Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2007. szeptember 19., szerda

16 - "Legyünk tüske a gazemberek körme alatt" - Gyurcsány-ellenes tüntetés a várban (Frigyesy Ágnes újságíró)


Rettenetes évnek nevezte Bayer Zsolt újságíró a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hazugság-beszéde óta eltelt egy évet azon a tüntetésen, melyet 2007. szeptember 15-én Bayer Dalma, a neves publicista édesanyja szervezett a Budai Vár Szent György terén.
Utoljára frissítve: 2007. szeptember 17., 16:25


Bayer beszédében kijelentette: - Eladták hazánkat, tönkretették az egészségügyet, az oktatást, a kultúrát, nyolc százalékkal nőtt a csecsemőhalandóság. Cserébe nyolc százalékkal kevesebb lett a nyugdíja azoknak, akik idén mennek nyugdíjba. Nincs külpolitikánk, s mindenkinek azt mondunk, amit hallani szeretne. A miniszterelnök személyes utasítására brutálisan megverték és megalázták a fél országot. Ismét feltették a régi lemezt és kérlelhetetlen antifasiszta harcot vívnak a nem létező fasizmussal. Ez mind rettenetes, de a legrettenetesebb, a mindent elborító hazugság.

Bayer Zsolt szerint látszatvilágban élünk és döbbenten figyeljük, mi történik a szemünk előtt. Mint mondta, ebben a látszatvilágban a miniszterelnök táncra perdül az irodában. Jól előre odakészített kislányokat talál meg véletlenül. A mi világunkban a miniszterelnök megtagadja saját népét, kitagadja a nemzetből a határon túlra rekedteket. (Óriási fütyülés!) Látszat világunkban a miniszterelnök elmondja bűntársai előtt az őszödi beszédet, és aztán a helyén marad. Az írástudók igazságbeszédnek nevezik ezt, mert ebben a látszatvilágban él sajnos a legtöbb aljas írástudó. Ebben a világban hónapok óta antiszemitizmusról vitázgatunk, és az aljasok nyomán a nem létező nácizmussal küzdünk. Miközben tönkremegy a jővönk, a jelenünk és ellopják a múltat. Ez a legrettenetesebb.

Mit tehetünk? - tette fel a kérdést a tüntetés főszónoka. Mit tehetünk egy demokráciában, ha az állam saját népe ellenségévé lesz!? Igaza van a köztársasági elnöknek: Magyarország alkotmányos alapokon nyugszik, és ha ezt az alapot aláássuk, széthullik minden. Csak hozzá kell tennünk annyit: a hazugság, az aljasság, a lopás és a bűn alkotmányos alapokon is az, ami: hazugság, aljasság, lopás és bűn. Mit tehetünk, ha az állam, amelyet 17 évvel ezelőtt naív hittel, és becsapva a sajátunknak gondoltunk, a legádázabb ellenségünkké válik. Ha erre a kérdésre keressük a választ, őszintén szembe kell nézni önmagunkkal.

A neves publicista szerint nincs forradalmi idő, ezért egyetlen járható útnak tartja az alkotmányos keretek betartását, a népszavazás megnyerésével. Véleménye szerint jó esetben vagyunk két és fél milliónyian, akik legalább azt tudjuk, hogy látszatvilágban élünk, és minden hazugság, ami körülvesz bennünket. Mások még ezt sem tudják. Mint mondta, ez nem az ő bűnük, hanem az elmúlt 50 évé, és a mostani gazemberek bűne, továbbá a világ legaljasabb írástudóinak bűne, akikkel bennünket megvert az Isten.

Bayer Zsolt rámutatott: - Forradalom az lesz, amikor senki nem kérdezi meg, vajon ki álljon az élre. Az lesz a forradalom, amikor a munkavállalók nem tűrnek tovább. Amikor lesz végre egy általános és országos sztrájk. Az lesz forradalom, amikor az orvosok, a pedagógusok, a munkások és a gazdák nem lesznek kijátszhatók egymás ellen. Amikor nem félnek többé. Amikor nem érdekli már őket, hogyan egyeznek meg mindig a hatalommal a kilóra megvett szakszervezeti vezetők.

