tehát mérlegelnünk, hány menekültet tudunk befogadni a helyi lakosság és a befogadottak érdekeinek sérelme nélkül – tartja a Magyar Békekör.+++

Kiadta: MSZF SZK