Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. február 16., szombat

264 - Tisztelt Köztársasági Elnök Úr! < >A debreceni Kossuth téri tüntetők nevében, Medgyessy Béla és Ágoston Tibor

 Sólyom László Úrnak

Magyar Köztársaság Elnöke részére

Budapest 

Tisztelt Köztársasági Elnök Úr!

 Az Országgyűlés, 2008. február 11-én megtartott ülésén, egy a parlamenti küszöb eléréséhez szükséges támogatottsággal sem rendelkező, de minden képzeletet felülmúló arroganciával fellépő és nyomást gyakorló törpe párt ismételt beterjesztése alapján, kormánykoalíciós többséggel (valójában: jelentéktelen kisebbséggel) egy olyan törvényt fogadott el az egészségbiztosításról, amelyet – az alábbiakra figyelemmel – nem lehet aláírni és kihirdetni.

1. A törvényjavaslat egy olyan kormánykoalíció terjesztette be és fogadta el, amelynek a legitimitása – enyhén szólva is – aggályos.

2. Az elfogadott törvény ellentétes a választási ígéretekkel (programokkal), ilyen tartalmú törvényjavaslat beterjesztésére a kormánykoalíció nem kapott felhatalmazást.

3. Az elfogadott törvény szöges ellentétben áll a beterjesztése óta széles körben kinyilvánított népakarattal; a nemzeti, az állampolgári és biztosítotti érdekekkel szemben, idegen érdekek érvényesítését szolgálja.

4. A kormánykoalíció frakcióinak tagjai, esküjükkel ellentétes szavazatával elfogadott törvényt, a népakaratnak ellenszegülve és az egységes ellenzéki kezdeményezést lesöpörve, - a bukás biztos tudatában – nem bocsátották törvénymegerősítő népszavazásra.

5. A kormánykoalíció frakciói tudatosan hagyták figyelmen kívül az általuk és az OVB által különféle taktikázással elodázott, de ennek ellenére – rövid idő alatt – több százezer aláírással megtámogatott, országos népszavazási kezdeményezést, mely alkotmányosan parancsol megálljt egy gátlástalan klikk ámokfutásának.

6. Az MSZP frakció renitens (ellenszegülő) tagjait fenyegetéssel vettek rá, vagy igyekeztek rávenni a választóik által felélesztett lelkiismeretük elfojtására és a népakarattal, a nemzeti érdekkel ellentétes szavazásra.

7. A kormánykoalíció frakciói elfogadták az általuk ismételten beterjesztett törvényjavaslatot úgy, hogy annak végrehajtási rendeletei még elképzelés szintjén sem voltak az országgyűlési képviselőkkel ismertetve.

8. Már a törvény elfogadását megelőzően megkezdték a végrehajtás előkészítését, teret engedve a globális hiénák portyázásának, a koncon való osztozkodás megkezdésének.

9. A Választópolgárok adóforintjaiból, közpénzből folytatnak kampányt.

Kérjük Köztársasági Elnök Urat, hogy a fent leírtakra figyelemmel, az egészségbiztosításról szóló törvényt ne írja alá, és ne hirdesse ki!

A debreceni Kossuth téri tüntetők nevében,

Medgyessy Béla és Ágoston Tibor

Debrecen, 2008. február 13.

Polgár Info