Vizsgáljuk meg, milyen állapotban vagyunk mi magunk? - tette fel a kérdést a főszónok. - Mi sem vagyunk a legjobb állapotban, és ezt 2004. december 5-e óta tudom - mondta Bayer. - Mert azon a szégyenletes népszavazáson elkövettük a legnagyobb bűnt, amit egy nemzet elkövethet, pedig akkor legalább két és félmillió szavazója volt a jobboldalnak. Ha az a két és félmillió ember igent mondott volna, most lenne állampolgársága a határon túli magyaroknak. Hol voltunk akkor barátaim? Mi hol voltunk, akik minden tavasszal elmegyünk Csíksomlyóra, visszük a magyar zászlót és sírunk a magyarságtudattól. De 2004. december 5-én nem mentünk el népszavazni! Ameddig erre a kérdésekre nem adunk őszinte választ sajátmagunknak, addig senki ne álmodozzon itt forradalomról.

Fotó: Gáti András

A neves publicista szerint hamarosan elérkezik az igazság pillanata, mely nem más, mint a sokszor lesajnált, leköpködött, megmosolygott népszavazás. Mint mondta, ha nincs ideje a forradalomnak, maradnak az alkotmányos keretek. Mi tudjuk, hogy ez a hatalom naponta ássa alá a jogállamiságot, az alkotmányosságot, és közben bennünket vádol meg ezzel, akik élünk alkotmányos jogainkkal. Ebben a helyzetben leginkább nekünk kell ragaszkodnunk a jogállamhoz, mely két dolgot jelent: egyrészt megnyerjük a népszavazást! Nem ismétlődhet meg 2004. december 5-e! Ha ezt a népszavazást elveszítjük, akkor mi magunk legitimáljuk az őszödi gazember hatalmát. De a jogállamiság azt is jelenti, hogy nem fogjuk be pörös szánkat. A jogállamiság azt is jelenti, hogy nem megyünk haza! Az őszödi gazember azt mondta: lehet tüntetni, aztán majd megunják és hazamennek. Ezért vagyunk itt, nem unjuk meg! Mi vagyunk és leszünk a tüske a gazemberek körme alatt! Ugyanis mi nem félünk! Ez a legnagyobb fegyver és a legnagyobb hatalom.

- II János Pál pápa minden idők egyik legnagyszerűbb pápája, amikor először hazatért szülőföldjére pápaként és kétmillió ember előtt misézett, ennyit mondott nekik: Ne féljetek! Akkor lett vége a kommunizmusnak! Ezért ne féljetek se az utcán, se otthon, se a munkahelyeken, ne féljetek elmondani mindenkinek, hogy a király meztelen! Mondjátok el: az őszödi gazember most akarja végképp szétverni ezt a nemzetet! És ha mi nem, senki sem fogja ezt megakadályozni! Méltóság, tartás, szembenézés és hit. Mondjátok ki mindennap, hogy nem fognak legyőzni benneteket! Mert az igazság így vagy úgy, de mindig győzedelmeskedik! A keresztény Európában Jézus megfellebbezhetetlen! Nem tehetjük meg, hogy nem hiszünk Őbenne. Őbenne és abban a korbácsban, mellyel kiverte a kufárokat a templomból! Amíg Ő velünk van "valóság" nevű nagybátyánk már készülődik haza! Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! - e gondolatokkal zárta nagysikerű beszédét Bayer Zsolt.

A zsúfolásig megtelt Szent György téren felszólalt többek között Murányi László újságíró, a tüntetés műsorvezetője, továbbá Baranyi Károly pedagógus, Bokor Imre, a hadtudományok professzora, Morvai Krisztina jogász, Melocco Miklós szobrászművész, Eperjes Károly színművész, Papp Lajos és Csókay András professzorok.

Frigyesy Ágnes

fidesz.hu

Fotó: Gáti András